Atif Yilmaz is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Berdel

1990 | Drama

Turkije 1990. Drama van Atif Yilmaz. Met o.a. Türkân Soray, Tarik Akan, Mïne Çayiroglu, Füsan Demîrel en Cem Bender.

Een populaire film van een actieve veteraan-regisseur over een man, die nadat zijn vrouw hem een zesde dochter geschonken heeft, besluit een bijzit te zoeken in de hoop toch nog een zoon te krijgen. Hij zoekt zijn heil in een oud gebruik en tijdens de ceremonie verruilt hij een van zijn dochters voor de tweede vrouw. Een aandoenlijke, satirische en komische kijk op een tragisch maatschappelijk probleem, gemaakt met fondsen van het Turkse Bureau voor Geboortebeperking.

Oh Belinda!

1987 | Fantasy

Turkije 1987. Fantasy van Atif Yilmaz. Met o.a. Mujde Ar, Macit Koner, Yilmaz Zafer, Funsun Demirel en Fatos Sezer.

Een actrice treedt op in een reclamefilmpje voor shampoo als huisvrouw. Tijdens het draaien verdwijnt de crew in de mist en stelt zij vast dat ze zich niet meer in de glamourwereld van het advertentiewezen bevindt, maar in de werkelijkheid van de doorsnee huisvrouw, die ze spelen moest. Een curieus werkje.

Degirmen

1987 | Komedie

Turkije 1987. Komedie van Atif Yilmaz. Met o.a. Senar Sen, Ali Erkazan, Serap Aksoy, Orthan Cagman en Levent Yilmaz.

Als een buikdanseres zich in een Anatolisch dorp terugtrekt, haalt de koffiehuis-bezoekende mannelijke bevolking haar over haar kunsten te vertonen als er hoog bezoek komt. De vrouwelijke helft van de inwoners ziet dit met lede ogen aan. Als zij optreedt, vindt er bij wijze van godsoordeel een aardverschuiving plaats. Een verrukkelijke satire.

Bir yudum sergi

1987 | Komedie

Turkije 1987. Komedie van Atif Yilmaz. Met o.a. Kadir Inanir, Hale Soygazi, Macit Koper en Meral Cetinkaya.

Een vrouw die ongelukkig getrouwd is met een lamlendige alcoholist, neemt de touwtjes in handen en gaat in een fabriek werken. 's Avonds moet zij voor haar kinderen zorgen, terwijl haar man drinkt en kaartspeelt met zijn vrienden. Ze gaat een verhouding aan met een mooie snordrager die helaas al getrouwd is. Hun vriendschap ontketent een schandaal in de wijk. Als ze uiteindelijk zwanger is van haar nieuwe partner, begint ze met hem een nieuw leven. Deze zedenschets, die gebaseerd is op de situatie van de vrouw in een reactionair land met een achtergebleven bevolking, is niet dramatisch van opzet en wordt dus nooit hoogdravend. Op een ironische manier wordt de kinderverwekkerij in deze Turkse maatschappij in de schijnwerpers gezet. Vanwege de slordige montage en de talrijke onhandige overgangen verdient deze film niet veel waardering.

Ibo ile Güllü[KA10]sah

1981 | Familiefilm

Turkije 1981. Familiefilm van Atif Yilmaz. Met o.a. Gul[KA10]sah Soydan, Kemal Sunal, Ay[KA10]sen Gruda, Bilge Zobu en Ale [KA10]Sen.

In een deftige villawijk van Istanbul woont een acht-jarige jongen met zijn ouders en een Zweedse aupair. Hij bezit alles wat zijn hartje begeert en wat een kind zich aan speelgoed kan wensen, maar liefde en genegenheid ontbreken. Het enige lichtpuntje wordt gevormd de groenteboer uit de buurt. Die neemt hem op zijn ezeltje mee naar de stad, waar hij met andere kinderen op straat kan spelen.