Tony Isbert is acteur.
Er zijn 31 films gevonden.

Outlaw Justice

1999 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1999. Western van Bill Corcoran. Met o.a. Willie Nelson, Kris Kristofferson, Travis Tritt, Waylon Jennings en Danny Sullivan.

Lee (Nelson) en Tarence (Kristofferson) ooit lid van een bende, trommelen hun oude kameraden op om de moordenaar van hun vriend te pakken en uit te leveren aan Sheriff Conklin (Banks). Redelijk tam gedoe, maar onderhoudend genoeg voor de liefhebbers van westerns. Nelson, Kristofferson en Jennings als Tobey in hun hoofdrollen laten in deze film toch wel zien dat ze als zangers eigenlijk beter zijn dan als acteurs. Het scenario is van Gene Quintano. Het camerawerk is van Fredrico Ribes. Ook bekend als THE LONG KILL.

La ciudad de los prodigos

1999 | Thriller, Misdaad, Historische film

Frankrijk/Spanje/Portugal 1999. Thriller van Mario Camus. Met o.a. Olivier Martinez, Emma Suárez, François Marthouret, Joaquín Díaz en Héctor Colomé.

Voor de wereldtentoonstelling van 1888 in Barcelona stromen talloze werkloze landarbeiders naar de grote stad in de hoop werk te vinden. Tussen hen bevindt zich Onofre Bouvila (Martinez), maar zijn hoop zoals die van vele anderen, wordt niet vervuld. Via Delfina (Su[KA1]arez), de dochter van zijn kostbaas Braulio Marthouret, komt Onofre in contact met anarchisten, die sociale gelijkheid willen. De idealen lopen op niets uit, omdat anarchisten niet in staat zijn de eenheid te bewaren. Onofre, die Delfina hardhandig behandeld heeft (hij verkracht haar aanvankelijk), daalt af in de maffia van de Catelaanse hoofdstad. Hier stijgt zijn ster snel en hij belandt in invloedrijke politieke kringen. Onofre wordt een rijk man, maar één ding ontbreekt: een vrouw die van hem houdt. In de finale verleidt hij echter met zijn welstand de naar Frankrijk uitgeweken Delfina, die ondanks alles van hem blijkt te houden. De bewerking van de complexe roman van Eduardo Mendoza voor het scenario door regisseur Camus, Gustav Hernández, Esther Cases en Olivier Rollin is te veel een gedrocht. Bijgevolg zijn de personages tamelijk vlak en lukt het hoofdrol Martinez, die zijn best doet, na een uur niet meer om de aandacht vast te houden. Bovendien is deze veel te lange film door zijn oppervlakkigheid en de grote hoeveelheid van hoofd- en bijpersonages en subplots niet gemakkelijk meer te volgen als je even de aandacht laat verslappen. Hoewel de roman het potentieel voor een boeiende epische film heeft, is deze rolprent opgebouwd uit een groot aantal korte fragmenten, die soms niet goed op elkaar aansluiten. Het eerste halfuur en de laatste twintig minuten zijn het best. Het camerawerk van Acacio de Almeida is uitstekend en heel sfeervol. De versie die in Spanje circuleert, is 17 minuten langer en de Franse versie is 16 minuten korter.

Immortal Sins

1992 | Horror

Spanje/Verenigde Staten 1992. Horror van Herve Hachuel. Met o.a. Cliff De Young, Maryam d'Abo, Shari Shattuck, Tony Isbert en Paloma Lorena.

Een echtpaar uit New York erft het voorouderlijk kasteel van de echtgenoot in Altamira in Spanje. Natuurlijk rust er een middeleeuwse vloek op de familie: de door hen op de brandstapel gegooide heks keert terug in de gedaante van een verleidelijke blondine die het op het leven van de man gemunt heeft (en daartoe een paar duizend keer met hem naar bed gaat). Aangezien beide hoofdrolspeelsters verleidelijke blondines zijn, vraag je je af hoe producent Roger Corman tot de keus heeft kunnen komen wie de heks zou spelen. Het sfeervolle camerawerk van Alfredo Mayo weet goed de dreiging te vangen die van Spaanse kastelen en forten uitgaat. Het scenario is van Tom Cleaver en Beverly Gray.

