Neill A. Browne: productie.
Er zijn 2 films gevonden.

The Marriage Bed

1986 | Komedie, Familiefilm

Canada 1986. Komedie van Martin Lavut. Met o.a. Linda Griffiths, Layne Coleman, Jan Ruběs, Vivian Reis en R.H. Thomson.

Een week voor kerstmis gaan Anne (Griffiths) en Ross Graham (Coleman) na drie jaar huwelijk uit elkaar. Zij is hoogzwanger van haar derde baby. Hij gaat samenwonen met een jonge meid in een communnie. Hier vindt hij, naar eigen zeggen, de ruimte die hij in zijn huwelijk miste. Hij heeft een advocatenpraktijk, maar heeft moeilijkheden met zijn partner door zijn amoureuze escapade die teveel van zijn tijd en aandacht opslorpt. Zij liet een beloftevolle carri[KA2]ere als botanist staan voor hun huwelijk. In flashbacks maakt ze een balans op van haar leven met Ross. Dit vergelijkt ze met het liefdesleven van haar vriendinnen en haar moeder (Reis) die, na een liefdeloos huwelijk, nu samenleeft met Max (Ruběs). Beelden uit een huwelijksleven op z'n Canadees. Zeer verfijnd en met relativerende humor, vooral door de ongewone houding van Griffiths t.o.v. het bedrog van haar man. Griffiths levert een prachtprestatie en enkel hiervoor reeds loont de film de moeite om te zien. Anna Sandor baseerde het intelligent opgebouwde scenario op de roman van Constance Beresford-Howe. Fotografie is van Mikos Evdemon.

The Other Kingdom

1984 | Drama

Canada 1984. Drama van Vic Sarin. Met o.a. Leueen Willoughby, Terence Kelly, Helen Carscallen, Lindsey Connell en Gordon Clapp.

Wethouder Jeff Matthews (Kelly) heeft zich zojuist kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap. Zijn vrouw Amy (Willoughby) is hoofdredactrice van een populair vrouwenblad. Hun dochter Chrissie (Connell) gaat naar een Franse school. De toekomst lacht hen toe. Tot Amy op een avond een knobbel voelt in haar borst. Dr. Andrews (Munro), de specialist, stelt een tumor vast en laat haar opnemen in het ziekenhuis om deze te verwijderen en te onderzoeken. De tumor blijkt kwaadaardig te zijn en er hebben reeds uitzaaiingen plaatsgegrepen. Hij schrijft haar chemotherapie voor. Het alternatief is borstamputatie, maar daar is Andrews volstrekt tegenstander van. In het ziekenhuis sluit Amy vriendschap met Ruby (Carscallen), een oude vrouw die eveneens aan kanker leidt. Traag verlopend ziekenhuisdrama dat het leven schetst in een hospitaal en aan elkaar hangt van de clichés. Medelijden kan je onmogelijk voelen voor het hoofdpersonage, daar deze er steeds bijloopt alsof ze een zonnige reportage maakt voor haar magazine. Langdradig scenario met weinig dramatische hoogtepunten van Jeannine Locke. Regisseur Sarin stond zelf in voor de fotografie. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.