Raimondo Vianello: cast.
Er zijn 43 films gevonden.

Sette volte sette

1968 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk 1968. Komedie van Michele Lupo. Met o.a. Gastone Moschin, Lionel Stander, Raimondo Vianello, Gordon Mitchell en Turi Ferro.

Deze Italiaanse poging tot een film in de stijl van de Britse Ealing-komedies lukt aardig dankzij een vernuftig scenario. Zeven gevangenisboeven ontsnappen gedurende de paar uur dat heel Londen de Cup Final volgt op tv om een bankroof te plegen en zijn weer nèt op tijd terug in hun cel.

Il vostro super agente Flit

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Raimondo Vianello, Raffaella Carrà, Fernando Sancho en Pamela Tudor.

Parodie op de populaire Amerikaanse film OUR MAN FLINT uit 1966, met James Coburn in de hoofdrol als superagent Flint. Vianello is de onhandige, niet al te slimme en niet erg dappere superagent Flit. Hij krijgt de opdracht onderzoek te doen naar buitenaardse wezens die de wereld bedreigen. Heel humoristisch. Vianello is een sympathieke figuur, maar de film is slecht geregisseerd en goedkoop geproduceerd.

Ringo e Gringo contro tutti

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Raimondo Vianello, Lando Buzzanca, Maria Martinez, Mónica Randall en Gino Buzzanca.

Wat een onzin: deze spaghetti-western toont ons twee idioten, soldaten van de Zuidelijken, die niet weten dat de Burgeroorlog al acht jaar is afgelopen. Ze zitten nog steeds in een fort waar dus in al die tijd niemand is geweest. Als de spoorlijn het fort opblaast komen zij in actie: ze gaan sabotage plegen. Twee meisjes gaan ze nog helpen en zelfs de president valt in hun handen. Nonsens en niet leuk; dit moet een humoristische western voorstellen.

Per qualche dollaro in meno

1966 | Western

Italië 1966. Western van Mario Mattoli. Met o.a. Lando Buzzanca, Elio Pandolfi, Gloria Paul, Lucia Modugno en Angela Luce.

Een puin-film; dit moet een humoristische spaghetti- western voorstellen, maar de rillingen lopen de westernfan over de rug. Vianello weet zijn onnozele neef Buzzanca zover te krijgen dat deze doet alsof hij een misdadiger is zodat er een prijs op zijn hoofd wordt gezet. Dan kan Vianello de premie innen, om het geld dan weer aan de pokertafel te verliezen. Verschrikkelijke nonsens.

Dio, come ti amo

1966 | Romantiek, Muziek

Italië 1966. Romantiek van Miguel Iglesias. Met o.a. Gigliola Cinquetti, Mark Damon, Nino Taranto, Raimondo Vianello en Antonella Steni.

Romantische musical over verliefde jonge mensen, zoals dat in rond 1965 in de mode was. Het gaat over een mooie, jonge Italiaanse zwemster, die in Barcelona bevriend raakt met haar Spaanse collega, die ze bij een wedstrijd eens van de verdrinkingsdood heeft gered. Het Spaanse meisje en haar verloofde komen de zwemster opzoeken in Napels, en van lieverlee wordt de verloofde verliefd op de Italiaanse. Gelukkig heeft zij nog een broer, zodat het Spaanse meisje ook onder de pannen komt. Leuk voor als je eens een uurtje over hebt.

Amore all'Italiana

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Steno. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello en Paolo Panelli.

Smakeloze humor in een platvloerse komedie over een oude man die doet of hij dood is omdat zijn kleinkinderen elkaar naar het leven staan. Hij is iemand die leeft bij chantage. Deze onzinnige film illustreert het kwaliteitsverlies van de Italiaanse film, waarvan het dieptepunt wordt bereikt in de jaren 1970-1980.

7 monaci d'oro

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Bernardo Rossi. Met o.a. Aldo Fabrizi, Raimondo Vianello en Magda Konopka.

Een parodie op de succesvolle film SETTE UOMINI D`ORO van Mario Vicario, die ongeveer een jaar eerder uitkwam. Een edelman verbergt zijn enorme voorraad gesmokkelde sigaretten in een klooster. De beroepsdief Lucky Marciano (Vianello) komt op een soortgelijk idee, maar wil het klooster gebruiken om een stapel goudstaven te verbergen die hij van plan is te stelen. Dus moet hij de monniken in het klooster inpalmen en misleiden. Een banale en flauwe film, zwak geregisseerd door Rossi. De aanwezigheid van Fabrizi en Vianello redt de film, zo leuk is het om deze twee acteurs aan het werk te zien.

