Mylan Kymlicka

Componist

Mylan Kymlicka is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Légendes du grand nord

1994 | Western, Avonturenfilm

Frankrijk/Canada 1994. Western van René Manzor. Met o.a. Georges Corraface, Randy Quaid, Macho Grenon, Sandrine Holt en Serge Houde.

Alaska ten tijde van de goldrush in de Yukon. Avonturier Quaid vergezelt een vriend naar een legendarische goudmijn. Wanneer hij in een afgrond stort neemt hij het geheim van de ligging met zich mee. Quaid is ervan overtuigd dat diens zoon, Corraface, eveneens op de hoogte is van de plaats waar het zich bevindt en hij gaat hem opzoeken. Zwakke poging om een actie- western à la NORTH TO ALASKA te maken. Er komt geen schot in het verhaal en Quaid voelt zich duidelijk aan zijn lot overgelaten. Toch baseerden Robert Geoffrion en Manzor hun scenario op het actievolle SMOKE BELLEW van Jack London. Mooie fotografie van Pal Gyulay.

L'assassin jouait du trombone

1991 | Komedie, Thriller, Familiefilm

Canada 1991. Komedie van Roger Cantin. Met o.a. Germain Houde, Anïs Goulet-Robitaille en Raymond Bouchard.

Een mislukt acteur gaat als nachtwaker bij een filmstudio werken. Wanneer zijn veertien-jarige dochter bij hem op bezoek komt, wordt er een serie moorden gepleegd door een mysterieuze moordenaar die zijn misdaden steeds vooraf laat gaan door een deuntje op de trombone. Cantin springt op geslaagde wijze om met de situatiekomedie en bedient zich gretig van allerlei misverstanden. Houde is voortreffelijk in de rol van nachtwaker. Toch is dit niet zomaar een onschuldige komedie der verwisselingen. Achter de soms wrange humor gaat n.l. een parodie schuil op de filmsituatie van Québec, die door Cantin met een glimlach aan de kaak wordt gesteld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mylan Kymlicka op televisie komt.

Reageer