Vittorio Sala

Regisseur

Vittorio Sala is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Ray Master l'inafferrabile

1966 | Misdaad, Avonturenfilm

Italië 1966. Misdaad van Vittorio Sala. Met o.a. Félix Marten, Liana Orfei, Gastone Moschin, Alan Collins en Ralf Zugor.

Film over een befaamde dief die een plan beraamt om een legendarische diamant te ontvreemden uit een streng bewaakt museum in Bangkok. Tal van louche figuren zijn eveneens geïnteresseerd en elk probeert de ander de loef af te steken en te elimineren. Een belachelijke plot, slecht acteerwerk en een zeer schamele regie.

Ischia operazione amore

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Vittorio Sala. Met o.a. Walter Chiari, Vittorio Caprioli, Ingrid Schoeller en Tony Renis.

Drie verhalen spelen zich af op het eiland Ischia: een latin lover, die in het restaurant van zijn vader werkt, gebruikt zijn charme om buitenlanders aan te trekken, een ex-voetballer probeert een rijke zakenvrouw op te lichten en een jonge Duitse vergezelt een Siciliaanse aristocraat. Deze figuren komen elkaar tegen in de loop van de film, die behalve verschillende absurde situaties niets te bieden heeft.

Berlino, appuntamento per le spie

1965 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten/Italië 1965. Sciencefiction van Vittorio Sala. Met o.a. Brett Halsey, Dana Andrews, Gastone Moschin, Tania Beryl en Alessandro Sperli.

Een geleerde heeft zijn uitvinding (een militair wapen met een laserstraal) getransplanteerd in het lichaam van zijn dochter, die na zijn dood naar Oost-Berlijn wordt ontvoerd. Een Amerikaanse geheim agent slaagt erin haar te redden, maar een oude dubbelspion is door een in zijn glazen oog verstopte telecamera toch achter de formule gekomen. Deze spionagefilm bekommert zich in geen enkel opzicht om waarschijnlijkheid en blijft daardoor wel verrassend. De regie is niet al te dynamisch zodat de film pas tegen het einde echt spannend wordt, als het verhaal inmiddels totaal onbegrijpelijk (en dus te verwaarlozen) is.

L'intrigo

1963 | Thriller

Italië 1963. Thriller van Vittorio Sala. Met o.a. Rossano Brazzi, Shirley Jones, George Sanders, Michele Presle en Georgia Moll.

Een effectieve kleine suspense over een duivelse graaf die een jonge, aantrekkelijke kunstexpert inpalmt, omdat zij hem zo doet denken aan zijn dochter Cora (Moll), die tengevolge van een ski-ongeluk vijftien jaar geleden haar verstand verloren is. Verblind door het prachtige buiten en de welstand van de graaf loopt de nog groene jonge meid erin. Voorspelbaar. Scenario van Massimo d'Avack. Camerawerk van Gabor Pogany.

Canzoni nel mondo (38-24-36)

1962 | Erotiek, Documentaire

Italië 1962. Erotiek van Vittorio Sala.

Een tocht langs nachtclubs in Europa, Amerika en het Midden-Oosten levert een lange reeks striptease-, zang- en dansnummers op. Deze hebben alle één ding gemeen: een droefgeestig stemmende middelmaat. Korte gastoptredens van onder meer Dean Martin, Juliette Gréco, Gilbert Bécaud en Rika Zarai.

La Regina delle amazzoni

1960 | Avonturenfilm

Italië 1960. Avonturenfilm van Vittorio Sala. Met o.a. Gianna Maria Canale, Rod Taylor, Ed Fury, Daniela Rocca en Dorian Gray.

Helden uit de Trojaanse oorlog worden gevangengenomen door de Amazones die mannen alleen nodig hebben voor de voortplanting. Terwijl er een rivaliteit tussen de vrouwen ontstaat om de kandidatuur als kroonprinses, bereiden de gevangen mannen een revolte voor. Deze spektakelfilm is gemaakt in de stijl van een exotisch stripverhaal met verrassend veel parodistische humor. Acteur Taylor blijkt het qua spierbundels te kunnen opnemen tegen bodybuilder Fury.

Wild Cats On The Beach

1959 |

1959. Vittorio Sala. Met o.a. Georges Marchal, Elsa Martinelli en Alberto Sordi.

Helden uit de Trojaanse oorlog worden gevangengenomen door de Amazones die mannen alleen nodig hebben voor de voortplanting. Terwijl er een rivaliteit tussen de vrouwen ontstaat om de kandidatuur als kroonprinses, bereiden de gevangen mannen een revolte voor. Deze spektakelfilm is gemaakt in de stijl van een exotisch stripverhaal met verrassend veel parodistische humor. Acteur Taylor blijkt het qua spierbundels te kunnen opnemen tegen bodybuilder Fury.

Costa Azzurra

1959 | Komedie, Erotiek

Italië/Frankrijk 1959. Komedie van Vittorio Sala. Met o.a. Alberto Sordi, Giovanna Ralli, Rita Gam, Antonio Cifariello en Elsa Martinelli.

Vakantie aan de Côte d'Azur brengt filmsterren, miljonairs, fortuinjagers en simpele provincialen (die ook hopen op een kans in het 'grote leven') bij elkaar. Een ander decor voor een episodische genre-film, die voor het overige de overbekende elementen bij elkaar harkt. In de sterbezetting onderscheiden Ralli en Sordi zich als een groenteverkopend echtpaar, waarvan de vrouw hoopt op ontdekking door een filmregisseur, die echter veel méér ziet in de echtgenoot.

Donne sole

1956 | Drama, Komedie

Italië 1956. Drama van Vittorio Sala. Met o.a. Eleonora Rossi Drago, Gianna Maria Canale en Luciana Angiolillo.

Hartverscheurend verhaal over drie mooie meisjes die dromen van rijkdom en succes. Als zij proberen hun dromen te realiseren, stuiten zij op de harde realiteit. De ene desillusie volgt op de andere. Er is ook nog een vierde vrouw in het spel, die de juiste man vindt en haar ambities laat varen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vittorio Sala op televisie komt.

Reageer