Gerald Hirschfield: camera.
Er zijn 5 films gevonden.

Country Gold

1982 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1982. Muziek van Gilbert Cates. Met o.a. Loni Anderson, Earl Holliman, Linda Hamilton, Cooper Huckabee en Dennis Dugan.

ALL ABOUT EVE met een Nashville-smaakje, waarin een Country & Western-zangeres 'bevriend' raakt met een jongedame. Gastrollen van Mel Tillis, Barbara Mandrell, Stella Parton, Box Car Willie, the Bellamy Brothers en anderen.

Sunday Lovers

1980 | Romantiek, Komedie

Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1980. Romantiek van Bryan Forbes, Edouard Molinaro, Dino Risi, Gene Wilder en Dino Ri. Met o.a. Roger Moore, Denholm Elliot, Priscilla Barnes, Lynn Redgrave en Lino Ventura.

Vier korte sketches opgebouwd rond hetzelfde thema: een man is tijdens het weekend alleen en probeert daar op zijn manier iets van te maken. In de Britse bijdrage van Forbes versiert chauffeur Moore een stewardess, terwijl hij zich voordoet als de kasteelheer. Alles loopt goed tot een vriendin van zijn baas verschijnt. Typisch Brits, vol geslaagde onverstoorbare humor. Scenario van Leslie Bricusse en gefotografeerd door C. Lecompte. Het Franse deel gaat over zakenman Ventura die veel voelt voor een slippertje met de receptioniste van het bedrijf. Hij laat zich het gras voor de voeten wegmaaien door een Amerikaanse collega. Franse frivoliteit met een guitige Ventura en een leuke Webber. Scenario van François Veber en fotografie van Claude Agostini. In de Italiaanse bijdrage zoekt Ugo Tognazzi een jeugdvriendinnetje op, om vast te stellen dat er in twintig jaar veel kan veranderen. Risi gaat meer de vulgaire Italiaanse toer op en levert het zwakste onderdeel van de film. Geschreven door Age & Scarpelli en in beeld gezet door Tonino Delli Colli. Als sluitstuk krijgen we de Amerikaanse inbreng, waarin geesteszieke Wilder met een vroeger vriendinnetje iets standvastigs probeert op te bouwen. Wilder raakt de gevoelige snaar in dit magistraal gefilmd onderdeel. Hij schreef ook het scenario, terwijl John Hirschfeld het filmde. Als geheel is de film heel onevenwichtig en geeft een zwakke indruk door de uiteenlopende stijlen.

Two Minute Warning

1976 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1976. Thriller van Larry Peerce. Met o.a. Charlton Heston, John Cassavetes, Martin Balsam, Beau Bridges en David Janssen.

Vroeg in de ochtend wordt een fietser, zonder reden, neergekogeld door een onbekende in de straten van L.A. Enkele uren later trekt de schutter naar het Memorial Colosseum, waar een belangrijke voetbalwedstrijd plaatsvindt, waarbij ook de president aanwezig zal zijn. Tijdens de wedstrijd wordt de gewapende man opgemerkt door een cameraman. Een thriller, in de traditie van de rampenfilm, naar een scenario van Edward Hume, gebaseerd op de roman van George LaFountaine. De aanwezigheid van vele bekende gezichten is het verhaal niet altijd ten goede gekomen, met enkele scènes die er helemaal niet toe doen. Kennelijk moest iedereen de kans krijgen zijn nummertje op te voeren. Een zeer zwakke film met slechts enkele sterke momenten, is het resultaat. Gefotografeerd door Gerald Hirsch en van muziek voorzien door Charles Fox. De tv-versie duurt drie uur.

The Ultimate Warrior

1975 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Sciencefiction van Robert Clouse. Met o.a. Yul Brynner, Joanna Miles, William Smith, Stephen McHattie en Lane Bradbury.

Martial-arts scenarist/regisseur Clouse (Enter the dragon) wierp zich met The ultimate warrior op het post-nucleaire science fiction genre. Het resultaat, dat lijkt op een mengsel van de latere films Mad Max en Escape from New York, is wankel. Yul Brynner (Westworld) niet. Hij is de onwankelbare held die ingehuurd wordt om de beschaafde The Baron (Von Sydow), diens wetenschapper (Kelton) en diens dochter (Miles) een veilig heenkomen te verschaffen tegen het door ziekte en chaos gedecimeerde straatvolk van New York anno 2012. Brynner is charismatisch genoeg, maar het decor deugt niet en het einde van de film is dom.

Goodbye Columbus

1969 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Richard Benjamin, Ali MacGraw, Jack Klugman, Nan Martin en Michael Meyers.

Benjamin, een eenvoudige bibliothecaris, ontmoet McGraw, de verwende dochter van een jood, die door hard werken rijk is geworden. Ze kunnen best met elkaar opschieten. De ouders van het meisje zien echter niet veel in de jongen. McGraw kan een betere partij krijgen dan deze jongen uit een lagere sociale klasse. Scherpe satire op de houding van de nieuwe rijken uit het joodse milieu, met scherpe dialogen, maar toch iets te kunstmatig om echt realistisch te zijn. De speelsheid en de tederheid waarmee de liefdesrelatie bekeken wordt maken echter veel goed. De acteurs gaan goed op in hun spel. De ironie uit de roman van Philip Roth die aan de basis ligt, wordt door Arnold Schulman afgezwakt. Gerald Hirschfeld stond achter de camera.