Luigi Malerba

1927 -2008 Regisseur, Scenarist

Luigi Malerba (1927-2008) is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Matchless

1967 | Actiefilm, Komedie, Thriller

Italië 1967. Actiefilm van Alberto Lattuada. Met o.a. Patrick O'Neal, Ira von Fürstenberg, Donald Pleasence, Henry Silva en Howard St. John.

Een avonturier wordt gezocht door China, Amerika, Rusland en Duitsland, maar weet alle geheime diensten te ontkomen door vernuft en vermommingskunsten en leidt een uitdagend luxe leventje. Uiteindelijk weet hij een chemische wereldoorlog te voorkomen die geen van de hem opjagende naties zelfs maar vermoed had. Deze avonturenkomedie in James Bond-stijl (maar zonder spectaculaire effecten) moest prinses Ira - ooit de gemalin van de sjah van Perzië - als filmster lanceren, maar in de weinig eisende rol als spionne blijkt ze geen actrice en nauwelijks fotogeniek. De ironie van O'Neal werkt ook beter in schurkenrollen dan als charmante anti-held.

La ragazza e il generale

1967 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1967. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Umberto Orsini, Virna Lisi, Rod Steiger en Vima Lisi.

In de eerste wereldoorlog proberen een Italiaanse soldaat en een jonge vrouw een Oostenrijkse generaal uit te leveren aan het Italiaanse leger om zo de beloning van 1000 lire te verdienen.

Corrida!

1966 | Documentaire

Italië 1966. Documentaire van Marco Ferreri en Luigi Malerba.

Het stieregevecht is een onderdeel van de traditionele Spaanse cultuur, dat moeilijk te veranderen is ondanks de regelmatige aanklacht tegen het wrede en gewelddadige karakter ervan. De vraag rijst of het hier wel echt om een sport gaat, hoe populair ook, of dat het meer een overgeleverde rite is dan wel een wreed macho spektakel is. Deze uitstekende documentaire vertelt over de geschiedenis van het stieregevecht en haar melodramatische, sentimentele, tragische, avontuurlijke en van tijd tot tijd ook komische gebeurtenissen. Er zijn vele beroemde en gedenkwaardige stieregevechten gehouden met bekende matadors zoals Doninguin, Manuolo Vasquez, Chamaco, Belmonte, de legendarische Manolete en de fenomenale Manuel Benitz, bekend als El Cordobes. Grote beroemdheden die stieregevechten bijgewoond hebben zijn; prins Rainier tezamen met Grace Kelly, Gina Lollobrigida en Ingrid Bergman.

Amore in città

1953 | Drama, Experimenteel

Italië 1953. Drama van Cesare Zavattini, Dino Risi, Francesco Maselli, Carlo Lizzani en Alberto Lattuada. Met o.a. Silvio Lillo, Caterina Rigoglioso, Maresa Gallo en Ugo Tognazzi.

Eerste (en tevens enige) deel van het 'film-magazine' The Spectator. Zes episodes, geregisseerd door zeven cineasten, over het moderne Italiaanse leven. In Attempted Suïcide laat Michelangelo Antonioni een aantal mensen vertellen waarom ze zelfmoord willen plegen. In het vierde deel, Fellini's Marriage Agency, onderzoekt een journalist undercover een huwelijksbureau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luigi Malerba op televisie komt.

Reageer