Michael Laughlin: regie, scenario en productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Town & Country

2001 | Romantische komedie

Verenigde Staten 2001. Romantische komedie van Peter Chelsom. Met o.a. Warren Beatty, Diane Keaton, Goldie Hawn, Garry Shandling en Nastassja Kinski.

Het huwelijk van architect Porter (Beatty) en ontwerpster Ellie Stoddard (Keaton) zit na 25 jaar wat in het slop. Ze zijn bevriend met antiekhandelaar Griffin en diens vrouw Mona, maar ook in dat huwelijk loopt niet alles op rolletjes. De heren hebben wat moeite met monogamie, misschien omdat ze nog goed in de markt liggen, onder andere bij een fraaie celliste (Kinski) en een rijke erfgename (MacDowell). Grote namen genoeg in deze romcom, maar het wil maar niet leuk worden. Razzie voor Charlton Heston in een bijrol als wapengek.

Mesmerized

1986 | Thriller

Nieuw-Zeeland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Australië 1986. Thriller van Michael Laughlin. Met o.a. Jodie Foster, John Lithgow, Michael Murphy, Harry Andrews en Dan Shor.

Eng en buitengewoon maf drama over het onschuldige weesmeisje Foster, dat trouwt met een oudere man (Lithgow), die net even teveel weg heeft van Norman Bates uit PSYCHO. Gesitueerd in Nieuw Zeeland vlak voor 1900. Geschreven door Laughlin, naar een verhaal van Jerzi Skolimowski.

Strange Invaders

1983 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van Michael Laughlin. Met o.a. Paul Le Mat, Nancy Allen, Diana Scarwid, Michael Lerner en Louise Fletcher.

Een op warme gevoelens voor het genre berustende parodie op de SF-films van de jaren 1950-60 (met elementen van de jaren 1980-90-mode), waarin een stad in het Amerikaanse Middenwesten wordt overgenomen door buitenaardse wezens. Het resultaat zou veel overtuigender geweest zijn met een sterker script en een véél hoger tempo. John Addison zorgde voor de opwindende muziek. Scenario van de regisseur en William Condon.

Strange Behavior

1981 | Misdaad

Nieuw-Zeeland 1981. Misdaad van Michael Laughlin. Met o.a. Michael Murphy, Louise Fletcher, Dan Shor, Fiona Lewis en Arthur Dingham.

Deze film over griezelige moorden in een klein stadje in het middenwesten (opgenomen in Nieuw Zeeland!) kreeg onbegrijpelijk goede kritieken van vele kanten. Je vraagt je af wat daartoe de aanleiding was. Oorspronkelijke titel: DEAD KIDS.

Two Lane Blacktop

1971 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1971. Drama van Monte Hellman. Met o.a. James Taylor, Warren Oates, Laurie Bird, Dennis Wilson en David Drake.

Taylor met zijn opgevoerde Chevrolet `55 gaat een race aan met Oates` blinkende splinternieuwe Pontiac. Met deze eenvoudige regel is eigenlijk het hele scenario van de film verteld, de personages kregen zelfs geen naam. Hellmann slaagt er echter op onnavolgbare wijze in de wanhoop van een hele generatie schrijnend in beeld te brengen. Uitstekende acteerprestaties van de hoofdrolspelers; zanger Taylor is perfect in een van zijn zeldzame filmrollen en Oates is subliem. Geen enkele beweging in de film is nutteloos, geen beeld overbodig. Het scenario van Rudolph Wurlitzer en Will Corry zal zeker niet door iedereen gewaardeerd worden, maar wie zich kan inleven in de aparte filmstijl van Hellman (in de enige film waarover hij de complete zeggenschap had) ziet een betoverende wereld voor zich opengaan, bevolkt met meer toverkollen dan feeën. Prachtige beelden geschoten door Jack Deerson. Gedraaid in Widescreen.

The Whisperers

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Bryan Forbes. Met o.a. Edith Evans, Eric Portman, Avis Bunnage, Nanette Newman en Gerald Sim.

'Are you there?' De oude dame Maggie Ross denkt stemmen te horen in haar flatje. Ze denkt ook dat de koningin zelf haar geld leent, totdat de erfenis van haar vader eindelijk doorkomt. Maggie's criminele man heeft haar verlaten, haar zoon is niks beter. The Whisperers volgt een vrouw die oud, arm en geestesziek is, weerloos in de westerse maatschappij. Scenarist-regisseur Forbes is moedig compromisloos in zijn portrettering. Maar naarmate de film vordert wordt het zieligheidsgehalte te ondubbelzinnig om een klassieker op te leveren. Eeuwigheidswaarde heeft wel het acteerwerk van Evans, die er een Bafta en een Golden Globe mee won.