Sheridan Morley

Acteur

Sheridan Morley is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Judge John Deed - Abuse of Power

2002 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 2002. Misdaad van David Kew. Met o.a. Martin Shaw, Jenny Seagrove, Jemma Redgrave, Caroline Langrishe en Simon Chandler.

Rechter Deed (Martin) moet oordelen over de moord, die de geestelijk gehandicapte Gary Patterson (Sturgess) heeft bekend. Wat de politie betreft was de zaak rond, ware het niet dat de verdachte zijn bekentenis heeft ingetrokken. Ondertussen krijgt Deed de stukken van een gigantische hypotheekfraude op zijn bord, waarbij er sprake is van een samenzwering in een vrijmetselaarsloge. Ook rechter Robert Home (Morley) blijkt daarbij betrokken te zijn en er ontstaat druk op Deed, maar Home's zelfmoord geeft Deed ruim baan. De jury oordeelt dat Gary Patterson niet schuldig is. Deed slaakt een zucht van verlichting en is opgelucht als Gary hem zegt dat hij weet wie de dader is. Weer een onderhoudende aflevering over de nette rechter die steeds nieuwe obstakels op zijn weg vindt. Jammer dat het maar fiction is - rechters zijn soms stekeblind en spreken recht wat krom is. Goed spel en het fatsoenlijke scenario is van G.F. Newman.

J.M. Barrie: La vérité sur Peter Pan

1999 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1999. Documentaire van Jean-Claude Robert. Met o.a. Gilbert Adairo, Kathleen Kelley-Lainé, Sheridan Morley, Sheila Philp en François Rivière.

James Matthew Barrie werd in 1860 geboren in een Schots dorpje als negende kind in een arbeidersgezin. Hij kreeg een uitstekende opvoeding en als 18-jarige trok hij naar Londen waar hij journalist werd. Hier begon hij tevens romans te schrijven. Zijn debuut was Margareth Ogilvy, waarin hij het verhaal schreef van zijn moeder. Daarna verschenen nog andere romans waarvan eigenlijk enkel nog de thriller Better Death af en toe herdrukt wordt. Zijn triomf verscheen in 1904, Peter Pan, dat hij tevens bewerkte tot toneelstuk. Aanvankelijk werd dit geweigerd, tot een Amerikaanse producent het onder ogen kreeg en besloot het op te voeren. Het werd een grandioos succes, zowel in Londen als in New York. Peter Pan is eigenlijk het alter-ego van zijn oudere broer die op dertienjarige leeftijd verongelukte. In 1924 werd PETER PAN voor de eerste keer verfilmd, maar het verhaal werd wereldberoemd door de filmversie van Walt Disney uit 1953. Barrie stierf, gelauwerd tot 'Sir', in 1937. Deze documentaire werd samengesteld uit foto's, enkele zeldzame gefilmde opnamen van Barrie en gesprekken met literaire historici. Het is boeiend didactische materiaal. Robert schreef het scenario samen met François Rivière, gebaseerd op diens boek J.M. Barrie, l'enfant qui ne voulait pas grandir. Regisseur Robert sprak zelf de commentaar in. Montage is van Frédéric Lossignol. Fotografie is van Stuart Nimmo en Jean-Marie Droisy.

The Leading Man

1996 | Komedie, Romantiek, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Komedie van John Duigan. Met o.a. Jon Bon Jovi, Anna Galiena, Lambert Wilson, Thandie Newton en Barry Humphries.

Onafhankelijk regisseur John Duigan (Lawn dogs) heeft geen superfilms op zijn naam staan, maar wel superactrices. Hij mag zich erop beroemen zowel Nicole Kidman als Thandie Newton te hebben laten doorbreken. Niet zo gek dus dat de dames af en toe wat terugdoen voor hem, zoals optreden in het onderhoudende Hitchcockiaanse The leading man. Kidman duikt slechts even op, maar Newton heeft een hoofdrol als Hilary, maîtresse van de beroemde Britse toneelschrijver Felix Webb (Wilson). Webb zet de Hollywoodse mannelijke hoofdrolspeler (Bon Jovi) van zijn nieuwste stuk in om zijn eigen vrouw te versieren, zodat hij zijn handen vrij heeft voor Hilary.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sheridan Morley op televisie komt.

Reageer