Veneri in collegio

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Raimondo Vianello en Sandra Mondaini.

Een niet erg originele situatie-komedie over fotografen die een sensationeel plaatje willen schieten op een meisjesschool, waar ze de toekomstige bruid van een emir vermoeden. De rest kan iedereen zelf invullen. Toch leuk, en met leuke karaktertekeningen.

Veneri al sole

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Valeria Fabrizi.

Drie vakantieverhalen die samen een aardige film vormen. Een meisje krijgt het aan de stok met een spion, een klunzige boer heeft geen geluk bij de vrouwen en een verlegen jongeling weet niet hoe hij de meisjes moet benaderen. Soms heel leuk, altijd onderhoudend en nooit echt bijzonder.

Risate all'italiana

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Steno. Met o.a. Mario Mattoli, Giorgio Simonelli, Totò, Walter Chiari en Vittorio De Sica.

Een verzameling komische scènes en sketches uit verschillende films, gespeeld door de beste komieken van Italië. Ieder onderdeel wordt ingeleid door een verteller. Een leuke en onderhoudende compilatie. Alle stukjes komen uit films van verschillende regisseurs, waaronder Giorgio Bianchi en Camillo Mastrocinque. Alleen Steno Mario is er niet bij.

Marziani hanno 12 mani, I

1964 | Komedie, Sciencefiction

Italië​/​​Spanje 1964. Komedie van Castellano en Pipolo. Met o.a. Paolo Panelli, Alfredo Landa, Raimondo Vianello en José Calvo.

Vier Marsmannetjes zijn op aarde gekomen (in Rome) om die te veroveren, maar uiteindelijk verkiezen ze er te blijven wonen. Een onschadelijke en domme satire op de films over buitenaardse invasies. Het scenario is van regisseur Castellano naar een verhaal hem zelf en mederegisseur Pipolo (die in werkelijkheid Giuseppe Moccia heet) en Leonardo Martin, die daarvoor pas vier jaar later 'bedankt' werd bij de release van de Spaanstalige versie op de aftiteling ervan. Het camerawerk is van Alfo Contini. Ook bekend als I MARZIANI HANNO DODICI MANI en SIAMO QUATTRO MARZIANI.

Letti sbagliati

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Steno. Met o.a. Ingheborg Shoener, Lando Buzzanca, Raimondo Vianello, Margaret Lee en Aldo Giuffrè.

Een vierluik van min of meer leuke, maar niet erg opzienbarende verhalen, die twee dingen gemeen hebben: seks en erotiek. Het gaat over de verleidingskunsten van verlegen of brutale rondneukers. Een middelmatige film, al ligt dat zeker niet aan de acteurs.

Las Otoñales

1964 | Komedie

Italië​/​​Spanje 1964. Komedie van Mario Girolami en Javier Setó. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Paquita Rico, Julio Peña en Franco Franchi.

Vier 'sketches' over de seksuele aantrekkingskracht van vrouwen op rijpere leeftijd. Een onbeduidende, vreemde film, waarin de middelmaat overheerst.

I Gemelli del Texas

1964 | Western

Spanje​/​​Italië 1964. Western van Steno. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Maria Jesus Mayor, Diana Loryt en Carmen Esbri.

Chiari en Vianello zijn als kinderen na een Indianenaanval opgenomen door een vreemde. Ouder geworden zoeken ze hun weg in het Wilde Westen; ze worden verliefd. Flauwe spaghetti-westernkomedie waar niemand om kan lachen.

Amore facile

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Gianni Puccini. Met o.a. Raimondo Vianello, Barbara Steele, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Vittorio Caprioli.

Drieluik over overspel. De eerste is het grappigst, met Franchi en Ingrassia als bevriende buren. Ingrassia vraagt Franchi op zijn vrouw te letten als hij aan het werk is, want hij verdenkt zijn vrouw ervan hem te bedriegen. Franchi vindt deze vrouw wel aantrekkelijk en probeert haar te verleiden. Zij vraagt echter honderdduizend lire voor haar seksuele gunsten. Hij leent het geld bij Ingrassia met als smoes dat het voor een zakelijke investering is, en gaat ermee naar diens vrouw. Ten slotte leidt Franchi zowel echtgenoot als vrouw om de tuin. De twee andere delen bevatten minder humor, maar ook hier is het uitgangspunt het thema overspel.

