Mark Monroe

Scenarist

Mark Monroe is scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

The Biggest Little Farm

2018 | Documentaire

Verenigde Staten 2018. Documentaire van John Chester.

Wanneer John en Molly Chester noodgedwongen hun appartement in Los Angeles verlaten, besluiten ze op goed geluk een dor stuk Californische grond te kopen en dat om te toveren tot een ecovriendelijk paradijsje. Niet per se het spannendste uitgangspunt voor een documentaire, maar het scheelt dat John professioneel natuurfilmer is: zijn opnames van de flora en fauna die de boerderij in zeven jaar tijd overspoelen, zijn schitterend. Nog inspirerender is echter de filosofische ondertoon van de film, die aan het denken zet over de aard van de natuur en onze omgang daarmee.

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

2016 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2016. Documentaire van Ron Howard. Met o.a. Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon en George Harrison.

Wat valt er nog toe te voegen aan de uitputtende documentatie over 's werelds beroemdste popgroep? Inhoudelijk niet zoveel, maar audiovisueel wel degelijk, bewijst deze documentaire van Hollywoodregisseur Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind), die zich richt op de periode 1962-1966, toen de Fab Four bijna non-stop de wereld over reisden. Eerst nog vol frisse moed, uiteindelijk vol afkeer van de hysterische Beatlemania. De makers hebben (mede dankzij oproepen op internet) veel obscuur materiaal verzameld, dat wordt becommentarieerd door Paul McCartney, Ringo Starr en andere betrokkenen. Een uniek en fascinerend tijdsdocument.

1

2013 | Documentaire

Verenigde Staten 2013. Documentaire van Paul Crowder.

Documentaire van Paul Crowder over de ontwikkeling van de Formule 1-racesport.

The Cove

2009 | Documentaire

Verenigde Staten 2009. Documentaire van Louie Psihoyos.

Fraai staaltje activistisch documentaire maken, deed het prima op het IDFA. Dolfijnentrainer Ric O'Barry trainde diverse Flippers uit de beroemde jeugdserie, voordat hij het licht zag en zich begon in te zetten voor de vrijheid van de dolfijn. O'Barry’s pijlen zijn vooral gericht op het Japanse vissersdorp Taiji, waar jaarlijks duizenden dolfijnen worden afgeslacht in een baai. Met een team van bevlogen activisten probeert Barry heimelijk beelden te schieten van de zorgvuldig van de buitenwereld afgeschermde slachting. Barry: 'Ik wil iets op film vangen waardoor mensen een einde aan de slachting willen maken.' Spannend én schokkend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Monroe op televisie komt.

Reageer