Toca Seabra

Cameraman

Toca Seabra is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Estômago

2007 | Drama

Brazilië/Italië 2007. Drama van Marcos Jorge. Met o.a. João Miguel, Fabiula Nascimento, Babu Santana, Carlo Briani en Zeca Cenovicz.

Arme sloeber Raimundo (Miguel) bestelt wat te eten in een eettentje in de sloppenwijk van een grote Braziliaanse stad, maar hij heeft niet voldoende geld. De rekening betaalt hij met afwassen. Dan blijkt dat hij heerlijk kan koken. Veel later. Raimundo arriveert in de gevangenis. Zijn status is onmeetbaar laag. Tot blijkt dat hij kan koken als de beste. Sterke, soms gewelddadige kookfilm, waarin sommige gerechten smakelijk ogen, terwijl je andere voor geen goud zou willen proeven. Goed spel, mooie fotografie. Publieksfavoriet op het festival van Rotterdam.

Cidade Baixa

2005 | Drama

Brazilië 2005. Drama van Sergio Machado. Met o.a. Lázaro Ramos, Wagner Moura en Alice Braga.

In een Braziliaanse sloppenwijk ontstaat een gevaarlijke driehoeksverhouding tussen het hoertje Karinna en de goede vrienden Deco en Naldinho. Regisseur Sergio Machado, protégé van Walter Salles, maakte een drama dat naar edelkitsch neigt, waarvan het verloop bovendien voorspelbaar is, en dat toch verrassend goed blijkt te werken.

The Other Side of the Street

2004 | Thriller, Drama

Brazilië/Frankrijk 2004. Thriller van Marcos Bernstein. Met o.a. Milene Pizarro, Raul Cortez, Fernanda Montenegro en Laura Cardoso.

Montenegro met haar grote donkere ogen, viel in 1998 internationaal op met haar mooie hoofdrol in Central do Brasil. In het regiedebuut van Bernstein, scenarist van die eerdere film, speelt zij Regina, een gepensioneerde, gescheiden vrouw die haar dagen vult met het bespioneren van haar buurtgenoten. Met een verrekijker meent ze op een dag een moord te ontdekken. De voormalige politieman Camargo, is volgens haar schuldig aan de dood van zijn vrouw. De overeenkomsten met Hitchcocks Rear Window zijn tot hier evident, maar het verhaal gaat verder wanneer Camargo zijn overbuurvrouw mee uit vraagt. Het verhaal zwalkt wat onbeslist heen en weer tussen romance en thriller, maar Montenegro en Cortez zijn prachtig samen. Opmerkelijk is een liefdesscène tussen de acteurs, beiden over de zeventig. Dat zie je niet vaak, onterecht, zo laat hun intensiteit zien.

The Trespasser

2002 | Thriller, Drama

Brazilië 2002. Thriller van Beto Brant. Met o.a. Paulo Miklos, Alexandre Borges, Marco Ricca, Mariana Ximenes en Paulo Miklos.

Twee partners van een bouwbedrijf in São Paulo huren een huurmoordenaar uit de sloppenwijken in om de derde partner te doden. Tot afgrijzen van de zakenmannen blijft de gangster na gedane zaken langskomen op de zaak en begint hij een relatie met de losgeslagen dochter van het slachtoffer. Een visueel overdonderende film, afgeladen met rauw geweld en zinderende passie. Verkozen tot beste Latijns-Amerikaanse film van 2002 op het Sundance Filmfestival.

The Call of the Oboe

1998 |

Paraguay/Brazilië 1998. Cláudio MacDowell. Met o.a. Arturo Fleitas, Mario Lozano, Let¡cia Vota, Paulo Betti en Graciela Canepa.

O Toque do Oboé (De roep van de hobo) is een sympathiek en sfeervol verhaal over een verdwaalde hobospeler die in een Paraguayaanse dorpsbioscoop wijsjes speelt bij zelden vertoonde, zwijgende films. O Toque do Oboé maakt een weldadig amateuristische indruk. De logica van het verhaal is bewust ondergeschikt gemaakt aan het lome ritme van de beelden. De bijpassende muziek werd geschreven door Wagner Tiso.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Toca Seabra op televisie komt.

Reageer