La Grieta

1989 | Horror, Avonturenfilm, Sciencefiction, Actiefilm

Spanje 1989. Horror van Juan Piquer Simon en J.p. [juan Piquer] Simon. Met o.a. Jack Scalia, R. Lee Ermey, Ray Wise, Deborah Adair en Emilio Linder.

Een griezelig onderwateravontuur [KA2]a la THE ABYSS gemaakt voor nog geen drie procent van de kosten (van die film) en alle belangrijke speciale effecten zijn behoorlijk hoewel de monsterkarkassen niet helemaal gelukt zijn en de echte horror nèt even te onsmakelijk. De verhaallijn die het midden houdt tussen THE ABYSS, STAR TREK en ALIEN betreft het lokaliseren en opduiken van een voor de Noorse kust gezonken atoomonderzeeër. Een aantrekkelijke onderwaterbiologe en een knappe ontwerper van duikboten die de blaam voor de ramp heeft gekregen, zijn de hoofdpersonen, die als enigen de gevaarlijke speurtocht overleven. Een redelijke tijdspassering.

Garum

1989 | Fantasy

Spanje 1989. Fantasy van Tomás Muñoz. Met o.a. Tony Isbert, Nuria Hosta, Enric Majo en Eva Cobo.

Een kunstschilder reist naar Garum om een kunstverzamelaar te bezoeken, begint een verhouding met de echtgenote van laatstgenoemde en raakt betrokken bij een reeks vreemde gebeurtenissen. Dit langdradige knoeiwerk dat filmkwaliteit mist, is gebaseerd op een roman van Manuel de Pedrolo. Het is de eerste film van deze regisseur: maker van een paar korte films die ook zeer slecht waren.

Le disparu de la chambre close

1988 | Misdaad

Frankrijk/Duitsland/België 1988. Misdaad van Juan Luis Buñuel. Met o.a. Fernando Rey, Xavier Deluc, Caroline Cellier, Jose Miguel Illera en Will Danin.

Een onderzoek van dokter Garcin naar een erg klassiek geval in de misdaadliteratuur: de moord in een afgesloten ruimte. Het scenario van Claude Desaily voegt niets nieuws aan het thema toe maar de regie is degelijk en een weerzien met de ster-acteurs van Luis Buñuel senior, zoals Fernando Rey, is altijd leuk. Kortom, het is echt jammer dat Jean Luis Buñuel in 1975 moest stoppen met filmen voor het witte doek.

Fantômes en héritage

1988 | Mysterie, Misdaad

Duitsland/Spanje/Frankrijk/België 1988. Mysterie van Juan Luis Buñuel. Met o.a. Xavier Deluc, Caroline Cellier, Fernando Rey, Jose Miguel Illera en Will Danin.

In een Spaans spookkasteel wordt een getalenteerd en geestdriftig journalist (Deluc) verliefd op de mooie, jonge en geheimzinnige Cellier, getrouwd met Rey als een Schotse, oude, impotente lord. Voeg daarbij nog verschijningen, een kwakzalver, het mysterie van een verdwenen expeditie in een Amazone-woud, een schat, een gekke verzamelaar en je hebt de ingrediënten van een bizar verhaal en klimaat dat eigenlijk geen rationele verklaring hoeft. Voortreffelijk in beeld gebrachte en vertolkte miniserie.

Pasos largos

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Tony Isbert, Marina Sauro, Eusebio Lázaro en Raúl Freire.

Een verarmde, uitgezogen boer, die zijn situatie niet langer kan aanzien, besluit struikrover te worden. Een redelijke, niet te versmaden film, die het vroeger door de Spaanse film veelvuldig beoefende struikroverthema weer oppakt.

Más allá de la muerte

1986 | Fantasy

Spanje 1986. Fantasy van Sebastián D'Arbó. Met o.a. Narciso Ibáñez Menta, Tony Isbert, Berta Cabre en Sergio Tula.

Een bejaarde arts die samenwerkte met de nazi's, doet tegenwoordig experimenten met dieren en mensen om te onderzoeken of er leven na de dood is. Behoorlijk onverdraaglijk en slecht uitgevoerd, zoals alles van deze regisseur.

Christina y la reconversión sexual

1984 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje/Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Francisco Lara Polop. Met o.a. Jewel Shepard, Ian Sera, Tony Isbert en Pepita Full James.

Een jonge erfgename wordt ontvoerd door een organisatie en vrijgekocht door een playboy, die vervolgens het losgeld verhoogt... Een onopvallende film. De producer (Harry Alan Towers) maakte twintig jaar geleden ook al dit soort films.