Le motorrizate

1963 |

1963. Marino Girolami. Met o.a. Raimondo Vianello, Walter Chiari en Totò.

Drieluik over overspel. De eerste is het grappigst, met Franchi en Ingrassia als bevriende buren. Ingrassia vraagt Franchi op zijn vrouw te letten als hij aan het werk is, want hij verdenkt zijn vrouw ervan hem te bedriegen. Franchi vindt deze vrouw wel aantrekkelijk en probeert haar te verleiden. Zij vraagt echter honderdduizend lire voor haar seksuele gunsten. Hij leent het geld bij Ingrassia met als smoes dat het voor een zakelijke investering is, en gaat ermee naar diens vrouw. Ten slotte leidt Franchi zowel echtgenoot als vrouw om de tuin. De twee andere delen bevatten minder humor, maar ook hier is het uitgangspunt het thema overspel.

Gli imbroglioni

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Walter Chiari, Antonella Lualdi, Raimondo Vianello, Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Een situatie-komedie die speelt in de rechtszaal, waar een industrialist, twee Sicilianen, een voetbaltrainer en een stel nonnen zich moeten verantwoorden voor hun openlijke en geheime zonden. Komische sketches, die als los zand aan elkaar hangen.

Gli Eroi del west

1963 | Western

Italië​/​​Frankrijk 1963. Western van Steno. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Maria Andersen, Silivia Solar en Tomas Blanco.

De twee lolbroeken Chiari en Vianello komen in actie in het Wilde Westen. Hopeloze humor - komt schijnbaar bij Zuideuropeanen wel aan want ze zouden een jaar later nog zo'n 'komische' western maken. Achter de naam Steno verschuilt zich Stefano Vanzina.

Fra Diávolo

1963 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Italië 1963. Avonturenfilm van Giorgio Simonelli. Met o.a. Francisco Rabal, Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, María Cuadra en Moira Orfei.

De strooptochten van de bandiet en verleider Fra Diávolo. Zwakke film, met enkele sterke punten zoals sfeer en vertolking.

El Sheriff terrible

1963 |

Spanje​/​​Italië 1963. Antonio Momplet. Met o.a. Walter Chiari, Licia Calderón, María Silva en Raimondo Vianello.

Een paar pechvogels komen in een barbaars dorp in het Wilde Westen terecht. Een weinig geslaagde parodie op de traditionele westerns.

Totò diabolicus

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Steno. Met o.a. Totò, Raimondo Vianello en Nadine Sanders.

Parodie op de populaire stripfiguur Diabolik, de superdief. Vijf broers, erfgenamen van een markies, moeten het opnemen tegen een duister individu dat uit is op hun dood en, in het verlengde daarvan, hun erfenis. Als hij er drie heeft uitgeschakeld, neemt hij identiteit en uiterlijk aan van een van hen, om zo zijn plan verder uit te voeren. Weliswaar niet Totò's beste film, maar er valt genoeg te lachen.

Le Motorizzate

1962 | Komedie

Spanje​/​​Italië​/​​Frankrijk 1962. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. France Anglade, Walter Chiari, Pierre Doris, Sophie Desmarets en Michel Galabru.

Een reeks komische sketches zonder onderling verband over de gevolgen van een verkeerschaos en de hebbelijkheden van automobilisten. De film wisselt voor de hand liggende grappen (een non achter het stuur) met origineler vondsten (een werkloze in politie-uniform geeft instructies die tot overtredingen leiden die hij voor eigen rekening verbaliseert), maar er wordt over de hele linie aanstekelijk (over)geacteerd. Chiari als belaagde voetganger is de leukste. Een onvoorziene grap is dat de destijds zeer overdreven verkeersdrukte door de werkelijkheid inmiddels ver is overtroffen.

Il Giorno più corto

1962 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1962. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Anouk Aimée, Jean-Paul Belmondo en Pierre Brice.

De film handelt over de komische lotgevallen van twee Siciliaanse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog, die door het per ongeluk opblazen van een vijandige oorlogsbodem de Italiaanse zege bewerkstelligen. Deze reeks van vaak flauwe en soms voor niet Italianen onbegrijpelijke revuesketches voert in hoog tempo 88 grote en kleine beroemdheden op, de enige overeenkomst met THE LONGEST DAY, waar dit geen satire op is.

