Saeed Jaffey

Acteur

Saeed Jaffey is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Passage to India

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1984. Drama van David Lean. Met o.a. Judy Davis, Victor Banerjee, Peggy Ashcroft, James Fox en Alec Guinness.

Laatste film van de Britse filmveteraan Lean (oa Bridge on the River Kwai en Doctor Zhivago), naar de roman van E.M. Forster. India in de jaren 20. Adele Quested (Davis), een Britse jongedame, wil in contact komen met het 'echte' India maar beschuldigt Dr. Aziz (Banerjee) na een tochtje naar de Maraber grotten (prachtige scènes) van verkrachting. Een groteske rechtzaak volgt waarbij de spanningen tussen de kolonialen en de Indiase gemeenschap op de spits worden gedreven. Het contrast tussen het Brits formalisme en de Indiase mystiek wordt minutieus verbeeld door een ijzersterke cast op de fraai gefilmde Indiase locaties. Maurice Jarre kreeg een Oscar voor de onopvallende muziek, en Peggy Ashcroft werd bekroond als beste bijrolactrice. Camerawerk van Ernest Day.

The Courtesans of Bombay

1982 | Muziek, Drama, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1982. Muziek van Ismail Merchant. Met o.a. Saeed Jaffey, Zohra Segal, Kareem Samar, De bevolking van Pavan Pool en Bombay.

Semidocumentaire impressie van het alledaagse leven in een groot appartementsgebouw in Bombay, gemaakt door de vaste producent van de al evenzeer door India geobsedeerde James Ivory. Het op zich interessante idee wordt door Merchant nodeloos gecompliceerd door het inschakelen van acteurs die dan zogezegd 'spontane' interviews geven en daardoor de geloofwaardigheid van de film nu juist op de helling zetten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Saeed Jaffey op televisie komt.

Reageer