Tatsuo Umemiya

Acteur

Tatsuo Umemiya is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Jingi no hakaba

1975 | Misdaad, Drama

Japan 1975. Misdaad van Kinji Fukasaku. Met o.a. Tetsuya Watari, Yumi Takigawa, Tatsuo Umemiya, Hajime Hana en Noburo Ando.

Een harde gangsterfilm van genrespecialist Fukasaku met Watari als de beruchte gangster Rikio Ichikawa, een lid van het machtige Japanse misdaadsyndicaat dat zich verzette tegen de naoorlogse dominantie van de Amerikaanse mafia. Als een soort Japanse Scarface lapt hij alle conventies aan z'n laars om voor zichzelf op brutale wijze een zo groot mogelijk deel van de koek te bemachtigen. Indrukwekkend.

Yoru no Tehaishi

1969 | Drama

Japan 1969. Drama van Shinji Murayama. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Mihoko Inagaki, Mari Shiraki, Junzaburo Ban en Yuki Jono.

De jonge Hideo is een soort souteneur, want hij ontneemt een aantal vrouwen hun geld en laat hen in bepaalde bars werken. Een amoreel drama dat tegen de misdaadfilm aanhangt. Sociologisch ongetwijfeld interessant, maar vanuit filmisch van weinig waarde.

Sangyo Supai

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Eiichi Kudo. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Reiko Oshida, Fumio Watanabe en Meicho Soganoya.

Een bedrijfsspion krijgt de opdracht om de constructietekeningen voor een nieuw model auto te stelen. Een interessante en geloofwaaardige politiefilm, maar in geen enkel opzicht briljant.

Yoru no Mesu-inu

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Shinji Murayama. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Mako Midori, Reiko Ohara en Eitaro Ozawa.

Een jonge amorele verleider voorziet in zijn onderhoud door jonge onschuldige meisjes uit de provincie tot prostitutie te drijven. Een zeer middelmatige film, over een onderwerp dat tot vervelens toe behandeld is in de film van toen.

Kamo

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Hideo Sekigawa. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Mako Midori, Reiko Ohara en Chisako Hara.

Een meisje besluit zich te wreken op de man die haar zwanger heeft gemaakt. Een ietwat erotisch getint moraliserend melodrama met de typische kenmerken van Japanse B-film uit de periode 1960- 1970.

Himo

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Hideo Sekigawa. Met o.a. Mako Midori, Sanaae Nakahara, Masumi Harukawa en Tatsuo Umemiya.

Een vrouw leert de wereld van Shinjuku kennen, een wereld van prostitutie en misdaad. Een eenvoudige politiefilm en melodrama vol erotiek, kenmerkend voor de Japanse film uit die tijd.

Gyangu Chojo Sakusen

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Umeji Inoue. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Joji Takagi, Kyosuke Machida en Kikuko Hojo.

Twee rivaliserende gangster-bendes strijden om een gouden schat, verborgen in een bar genaamd 'Dice'. Van het complete Yakuza-genre, dat aan één stuk door werd uitgebracht in Japan, is dit één van de minst belangrijke.

Dani

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Hideo Sekigawa. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Akemi Kita en Naoki Sugiura.

Een jonge verleider leeft van de vrouwen, terwijl hij ze rechtstreeks gebruikt of hen door andere mannen laat gebruiken. Drama met moralistische trekjes en weinig originaliteit.

Iro

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Shinji Murayama. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Mako Midori, Reiko Ohara en Masumi Harukawa.

Een man verleidt alle vrouwen die hij op zijn weg tegenkomt. Verwarrend en dubbelzinnig drama, één van de eerste films van de tegenwoordig befaamde Shinji Murayama.

Minami-taiheiyo Nami Takashi

1963 | Oorlogsfilm

Japan 1963. Oorlogsfilm van Kunio Watanabe. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Jo Mizuki, Yoshiko Mita, Koji Tsuruta en Jun Tazaki.

Gedurende WO II, besluit piloot Moyoshi het voorbeeld van zijn kameraad Suyama te volgen en wordt Kamikaze. Een buitengewoon slechte, militaristische film waarin het fenomeen Kamikaze verschrikkelig erg wordt verheerlijkt.

Gang tai Gang

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Terue Ishii. Met o.a. Koji Tsuruta, Tetsuo Tamba, Tatsuo Umemiya en Yoshiko Mita.

Na het verlaten van de gevangenis wordt Mazuhara vervolgd door zijn oude maten, die zich bezighouden met opiumhandel. Een echte Yakuza-film van een expert op dit gebied en die in hetzelfde jaar nog zo'n film maakte: KOI TO TAIYO TO GANG.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tatsuo Umemiya op televisie komt.

Reageer