I Tromboni di fra' Diavolo

1962 | Komedie

Spanje​/​​Italië 1962. Komedie van Giorgio C. Simonelli en Miguel Lluch. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Francisco Rabal, Moira Orfei en Jackie Lane.

Speelt in het Napoleontische Keizerrijk, in de tijd dat de Italianen en Fransen bondgenoten waren. De Franse troepen hebben een vesting in Caserta, bij Napels, veroverd, in de Italiaanse provincie Campania. Een Italiaanse officier en zijn sergeant, een paar klunzen, worden aangewezen om de vesting tegen de opstandelingen te beschermen. Helaas, de gravin van het fort is heimelijk verliefd op hun leider, en helpt hen al gauw de Fransen te verslaan, waarbij de twee Italianen haar schoorvoetend steunen. Een geestige komedie, leuk om naar te kijken.

Gli italiani e le donne

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Enio Girolami, Walter Chiari, Gino Bramieri, Raimondo Vianello en Carlo delle Piane.

Vijf manieren waarop Italianen proberen een vrouw te versieren. Het eerste verhaal gaat over drie kerels, die bij het Colosseum een zwarte toeriste willen oppikken, maar die eindigen op een Christelijke bijeenkomst. Dan een verhaal over een man en een vrouw, die opgesloten zitten in een garage. De derde episode is de leukste: een toneelspeler speelt een priester en de broer van die priester, in de hoop zo een welgevormde, doch stevig getrouwde dame te verleiden. In het vierde deel heeft een getrouwde man een oogje op een verwende vrouw, maar zijn plannen worden doorkruist door rovers, die hem alles afnemen behalve zijn ondergoed. Het laatste bedrijf gaat over een groenteman en een slager op de markt, die proberen jonge vrouwelijke klanten te strikken. Leuk, onderhoudend en goed gespeeld.

Fra diavolo

1962 |

Italië​/​​Spanje 1962. Miguel Lluch en Giorgio Simonelli. Met o.a. Francisco Rabal, Raimondo Vianello en Ugo Tognazzi.

Vijf manieren waarop Italianen proberen een vrouw te versieren. Het eerste verhaal gaat over drie kerels, die bij het Colosseum een zwarte toeriste willen oppikken, maar die eindigen op een Christelijke bijeenkomst. Dan een verhaal over een man en een vrouw, die opgesloten zitten in een garage. De derde episode is de leukste: een toneelspeler speelt een priester en de broer van die priester, in de hoop zo een welgevormde, doch stevig getrouwde dame te verleiden. In het vierde deel heeft een getrouwde man een oogje op een verwende vrouw, maar zijn plannen worden doorkruist door rovers, die hem alles afnemen behalve zijn ondergoed. Het laatste bedrijf gaat over een groenteman en een slager op de markt, die proberen jonge vrouwelijke klanten te strikken. Leuk, onderhoudend en goed gespeeld.

Una Domenica d'estate

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Giulio Petroni. Met o.a. Jean-Piere Aumont, Karin Baal, Jacques Bergerac, Eddie Bracken en Françoise Fabian.

Een automonteur `leent` op zijn werk een wagen om met zijn vriendin op vakantie naar de badplaats Fregene te kunnen gaan; om dezelfde reden leegt een boekhouder de kas van zijn werkgever. De bestolenen gaan achter hen aan en hun belevenissen mengen zich met die van andere toeristen, met alle complicaties en romances vandien. Deze episodische film onderscheidt zich van andere vakantiefilms door de grotere eenheid van toon (waardoor het vooral een achtervolgingskomedie wordt met de nodige vaart) en door een curieuze internationale rolbezetting, die in de Italiaanse personages niet altijd overtuigt.

Scandali al mare

1961 | Romantiek, Komedie

Italië 1961. Romantiek van Marino Girolami. Met o.a. Carlo Dapporto, Raimondo Vianello, Mario Carotenuto en Bice Valori.

Een situatiekomedie over een hotelemployé die in een modieus vakantieoord aan de kust werkt en te kampen heeft met hoornige playboys die uit zijn op romantische en seksuele avontuurtjes tijdens de zomer. Hij wordt doodmoe van de voortdurende verleidingsspelletjes en streken van deze lieden. Eerder onnozel dan humoristisch.

