Jack Shea

Regisseur, Acteur

Jack Shea is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Strange Monster of Strawberry Cove

1971 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1971. Familiefilm van Jack Shea. Met o.a. Burgess Meredith, Agnes Moorehead, Annie McEveety, Patrick Creamer en Jimmy Bracken.

Meredith speelt een leraar die op een dag vertelt een prehistorisch monster gezien te hebben. Iedereen lacht hem aanvankelijk uit, maar enkele van zijn leerlingen gaan op onderzoek uit.

The Monitors

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Jack Shea. Met o.a. Guy Stockwell, Susan Oliver, Avery Schreiber, Larry Storch en Ed Begley.

Acteurs van niveau, maar ze hebben hun tijd verspild door mee te werken aan deze mislukte poging om een satire op een SF-film te maken. Opgenomen in Chicago, door de Second City Company. Buitenaardse Opzichters beheersen de aarde en zorgen ervoor dat overal de vrede wordt bewaard, maar rebellen smeden een komplot tegen hen. Let op rolletjes van Alan Arkin en Everett Dirksen.

Dayton's Devils

1968 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jack Shea. Met o.a. Rory Calhoun, Leslie Nielson, Lainie Kazan, Hans Gudegast (Eric Braeden) en Barry Sadler.

Een voormalige kapitein van de luchtmacht besluit op zijn oude vliegbasis een fikse kraak te zetten om bijna vijf miljoen dollar in te pikken. Zijn helpers zijn zulke amateurs dat het een en al gestuntel wordt. Dat zou leuk moeten zijn, maar dat is het niet; wat overblijft is een afgezaagde klucht, waarin Lainie het enige lichtpuntje is.

Zombies of The Stratosphere

1952 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Horror

Verenigde Staten 1952. Sciencefiction van Fred C. Brannon. Met o.a. Judd Holdren, Aline Towne, Wilson Wood, Lane Bradford en Stanley Waxman.

Kapitein van de intergalactische brigade Larry Martin (Holdren) ontdekt een buitenaardse raket. Aan boord bevinden zich twee half-menselijke zombies (in [KA1]e[KA1]en van hen herken je met moeite de jonge Nimoy - de toekomstige Dr. Spock in STAR TREK - als Narab). Het is hun bedoeling om met de waanzinnige geleerde Dr. Harding (Waxman) een waterstofbom te bouwen die de aarde uit zijn baan zal brengen. Larry Martin, zijn knappe assistente Sue Davis (Towne) en adjudant Bob Wilson (Wood) hebben nauwelijks de tijd om dit plan tegen te houden. Naïeve, gedateerde Republic-serial in twaalf hoofdstukken van ongeveer een kwartier. Logica of uitleg zijn er niet en de spelprestaties staan op een laag peil. Wie van dit soort camp houdt, kan evenwel zijn hart ophalen. Het slot van ieder hoofdstuk bevat een 'cliffhanger' en het onvermijdelijke 'zal hij het halen? Kom volgende week en kijk!'. In 1958 uitgebracht als bioscoopfilm met een speelduur van zeventig minuten onder de titel SATAN'S SATELLITES. De robot kwam uit de serial UNDERSEA KINGDOM en was ook al gebruikt in de serial THE MYSTERIOUS DR. SATAN. Bestaat ook als ingekleurde versie. Het scenario is van Ronald Davidson. Het camerawerk is van John MacBurnie. Mono, RCA Sound System.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jack Shea op televisie komt.

Reageer