Una Pequeña movida

1983 | Misdaad

Spanje 1983. Misdaad van Vicente Sáinz. Met o.a. Tony Isbert, Ana Obregón, Luis Suárez en Cecilia Roth.

Een echtpaar uit de sociale middenklasse begeeft zich in de Madrileense onderwereld teneinde een verdwenen vriend op te sporen. Een film die zo slecht was dat hij nauwelijks in de roulatie gekomen is.

Tráfico de menores

1978 | Mysterie, Erotiek

Italië/Spanje/Duitsland 1978. Mysterie van Alberto Negrin. Met o.a. Fabio Testi, Christine Kaufmann, Ivan Desny, John Taylor en Tony Isbert.

Een net van handelaars in blanke slavinnen moet worden ontmanteld... Een meisjesinternaat raakt in opspraak. Veel lijken en inspecteur Testi begint te zuchten. Armzalig en vol clichés.

Juventud drogada

1977 | Misdaad

Spanje 1977. Misdaad van José Truchado. Met o.a. Tony Isbert, Eduardo Bea, Ivonne Sentis, Antonio Mayans en Henry Gregor.

Een jongeman van welgestelde ouders wordt achtervolgd door een paar drugsverslaafden. Een zeer slechte, en belachelijke film.

Secuestro

1976 | Thriller

Spanje 1976. Thriller van Leon Klimowsky. Met o.a. María José Cantudo, Máximo Valverde, Tony Isbert en Paul Naschy.

Een jonge vrouw uit de hogere kringen wordt ontvoerd. Een echt knoeiwerk, dat munt wilde slaan uit de kidnappping van Patricia Hearst, die kort daarvoor plaatsvond.

Inquisición

1976 | Horror, Erotiek

Spanje 1976. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Daniela Giordano, Mónica Randall, Juan Luis Galiardo en Tony Isbert.

Een inquisiteur komt in een dorp dat verwoest is door hekserij... Een onuitstaanbaar bijprodukt, deze eerste film van het duo Jacinto Molina/Paul Naschy.

Haz la loca, no la guerra

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Truchado. Met o.a. Lolita Flores, Máximo Valverde, Tony Isbert en Antonio Ozores.

In opdracht van haar ouderwetse moeder mag een succesvolle zangeres alleen met homoseksuelen omgaan. Een afschuwelijk intrigestuk.

Comando Txiquia

1976 | Actiefilm

Spanje 1976. Actiefilm van José Luis Madrid. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Tony Isbert, Paul Naschy en José Antonio Ceinos.

De aanslag op admiraal Carrero Blanco, gepleegd door een commando van de ETA. Een belachelijke reconstructie van één van de fundamentele gebeurtenissen uit de recente geschiedenis van Spanje, die vervolgens ook door Gillo Pontecorvo werd aangesneden in de véél betere film OPERACION OGRO. Ook bekend als: MUERTE DE UN PRESIDENTE.

Olvida los tambores

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Julián Mateos, Maribel Martín, Tony Isbert, Cristina Galbó en Carlos Ballesteros.

De relaties tussen twee heel verschillende verliefde paren worden getoond in een rampzalige film, net zo slecht als het theaterstuk waarop het is gebaseerd.

La Cruz del Diablo

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van John Gilling. Met o.a. Carmen Sevilla, Ramiro Oliveros, Adolfo Marsillach, Emma Cohen en Fernando Sancho.

In de 19e eeuw komt een Engelse schrijver naar Spanje om zich te verdiepen in de legende van de tempelridders. De verfilming van een werk van Gustavo A. Bécquer, één van de beste Spaanse romantische lyrici; derhalve een zeer interessant thema. Het wordt echter verpest door een middelmatig scenario, een slappe regie en verkeerde acteurs. De laatste film van John Gilling.

El Clan de los nazarenos

1975 | Actiefilm

Italië/Spanje 1975. Actiefilm van Joaquín Romero Marchent. Met o.a. Javier Escrivá, Alexandra Bastedo, Antonio Sabato, Tony Isbert en Sandra Mozarowski.

Een monnik die niet meer in God gelooft stelt zich aan het hoofd van een misdadigersbende om te zien of hij zo zijn geloof terugvindt. Een onnozele chaos.

3 días de Noviembre

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Maribel Martín, Tony Isbert, Narciso Ibáñez Menta, Henry Gregor en Mónica Randall.

