Michael J. Dudziewicz

Regisseur

Michael J. Dudziewicz is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Nomenklatura

1993 | Drama

Polen 1993. Drama van Michael J. Dudziewicz. Met o.a. Lech Lotocki, Marzena Trybala, Barbara Dziekan, Ireneusz Czop en Marta Dudziewicz.

Lotocki, een jonge journalist in Warschau, ontdekt dat een aantal van de oude communistische machthebbers hun straf hebben ontlopen en er bovendien nog heel warmpjes bij zitten. Ondanks tegenwerking van zijn hoofdredacteur maakt hij zijn bevindingen openbaar. Dit komt hem en zijn familie duur te staan. Ongewoon, op ware feiten gebaseerd verhaal.

2O ans plus tard

1993 | Drama

Polen/Belgiƫ/Frankrijk 1993. Drama van Michal J. Dudziewicz en Michael J. Dudziewicz. Met o.a. Joanna Brenda, Rafal Krolikowski, Malgorzata Pleczynska, Bronislaw Wroclawski en Zbigniew Bielski.

In 1969 probeert een echtpaar Oost-Duitsland te ontvluchten. Ze worden echter betrapt en tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hun twee kinderen, een zoon van zes en een dochter van vijf, worden geadopteerd door onbekende ouders, ergens in Polen. Na hun vrijlating gaan de echte ouders op zoek naar hun kinderen, maar dit blijft zonder resultaat. Pas na de val van het communisme, twintig jaar later, vinden ze hun kinderen terug. Stroef verlopend drama waarin het toeval een iets te grote rol speelt. Zelfs al is de film op ware feiten gebaseerd (zoals de echte dochter, die aan het eind een getuigenis aflegt, beweert). Dudziewicz en Huguette Debaisieux schreven het scenario en de opnamen werden gemaakt in Oost-Berlijn, Polen en Parijs door Thomasz Wert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael J. Dudziewicz op televisie komt.

Reageer