Emmanuel Charest

Acteur

Emmanuel Charest is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Quai N[KA15]o 1 : Pour sauver Pablo

1998 | Misdaad

Frankrijk 1998. Misdaad van François Bouvier. Met o.a. Sophie Duez, Olivier Marchal, Sophie Lorain, Cédric Pépin en Pierre Chagnon.

Enkele Franse meisjes werden onder valse voorwendsels naar Canada gelokt en zijn daar in prostitutienetwerk beland. Politieverouw Marie Saint-Georges (Duez) en haar collega Max (Marchal) reizen hen achterna en komen er spoedig achter dat een en ander ook te maken heeft met drugshandel, meer bepaald het aanmaken van een levensgevaarlijk en zeldzaam plantenextract. Voor de verandering zien wij Marie Saint-Georges eens aan het werk op een ander actieterrein met het Frans-Canadese Quebec- accent als toemaatje. Vrij efficiènt opgebouwd scenario van Philippe Setbon en Mario Bolduc, aangenaam om te volgen.

L'enfant des Appalaches

1996 | Drama, Familiefilm

Canada/Frankrijk/Zwitserland 1996. Drama van Jean-Philippe Duval. Met o.a. Christine Boisson, Anne Dorval, Mirianne Brulé, Marc Messier en Catherine Bégin.

Op weg naar het ge[KA3]isoleerd gehucht Missisquoi, provincie Qu[KA1]ebec, in het Appalache-gebergte heeft de nieuwe dokter Claire Lacoste (Boisson) autopech. Ze zet haar tocht te voet verder en ontmoet onderweg het meisje Sara (Brul[KA1]e). Ze ontdekt al vlug dat het meisje aan een zeldzame ziekte lijdt en wil haar helpen, maar haar moeder Ma[KA3]ina (Dorval) leeft erg teruggetrokken en weigert contact met de rest van het dorp. Als Claire verneemt dat Sara postkaarten met bergzichten verzamelt lanceert ze een oproep via Internet. Dit initiatief heeft verregaande gevolgen voor het leven in het dorpje. Een positieve jeugdfilm die toont dat je met de nodige wilskracht de moeilijkste obstakels kunt overwinnen. De hele film is niet steeds even overtuigend en er wordt wat te veel gepraat, maar staat toch wel op een peil dat opgroeiende jongeren naar waarde zullen schatten. Het scenario is van Pierre Billon. Mooie fotografie van Pierre Mignot.

La fille du maquignon

1989 | Romantiek, Drama

Canada 1989. Romantiek van Mazouz. Met o.a. Andrea Parro, Emmanuel Charest en Refan Lefrançois.

Laten we ruwweg ROMEO AND JULIET nemen en dit drama overplaatsen naar een afgelegen dorpje in Canada ergens in Haut- Richelieu. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de eeuw in een starre samenleving. De herfst was zo gloeiend heet dat niet alleen de blaadjes van de bomen vlam vatten, maar ook de harten. De jonge Ier uit het dorpje is verliefd geworden op de dochter van de paardenkoper en zij beantwoordt zijn liefde. Hun liefde speelt zich in het geheim af want de jongeman bezit niets en de paardenkoper is rijk. Tot hun geheim op een dag ontdekt wordt. De sociale normen in een besloten milieu worden realistisch afgeschilderd met als tegenwicht de meeslepende romantiek van de natuur die wordt beschreven door een zeer mooie fotografie. Toch is het scenario van Pierre-Yves P[KA1]epin moeizaam met een zweempje van het romantische meesterwerk MARIA CHAPDELAINE van Louis H[KA1]emon (1914).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emmanuel Charest op televisie komt.

Reageer