Pugni, pupe e marinai

1961 | Komedie, Drama, Musical

Italië 1961. Komedie van Daniele d' Anza. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Maurizio Arena, Paolo Ferrari en Monique Just.

Een viertal mariniers wordt tijdens een oefening op zee gered door een Napolitaanse vissersboot die hen naar de haven brengt. Ze belanden in de meest uiteenlopende gangsteravonturen, worden verdacht van desertie en hun liefdesavonturen bereiken een chaotisch hoogtepunt in een tv-studio, waar de vriendin van één van hen als zangeres optreedt. De rond het hitsucces van de titelsong gebouwde klucht streeft de burleske humor van HELZAPOPPIN na, maar heeft nauwelijks één oorspronkelijke gag. De inzet van de acteurs is geschikter voor het revue-theater dan voor de filmcamera.

Psycosissimo

1961 | Komedie, Horror

Italië 1961. Komedie van Steno. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Edy Vessel, Monique Just en Spiros Focás.

De schrijvers van een misdaad-tv-serie repeteren voor het open raam de moordscènes en worden door een rijkaard voor beroepskillers aangezien die hun een fors bedrag biedt om zijn echtgenote te doden. Ze nemen de opdracht aan, om het geld in te pikken, maar ontdekken dat de echtgenote en haar minnaar de opdrachtgever zèlf naar het leven staan. Een horror-parodie blijft in de traditie van een toneelmatige boulevardklucht die met soms vermoeiend animo wordt gespeeld. Shockeffecten zijn te doorzichtig en te weinig verrassend om de satire effectief te maken.

La Ragazza di mille mesi

1961 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1961. Komedie van Steno. Met o.a. Ugo Tognazzi, Danielle Demetz, Sophie Desmarets, Raimondo Vianello en Francis Blanche.

Een succesvolle mode-ontwerper wil na teleurstellingen in de liefde zijn carrière opgeven en zich in Afrika vestigen. Hij wordt verliefd op de aantrekkelijke, maar mentaal debiele dochter van de aspirant-koopster van zijn woning. Het blijkt een komplot te zijn van de sponsors van zijn modehuis om het voor de couture te behouden. Deze grovere Italiaanse versie van de Franse boulevard-komedie wordt door het aanstekelijke animo van de acteurs gered van de smakeloosheid van sommige grappen en effecten.

I magnifici tre

1961 | Drama

Italië 1961. Drama van Giorgio Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Walter Chiari, Raimondo Vianello en Aroldo Tieri.

Drie gezworen kameraden worden tegen hun zin uitgekozen om een land te hulp te komen, waarvan de inwoners zuchten onder het juk van een nietsontziende dictator. Een sociale en politieke satire, erg leuk, al is het soms van dikhout-zaagt-men-planken. De drie hoofdrollen zijn prachtig bezet.

Le Olimpiadi dei mariti

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Delia Scala en Sandra Mondaini.

Niet erg bijzonder, deze komedie. Twee journalisten voelen zich weer vrijgezel als hun vrouwen op vakantie zijn. Zij zoeken contact met twee Duitse schonen, die in Rome zijn voor de Olympische Spelen. Bij afwezigheid van hun eega's maken zij deze welgeschapen dames het hof.

Il Principe fusto

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Maurizio Arena. Met o.a. Maurizio Arena, Lorella de Luca, Michèle Girardon, Noël Trevarthen en Cathia Caro.

Een Romeinse volksjongen laat zich door een stel aristocraten overhalen om, als zogenaamde prins, een Amerikaanse erfgename het hof te maken. Zijn onvoorziene succes wekt echter zoveel weerstanden dat hij gedesillusioneerd terugkeert naar zijn eigen milieu en trouwe verloofde. Het kortstondige idool Arena doet hier een ijdele solistische poging en hangt zo narcistisch de vlotte bink uit dat men hem ondanks de strekking van het verhaal alle tegenslag van harte gunt. De roman Er Piu werd opnieuw verfilmd met Adriano Celentano.

Ferragosto in bikini

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Lauretta Masiero en Valeria Fabrizi.

Het is half augustus en de Italianen gaan naar zee. In de badplaats Fregene bevinden zich de volgende personen: een man met grote schulden die een klandestiene vakantie met zijn secretaresse houdt, een voormalige Duitse officier met zijn vriendin en een vrekkige accountant die zijn vrouw beloert. Een zwakke plot, maar veel komische scènes.

