Arthur Kay

Componist

Arthur Kay is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Dick Tracy

1937 | Mysterie, Actiefilm, Sciencefiction, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1937. Mysterie van

De onsterfelijke misdaadbestrijder uit de stripverhalen van Chester Gould verscheen voor het eerst op het witte doek in 1937, toen Republic Pictures een viertal `serials` maakte voor de zaterdagmatinee, opgedeeld in totaal 15 episodes van bijna 20 minuten. Deze serial werd in 1990 opgegraven en opnieuw gemonteerd en op de Amerikaanse tv-uitgezonden. Afgezien van de eerste (die gemaakt werd voordat de studio zijn draai had gevonden in dit genre) zaten deze sensationele films boordevol actie, spanning en verbeelding, hoewel ze weinig verband hielden met de krantenstrip. Hoofdrolspeler Ralph Byrd leek geboren om Goulds held met de vooruitstekende onderkaak te spelen. De serial werd later dat jaar gevolgd door een bioscoopfilm van 73 minuten. In 1945 besloot RKO om Tracy nieuw leven in te blazen via een serie B-films, maar de resultaten waren overwegend middelmatig. Morgan Conway zette in de eerste twee films een onopmerkelijke Tracy neer, waarna Byrd de rol weer op zich nam. Geen van de vier speelfilms van RKO profiteerde van de rijke hoeveelheid materiaal die Gould had geproduceerd in al die jaren dat zijn detectiveverhalen dagelijks in de kranten waren verschenen, hoewel er bescheiden pogingen werden gedaan om een aantal van zijn kleurrijke booswichten tot leven te brengen. De aanwezigheid van Boris Karloff in DICK TRACY MEETS GRUESOME onderscheidt deze film van andere producties in deze teleurstellende serie, hoewel hij zeker niet beter was. In 1961 werden er tekenfilmpjes voor een ondermaatse tv-serie geproduceerd (die in 1990 op video uitkwamen) en in 1967 kwam het tot een tv-serie met afleveringen van bijna een half uur, die niet echt insloegen. Een heropleving als succesvolle bioscoopfilm rond de eeuwwisseling zoals dat het geval was met bijvoorbeeld [KL]Mission Impossible[KLE] en [KL]Charlie`s Angels[KLE] zat er niet in. Jammer eigenlijk, want veel van Gould`s idee[KA3]en waren hun tijd ver vooruit. %WR%LS%WR%VTDICK TRACY%VO%WR%WRDick Tracy (1945) ook bekend als: Dick Tracy Detective Dick Tracy versus Cueball (1946)%WRDick Tracy`s Dilemma (1947)%WRDick Tracy Meets Gruesomme (1947)%WR%LS%WR.

Our Daily Bread

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van F.W. Murnau. Met o.a. David Torrence, Charles Farrell, Mary Duncan, Ivan Linow en Guinn Williams.

Een door producent William Fox ter wille van de commercie ingekorte versie van Murnaus oorspronkelijke 'Symfonie van ons dagelijks Brood'; de later toegevoegde geluidsband hielp ook al niet veel. Maar Murnaus spel met licht en schaduw is door alles heen zichtbaar gebleven in dit drama over graanboeren en seizoenarbeiders in Oregon. Scenario van Berthold Viertl en Marion Orth naar de roman The Mud Turtle van Elliott Lester. Camerawerk van Ernest Palmer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arthur Kay op televisie komt.

Reageer