Bodil Udsen

Acteur

Bodil Udsen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Stuur meer snoep

2001 | Komedie, Drama

Denemarken/Duitsland/Zweden 2001. Komedie van Caecilia Holbek Trier. Met o.a. Marie Katrine Rasch, Ninna Assentoft Rasmussen, Per Oscarsson, Bodil Udsen en Bodil Jørgensen.

In 2002 verkozen als de beste kinderfilm op het Berlijnse filmfestival waar de jury zeer te spreken was over de prestaties van Ninna (11) en Katrine (9). Zij spelen twee meisjes uit Kopenhagen die de vakantie moeten doorbrengen bij familie op de boerderij. Eerst vinden ze alles stom en vies maar al snel genieten ze van de dieren en het rare eten. Maar een boze buurman wil de familie verjagen dus verzinnen de meisjes een list om te kunnen blijven.

Baby Doll

1988 | Drama

Denemarken 1988. Drama van Jon Bang Carlsen. Met o.a. Mette Munk Plum, Bodil Udsen, Birgit Sadolin, John Hahn Petersen en Lone Kellermann.

Een jonge vrouw brengt met haar pasgeboren kind haar zwangerschapsverlof door op een geïsoleerde boerderij in Jutland waar spookverschijningen uit haar verleden opdoemen en een pop op zolder meer genegenheid krijgt dan haar eigen kind. Doet denken aan de vroegste films van Polanski, door de scherpe observatie van hysterie. Verbijsterend camerawerk.

Peter von Scholten

1987 | Historische film, Biografie

Denemarken 1987. Historische film van Palle Kjärulff-Schmidt. Met o.a. Ole Ernst, Etta Cameron, Jesper Langberg, Preben Kristensen en Olaf Ussing.

In deze historisch-biografische film wordt de gouverneur van de Maagden-Eilanden (Deens West-Indië) geportretteerd als een rare man, een groot politicus, wellustig, doch hartverwarmend en een voorstander van emancipatie van de autochtone bevolking. Mooi gefilmde interieurs en prachtige tropische locaties. Goede acteurs zetten rake portretten neer van Deense kolonialen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bodil Udsen op televisie komt.

Reageer