Caccia al marito

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Ennio Girolami, Sandra Mondaini, Lorella De Luca, Raimondo Vianello en Walter Chiari.

Vier verkoopstertjes in een groot warenhuis, die erop uit zijn om een geschikte echtgenoot te vinden, gebruiken hun spaargeld voor een vakantie in een luxe hotel in een badplaats aan zee. Meteen nadat ze zijn aangekomen, beginnen de meiden aan hun rondes om de aandacht te trekken en een vermogende echtgenoot aan de haak te slaan. Een middelmatige en oppervlakkige komedie.

A noi piace freddo

1960 |

Frankrijk​/​​Italië 1960. Steno. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Yvonne Furneaux, Peppino De Filippo en Francis Blanche.

Een zwarthandelaar wordt aangezien voor een geallieerde agent die een SS-kolonel moet liquideren. Na een reeks van misverstanden valt de SS-er bij Hitler in ongenade zodat de opdracht vervalt en de anti-held met een revue-zangeres kan trouwen. De satire verloopt in een reeks uitgesponnen revue-sketches (waarmee het duo Tognazzi-Vianello theatersucces oogstte), die zelfs voor een klucht ondermaats blijven. Het leukste is Blanche als de SS-er, op herhalingsoefening van zijn rol in BABETTE S'EN VA-T'EN GUERRE.

Noi siamo due evasi

1959 | Komedie

Italië​/​​Spanje 1959. Komedie van Giorgio Simonelli en Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello en Magali Noël.

Een niet al te humoristische komedie die wordt gered door de aanwezigheid van twee goede blijspelacteurs, Tognazzi en Vianello, in de rol van een paar kantoorklerken, die worden verleid door een ballerina. Ze proberen dit geheim te houden voor hun bazin, een lastige oude vrouw, maar raken dieper in de problemen, wanneer zij zich teveel met de ballerina inlaten.

La Cambiale

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi, Totò, Peppino De Filippo en Georgia Moll.

Een industrieel heeft twee armoedzaaiers aangereden en hun een cheque van 100.000 lire gegeven. Als hij voor een dreigend faillissement komt te staan, gaan zijn werknemers op jacht naar de cheque, die van hand tot hand gaat en elke achtereenvolgende eigenaar in de problemen brengt. Het kansrijke gegeven en de sterke rolbezetting zijn niet opgewassen tegen de grove aanpak die van alle achtereenvolgende episodes opgeklopte revuesketches maakt.

Il Nemico di mia moglie

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Gianni Puccini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Giovanna Ralli, Vittorio De Sica, Luciana Paluzzi en Memmo Carotenuto.

De liefde voor de voetbalsport heeft een scheidsrechter zijn opleiding doen verwaarlozen, zodat zijn echtgenote genoodzaakt is om ook te werken en hem op haar vrije zondagen nooit ziet. De pogingen om zijn leven te beteren worden doorkruist door de avances van een vrouwelijke voetbalfan die hem haar club wil laten bevoordelen, maar als hij door overenthousiaste supporters wordt mishandeld, overwint toch de echtelijke liefde. Een aardig gegeven, maar de goede spelers krijgen te weinig kans in de fantasieloze uitwerking en de al te flauwe grappen.

Guardatele ma non toccatele

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Fred Buscaglione, Johnny Dorelli, Raimondo Vianello en Bice Valori.

Een Amerikaans militair vliegtuig wordt gedwongen tot een landing op een Italiaanse basis. De militairen zijn meer dan welkom. Een zwakke film.

La moglie é uguale per tutti

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Nino Taranto, Raimondo Vianello, Tina Picca, Lea Padovani en Dorian Gray.

Een leuke, met humor gemaakte, echtscheidingskomedie. Een aantal paren spreekt over hun huwelijkscrisis met een advocaat. Elk verhaal zien we in flashback. Te gekke momenten in iedere episode. Heerlijk spel van alle acteurs.

Assi alla ribalta

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Ferdinando Baldi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello en Nino Taranto.

Een aardige komedie over twee speurders, die achter een dief aanzitten. Voor hun werk gaan ze frequent op bezoek in de wereld van de revue. Uiteindelijk zijn ze meer geïnteresseerd in vrijkaartjes dan in hun verdachte.