Oreste Biancoli: regie en scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

Maciste all'inferno

1962 | Avonturenfilm, Horror

Italië 1962. Avonturenfilm van Riccardo Freda. Met o.a. Kirk Morris, Vira Silenti, Hélène Chanel, Andrea Bosic en Angelo Zanolli.

Een vrouw die zich met magie bezighoudt, duikt op in Schotland rond 1760 om de vloek van een honderd jaar eerder verbrande heks op te heffen. De gewelven onder het spookkasteel blijken een onderwereld vol monsters en andere verschrikkingen. De mythische held is actief in allerlei landen en tijdperken en belandt nu in een semi-horrorfilm die nogal kleur- en fantasierijk verbeeld is. Eerder vermakelijk dan echt eng. Het scenario is van Oreste Biancoli, Pierre Pirotti en Ennio De Concini naar een verhaal van Guido Brignone. Het camerawerk is van Riccardo Pallottini.

Le massaggiatrici

1962 | Komedie, Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1962. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Sylva Koscina, Christina Gaioni, Valeria Fabrizi, Marisa Merlini en Philippe Noiret.

Een oude zakenman is minder respectabel dan hij zich voordoet: hij is een frequent bezoeker van huizen van plezier. Als hij net een zeer grote opdracht heeft gekregen, komt hij onder verdachte omstandigheden te sterven; zowel zijn loyale secretaris als zijn 'masseuses' raken verwikkeld in bizarre complicaties. In deze flauwe komedie worden misdaadelementen gecombineerd met halfhartige pikanterie, maar het wordt nooit leuk of spannend. De acteurs modderen maar wat aan.

Penne nere

1952 | Drama, Oorlogsfilm

Italië 1952. Drama van Oreste Biancoli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Marina Vlady, Guido Celano, Vera Carmi en Enzo Staiola.

Een prille liefde van twee dorpsbewoners in de Italiaanse Alpen wordt verstoord door de Tweede Wereldoorlog, als de mannen moeten vluchten voor de Duitse bezetters. Ook na de wapenstilstand blijft de verzetsgeest ongebroken en het meisje overleeft een levensgevaarlijke verwonding. Hun kind wordt na de oorlog grootgebracht in de nagedachtenis van de gevallen helden. Een zeer geromantiseerde verzetsfilm vol folkloristische elementen en met een spectaculaire confrontatie tussen Duitsers en skiënde Italianen, maar innemend door de nog jeugdige hoofdrollen.

Ladri di biciclette

1948 | Drama, Experimenteel

Italië 1948. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell, Gino Saltamarenda en Vittorio Antonucci.

Na lang werkeloos te zijn geweest bemachtigt Antonio Ricci (Maggiorani) eindelijk een baantje, als posterplakker in het Rome van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Maar zijn fiets wordt gejat. Een ramp, nu kan hij zijn werk niet doen. Met zijn zoontje Bruno (Staiola) gaat Antonio op zoek naar de dief. Hoogtepunt in het Italiaanse neo-realisme, een stroming waarin de filmers gebruik maakten van bestaande locaties en niet-professionele acteurs om hun verhalen over de straatarme arbeidersklasse te vertellen. Door critici vaak genoemd als een van de beste films aller tijden.

Il vagabondo

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Carlo Borghesio en Oreste Biancoli. Met o.a. Erminio Macario, Lilly Granado, Memo Benassi en Carlo Rizzo.

Een jonge, naïeve zwerver die een hutje aan de rand van de stad als onderkomen heeft, wordt verliefd op een mooi dienstmeisje dat in een villa werkt. Op een dag volgt hij haar stiekem naar een schitterend huis. Hij gaat naar binnen, loopt door de weelderig ingerichte vertrekken en luistert een gesprek af tussen het meisje en een jongeman. Ze hebben trouwplannen. De zwerver ontdekt dat de jongeman in kwestie een onbetrouwbare avonturier is en weet het meisje van het huwelijk af te houden. Je valt niet achterover van het geweldige spel, maar je hebt er toch een leuk uurtje aan.

Piccolo alpino

1940 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Italië 1940. Oorlogsfilm van Oreste Biancoli. Met o.a. Elio Sannangelo en Mario Ferrari.

Avonturenfilm, spelend tijdens WO I. Een jongen valt in handen van de Oostenrijkers, die hem gevangennemen. Hij raakt bevriend met een andere jongen die gevangen wordt gehouden. Samen weten zij te ontsnappen en volbrengen ze de moeizame tocht naar huis, die hen over de Alpen voert.