Leon Schuster is acteur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Yankee Zulu

1994 | Komedie

Zuid-Afrika 1994. Komedie van Gray Hofmeyr. Met o.a. Leon Schuster, John Matshikiza, Wilson Dunster, Terri Treas en Michelle Bowes.

In de kinderjaren waren de blanke Rhino en zwarte Zulu boezemvrienden. Door het gekonkel van de vroegrijpe Rowena werden ze bittere vijanden. 25 jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw. Zij raken om een gestolen loterijbriefje verwikkeld in een wilde achtervolgingsjacht.

Sweet 'n Short

1991 | Komedie

Zuid-Afrika/Verenigde Staten 1991. Komedie van Gray Hofmeyr. Met o.a. Leon Schuster, Casper De Vries, Joanna Weinberg, Alfred Ntombela en Ivan D. Lucas.

Ster-sportverslaggever Schuster wordt aan de dijk gezet ten voordele van klier De Vries, omdat hij zich nooit aan de regels houdt. Om zijn vernedering van zich af te zetten, zoekt hij ontspanning in een casino. Op het ogenblik dat hij de jackpot wint, valt een kruimeldief op zijn hoofd. Hierdoor raakt hij in coma. Na twee jaar ontwaakt hij uit zijn coma, dankzij de kleine Ntombela. HIj ontwaakt in een nieuw Zuid-Afrika waar apartheid verleden tijd is. Samen met de jongen wreekt hij zich op zijn rivaal. Debiele komedie die te dom is om tijd aan te verspillen. Het onsamenhangende scenario van Schuster en Hofmeyr eindigt in zowat de meest onzinnige climax uit de filmgeschiedenis. Drukdoenerij die nergens op slaat en die verschrikkelijk ontsierd wordt door schmiere van de hoofdrollen. Achter de camera stond James Robb. Enkel te zien met je verstand op nul.

Kwagga Strikes Back

1991 | Komedie

Australië 1991. Komedie van David Lister. Met o.a. Leon Schuster, Caspar De Vries, Michele Bestbier, Bill Flynn en Karl Johnson.

Weinig originele amusementsprent over een stel lui die in een Afrikaans landje de rebel uit de titel steunen in zijn strijd tegen binnendringende blauwhelmen van de V.N. Gemakzuchtig generaliserend met geëikte grappen over culturele en nationale verschillen. Scenario van Paul Slabolepszy en Leon Schuster.

You Must Be Joking

1986 | Komedie

Zuid-Afrika 1986. Komedie van Elmo De Witt. Met o.a. Leon Schuster, Golda Raff, Janine Pretorius, Johann Stemmet en Carike Keuzenkamp.

Een compilatie van candid camera-opnamen waarbij de mensen in de meest onmogelijke situaties geplaatst worden en hun reacties gedetailleerd in beeld gebracht worden. Zo is er een gemaskerde catcher die een serenade brengt aan zijn tegenstander, een sprekende ticket-automaat, een ontrouwe echtgenoot die door zijn vrouw betrapt wordt, een straatzanger die de ijsjes van de voorbijgangers 'test', een hindu die eieren bakt op zijn auto en meer van dat fraais. Het resultaat is een oervervelende film waarin weinig te lachen valt. Na THE GODS MUST BE CRAZY dacht men duidelijk dat alles wat uit Zuid-Afrika kwam grappig zou zijn. De film werd trouwens in Nederland uitgebracht als DE ENGELEN LACHEN ZICH KROM III. Deze film bewees het tegendeel. Leon Schuster en Fanus Rautenbach schreven het scenario. Gerrie van Wyk en Mac Errington stonden in voor de montage en Gerry Lötter zette alles in beeld.