Oumy Samb

Acteur

Oumy Samb is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La petite vendeuse du soleil

1999 |

Zwitserland/Frankrijk/Senegal 1999. Wasis Diop en Djibril Diop Mambetty. Met o.a. Dieynaba Laam, Moussa Baldé, Oumy Samb, Taïrou M'Bay en Lisa Baléria.

Hoofdrolspeelster in dit tweede deel van de onvoltooide trilogie 'Histoires des petits gens' is de twaalfjarige Sili die het bedelen afzweert en krantenverkoopster wordt in het hectische Dakar. Mambéty is erin geslaagd een optimistische kijk te geven op de kloof tussen droom en werkelijkheid. Hij was gefascineerd door mensen aan de rand van de samenleving die ondanks de armoede hun dromen niet opgeven.

La petite vendeuse de 'soleil'

1999 | Komedie, Drama

Frankrijk/Zwitserland/Senegal 1999. Komedie van Djibril Diop Mambéty. Met o.a. Lissa Baléra, Taïrou M'Bay en Oumy Samb.

Sili Laam (Bal[KA1]era) is een meisje van twaalf. Ze loopt op krukken omdat ze een verlamd been heeft. Iedere morgen maakt zij de lange en inspannende tocht van de krottenwijk, waar zij woont, naar het centrum van de stad Dakar om te gaan bedelen. Ze is niet de enige, die zich op weg begeeft: er is een man in een rolstoel, er zijn mensen op de fiets, paarden en wagens, auto`s, voetgangers, kortom alles wat zich voortbewegen kan, hoopt zich in de hoofdstad die dag weer in leven te houden. Sili wil heel graag kranten verkopen. Het lukt: ze mag Le Soleil (vandaar de titel) uitventen, maar haar concurrenten - een bende straatjongens - proberen het haar onmogelijk te maken. Zij nemen Sili de krukken af. Ze houdt vol: op de rug van een kameraad gaat ze door; de stad danst en ze verdient genoeg geld om voor haar blinde grootmoeder een parasol te kopen. Het vervolg op LE FRANC is een Luis Buñuelachtige film geworden, die doet denken aan diens LOS OLIVIDADOS. Het kwam nooit tot de bedoelde trilogie omdat Mambéty op 53-jarige leeftijd op 23 juli 1998 in Parijs overleed. Deze wat trage, maar indrukwekkende film bereikte na zijn dood de festivals en sommige donkere zalen. Het mooie camerawerk is van Jacques Besse.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oumy Samb op televisie komt.

Reageer