Sebastian Junger

Cameraman, Auteur

Sebastian Junger is cameraman en auteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Restrepo

2010 | Documentaire

Verenigde Staten 2010. Documentaire van Tim Hetherington.

De Amerikaanse journalist Sebastian Junger en de Britse fotograaf Tim Hetherington documenteerden vanaf mei 2007 een lang jaar het leven van Amerikaanse soldaten in ‘de dodelijkste vallei van Afghanistan'. De indrukwekkende beelden die ze daar schoten – veel langdurige schotenwisselingen, maar de vijand is nooit te zien – combineerden ze later met een serie interviews na terugkomst in Amerika, resulterend in een inzichtelijke en apolitieke documentaire. Winnaar van de Grand Jury Prize in Sundance en genomineerd voor een Oscar. Coregisseur Hetherington kwam in 2011 om het leven bij een mortieraanval in Libië.

The Perfect Storm

2000 | Drama, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2000. Drama van Wolfgang Petersen. Met o.a. George Clooney, John C. Reilly, Mark Wahlberg, Diane Lane en Karen Allen.

Terwijl het vanwege het naderende stormseizoen eigenlijk niet meer verantwoord is, varen Billy Tyne (Clooney) en zijn bemanning toch uit om te gaan vissen. Ze moeten wel, na het beroerde seizoen dat ze achter de rug hebben. Op zee komen ze terecht in een vreselijke storm. Regisseur Petersen baseerde z'n film op Sebastian Jungers nauwgezette reconstructie van een waargebeurde tragedie, maar maakte van Tyne een onverantwoordelijke branieschopper (wat hem op stevige kritiek van nabestaanden kwam te staan). De acteurs spelen allen verdienstelijk, maar het belangrijkste personage, de storm, komt niet helemaal uit de verf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sebastian Junger op televisie komt.

Reageer