Dean Selmier

Acteur

Dean Selmier is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La Corea

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Queta Claver, Angel Pardo, Cristina Galbó en Dean Selmier.

Een jongen uit de provincie gaat naar Madrid waar hij al spoedig in handen van `La Corea` (de Koreaanse) valt. Dit is een ex-prostituée die zich bezighoudt met het werven van jongens voor de Amerikaanse militairen. Een grote filmische flop, ondanks de goede vertolking van Queta Claver.

El Paranoico

1975 | Misdaad

Spanje 1975. Misdaad van Francisco Ariza. Met o.a. Dean Selmier, May Heatherly, Lone Fleming en Beatriz Savon.

Getraumatiseerd door de verlamming van zijn vrouw, besluit een zakenman relaties met jonge meisjes aan te knopen, die hij later vol berouw zal vermoorden. Zo'n slechte film dat hij nauwelijks in roulatie kwam.

La Novia ensangrientada

1972 | Horror, Drama

Spanje 1972. Horror van Vicente Aranda. Met o.a. Alexandra Bastedo, Maribel Martin, Simon Andreu, Rosa Maria Rodriguez en Dean Selmier.

Een neurotische bruid wordt geobsedeerd door de legende van een vrouwelijke vampier in het voorgeslacht van haar echtgenoot. Een in de omgeving gevonden jonge vrouw die aan geheugenverlies lijdt, wordt door haar als reïncarnatie gezien. Ze beginnen een lesbische relatie en doden in trance de mannen uit de streek. De zoveelste variant op Carmilla van Le Fanu krijgt aanvankelijk een pseudo-Freudiaanse uitdieping, die weer wordt losgelaten voor de traditionele horror-effecten. Deze tegenstrijdige ambities heffen elkaar op, zodat het resultaat traag, oppervlakkig en weinig suggestief is.

Mecanismo interior

1971 | Drama

Spanje 1971. Drama van Ramón Barco. Met o.a. María Mahor, Dean Selmier, Gisia Paradis en Emiliano Redondo.

Een vrouw op rijpere leeftijd lijdt aan een steeds erger wordende neurose. Een zeer slechte, onuitstaanbare produktie met een pseudo-experimenteel karakter. De eersteling van Ramón Barco.

El Techo de cristal

1971 | Thriller, Erotiek

Spanje 1971. Thriller van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Carmen Sevilla, Patty Shepard, Dean Selmier, Emma Cohen en Hugo Blanco.

Elke nacht gooit een vrouw een brokstuk van het lijk van haar man voor de varkens. Een claustrofobische thriller, rijk aan nimfomane, krankzinnige en lesbische elementen is. Destijds was de film een groot kassucces.

The Blood-Spattered Bride

1969 | Horror

Spanje 1969. Horror van Vicente Aranda. Met o.a. Maribel Martin, Simon Andreu, Alexandra Bastedo, Dean Selmier en Montserrat Julio.

Een pasgetrouwd stel wordt in een afgelegen huis geterroriseerd door een vreemde gast, de reïncarnatie van een moordenares die al tweehonderd jaar dood is. Gebaseerd op LeFanu's griezelroman Carmila. Ook bekend als TILL DEATH DO US PART.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dean Selmier op televisie komt.

Reageer