Jacques Sarasin

Regisseur, Producer

Jacques Sarasin is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Le masque de San

2015 | Drama

Mali/Zwitserland/Frankrijk 2015. Drama van Jacques Sarasin. Met o.a. Bakary Sangaré, Mamadou Kaba Diané, Viviane Sidibé en Anne Kreis.

Toegenegen zoon Bakary (Bakary Sangaré) vertrekt naar Mali, het land van zijn vader, met de bedoeling de herkomst en betekenis van papa's zogenaamde Chiwara-masker te achterhalen. Documentairemaker Jacques Sarasin verbeeldt met zijn eerste speelfilm niet alleen de emotionele afstand tussen vader en zoon, maar vooral de existentiële crisis van een westerling met immigrantenvoorouders. Dat het blijft bij korte stukjes reisverslag is jammer voor de samenhang, hoewel verstokte wereldreiziger Sarasin wel z'n best heeft gedaan overal een magisch-realistisch sausje toe te voegen. Ietwat geforceerde eersteling. Geschoten op locatie in Zwitserland en Mali.

Je chanterai pour toi

2001 | Muziek, Documentaire

Mali/Frankrijk 2001. Muziek van Jacques Sarasin. Met o.a. Nadieye Niang, Ali Farka Touré en Boubacar Traoré.

In de jaren '60 werden de Malinezen gewekt door de stem van Boubacar Traoré, bijgenaamd KarKar. Hij zong op de radio over de onafhankelijkheid van zijn land, van kolonisator Frankrijk. Op zijn twintigste was KarKar de verpersoonlijking van het nieuwe, onafhankelijke Mali. Iedereen in Mali kent zijn muziek, maar aangezien zijn muziek alleen op de radio te horen was verdiende hij niet genoeg geld om ervan te leven. Hij was gedwongen de muziek op te geven en te gaan werken als kleermaker en vertegenwoordiger om zijn familie te onderhouden. Een paar jaar later slaat het noodlot toe: zijn vrouw Pierette overlijdt. In wanhoop vertrekt KarKar richting Frankrijk, werkt daar in de bouw en zingt in het weekend in de opvanghuizen van Parijs. In Mali denkt iedereen dat KarKar dood is. Twee decennnia later ontdekt een muziekproducer een opname van hem... Aan de hand van KarKar en zijn muziek neemt 'Je chanterai pour toi' de kijker op reis door Mali.

op televisie
1 uitzending

Le masque de San (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 20 september
TV 5 Monde Europe
21:00 - 22:23

Reageer