Een gekgeworden psychiater onderwerpt zijn patiënten aan afschuwwekkende therapieën... Een zeer slechte film.

No matarás

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van César Fernández Ardavín. Met o.a. Ángela Molina, Tony Isbert, Simón Andreu en Verónica Luján.

Een jong meisje uit de provincie raakt kort na haar aankomst in Madrid in verwachting en wordt gedwongen een abortus te laten plegen. Een onbetekenend smaadschrift waarin Molina haar debuut maakte.

Chicas de alquiler

1974 | Drama, Erotiek

Spanje 1974. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Nadiuska, Silvia Solar, Máximo Valverde, Tony Isbert en Alfredo Mayo.

Deze film behandelt de problemen van verschillende meisjes uit Barcelona die tot prostitutie zijn vervallen. Onuitstaanbare moralistische puinhoop, die het midden houdt tussen de meest onbeschaamde roman en de pseudo-pornografie die destijds gebruikelijk was in de Spaanse cinema.

Nadie oyó gritar

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Carmen Sevilla, Vicente Parra, Antonio Casas en Tony Isbert.

Een deftige prostituée begint een vreemde relatie met een buurman die getuige is geweest van de moord op een vrouw. Een middelmatige thriller waarmee Eloy de la Iglesia in de voetsporen van Hitchcock lijkt te willen treden en probeert zijn voorafgaande, succesvolle films EL TECHO DE CRISTAL en LA SEMANA DEL ASESINO te combineren.

Trágica ceremonia en Villa Alexander

1972 | Horror

Spanje/Italië 1972. Horror van Riccardo Fredo. Met o.a. Camile Keaton, Tony Isbert, Máximo Valverde, Luciana Paluzzi en Irina Demick.

Een viertal jonge mensen stuit bij toeval op een woning waarin satan huist. Een middelmatige horrorfilm uit de gouden jaren van deze regisseur, hoewel met enkele aardige momenten.

La Saga de los Dracula

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Leon Klimovsky. Met o.a. Tina Sainz, Tony Isbert, Narciso Ibáñez Menta, Maria Kosti en Cristina Suriani.

Volkomen belachelijke variant op het Dracula-thema, waarin de oude graaf via zijn kleindochter alsnog een titelopvolger hoopt te verwerven als remplaçant voor zijn mismaakte zoon. Onbedoeld daverend lachwekkend. Ook bekend als THE SAGA OF THE DRACULAS.

La Casa sin fronteras

1972 | Drama, Horror

Spanje 1972. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Tony Isbert, Geraldine Chaplin, Viveca Lindfords, José Orjas en Patty Shepard.

Een jonge man uit de provincie die zojuist in de hoofdstad is aangekomen, raakt verstrikt in de netten van een malafide organisatie. Een mislukte maar opvallende film met prachtige beelden en goede acteurs.

Los Gallos de la madrugada

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Fernando Fernán-Gómez, Tony Isbert en Alfredo Mayo.

Een visser op leeftijd en zijn zoon worden verliefd op dezelfde vrouw, die echter voor een zonderlinge marskramer kiest. Een waanzinnige en gekke film, die bovendien de vrouwenhaat aanwakkert en van slechte kwaliteit is.

Es usted mi padre?

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Antonio Giménez Rico. Met o.a. Mark Stevens, Tony Isbert, Maribel Martín en Mari Carrillo.

Een geruïneerde edelman probeert zijn naam te verkopen aan de meestbiedende...Een zeer slechte film van een rampzalige regisseur.

El Mejor del mundo

1969 | Drama

Spanje/Mexico 1969. Drama van Julio Coll. Met o.a. Tony Isbert, Karla, José Bódalo en Alfredo Mayo.

Een sportman krijgt het bericht dat hij aan een ernstige longaandoening lijdt. Dit bijna hoorspelachtige feuilleton is meer eigen aan de Mexicaanse dan aan de Spaanse mentaliteit.

Carola de día, Carola de noche

1969 | Romantiek

Spanje 1969. Romantiek van Jaime de Armiñán. Met o.a. Marisol, Tony Isbert, José Sazatornil en Patty Shepard.

Om de revolutie te ontvluchten gaat prinses Carola incognito naar Spanje, waar zij verliefd wordt op een schuchtere, eenvoudige student. Een onuitstaanbaar melodrama.