Carl-Heinz Schroth: regie en cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Die verschwundene Miniatur

1954 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1954. Misdaad van Carl-Heinz Schroth. Met o.a. Paola Loew, Paul Westermeier, Ralph Lothar, Bruno Hübner en Paul Bildt.

Meesterslager Westermeier uit Hannover heeft z`n hele leven gezwoegd voor vrouw en kinderen. Nu is hij het zat en wil wel eens iets anders. Hij vliegt er op uit naar Kopenhagen waar hij bevallige secretaresse Loew leert kennnen. Haar baas heeft op een veiling een miniatuurtje gekocht dat naar Hannover moet - of Westermeier Loew begeleiden wil. Nou, klaar dat wil hij wel! In de trein blijkt dat ook anderen zich voor het kunstvoorwerp interesseren. Slager Westermeier springt op de bres voor snoesje Loew, maar beseft pas later dat hij het gewillige slachtoffer is, die moeiteloos in een van te voren opgezette val tuint. Maar... Onderhoudende, tamme en toch wel heel belegen caper-comedy met charmant spelende hoofdrollen. Naar het bekende, gelijknamige verhaal van Erich K[KA3]astner (dat in ons land door menige middelbare scholier op zijn Duitse literatuurlijst werd gezet omdat het zo kort en simpel was), die het zelf tot scenario bewerkte. Ekkehard Kyrath stond achter de camera.

Vergiß die Liebe nicht

1953 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1953. Komedie van Met o.a. Paul Dahlke, Luise Ullrich, Beate Koepnik, Lis van Essen en Frank Riedmüller.

Moeder de vrouw, hopeloos uitgebuit door manlief en drie bloedjes van kinderen, raakt uitgeput, geeft er de brui aan en zoekt een oude vriendin op in Zwitserland. Een charmeur maakt haar het hof, en ze krijgt de kans om weer op te treden als pianiste. Ze komt echter tot de conclusie dat haar plaats thuis is, en de gezinsleden missen haar ondertussen node. Hoewel deze familiefilm als komedie best onderhoudend is, wordt hij ontsierd door de belerende toon. Scenario van Juliane Kay. Camerawerk van Franz Weihmayr.

Schatten der Nacht

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Eugen York. Met o.a. Hilde Krahl, Willy Fritsch, Carl Raddatz, Josef Sieber en Armin Dahl.

Een jonge, gelukkig getrouwde vrouw, wordt gechanteerd door haar criminele ex-geliefde. Om er voor te zorgen dat haar man de waarheid over haar verleden niet ontdekt, simuleert zij een ongeluk met dodelijke afloop. Aan lager wal geraakt als prostituée komt zij nog één keer haar man tegen... Sentimenteel melodrama, dat ondanks de ploeg goede acteurs niet overtuigt.

Die Freunde meiner Frau

1949 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Grethe Weiser, Gerda Maurus, Carl-Heinz Schroth en Albert Florath.

Door en door braaf, burgerlijk gezinshoofd, dreigt door een flirt met een danseres uit zijn evenwicht te raken. Zijn drie kinderen zorgen ervoor dat hij weer verstandig wordt. Pretentieloos amusement uit het Duitsland van na WO II.

Derby

1949 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1949. Familiefilm van Roger von Norman en Roger Van Norman. Met o.a. Hannelore Schroth, Willy Fritsch, Heinz Engelmann, Albert Florath en Hannes Frömming.

Een romantische film die speelt tegen de achtergrond van de paardenrensport over een oorlogswees die een paard van een rijke weldoener krijgt en daarmee de Derby (en haar vriend) hoopt te winnen. Het lukt niet in één keer, maar de film is aandoenlijk en de spelers zijn ervaren. Scenario van Stefanie von Below en Roger Norman. Camerawerk van Ekkehard Kyrath.

Der Kongreß tanzt

1931 | Muziek, Musical

Duitsland​/​​Frankrijk 1931. Muziek van Eric Charell en Erik Charell. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Conrad Veidt, Otto Wallburg en Lil Dagover.

Charells speciaal voor de film geschreven operette was een schoolvoorbeeld voor honderden navolgers: Schmalz-und-Walzfilms, een typisch Duitse vorm van escapisme. DER KONGRE[KL29] TANZT doet nu verouderd aan, maar `Das gibt`s nur einmal` is nog steeds een hechte schlager. Een door handschoenenverkoopstertje Christel (Harvey) in de tsarenkoets geworpen boeketje wordt voor een aanslag aangezien. Fritsch, Lilians vaste tegenspeler, is natuurlijk de tsaar. Er is tegelijkertijd een Engelse en een Franse versie gedraaid. Harvey had steeds de hoofdrol, maar haar partners wisselden per taal. Scenario van Norbert Falk en Robert Liebmann. Camerawerk van Carl Hoffmann.