Michael Swan

Regisseur, Scenarist, Cameraman

Michael Swan is regisseur, scenarist en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

White Lion

2010 | Familiefilm, Drama

Zuid-Afrika 2010. Familiefilm van Michael Swan. Met o.a. Jamie Bartlett, John Kani, Thabo Malema en A.J. van der Merwe.

Op een Zuid-Afrikaanse steppe wordt een wit leeuwenwelpje geboren. Een goed teken, vinden de leden van de Shangaan, een lokale stam, want zo'n wit beestje brengt geluk. Maar de andere leeuwen verstoten Letsatsi, zoals het dier inmiddels genoemd wordt. Dus gaat de jonge leeuw veel vreselijke gevaren tegemoet, terwijl een jonge Shangaan verontrust toekijkt en zo nu en dan een beetje helpt. Mooie natuurfilm, die wel wat lijkt op Jean-Jacques Annauds L'ours. Prachtige beelden uit de wildparken nabij Johannesburg, door zomerse regenval sappig groen gekleurd.

Supernova

2005 | Actiefilm

Verenigde Staten 2005. Actiefilm van John Harrison. Met o.a. Luke Perry, Emma Samms, Tia Carrere, Peter Fonda en Lance Henriksen.

De aarde staat een catastrofe te wachten: De zon staat op het punt van exploderen. Deze gruwelijke ontdekking wordt gedaan door astrofysicus Christopher Richardson nadat zijn collega dr. Shepard tijdens een internationale bijeenkomst van wetenschappers in Australi√ę spoorloos verdwijnt. De wetenschapper is er alles aan gelegen om een ramp te voorkomen. De zon geeft echter al overduidelijke signalen, met een reeks kleinere explosies die overal ter wereld aanzienlijke schade veroorzaken.

Wake of Death

2004 | Actiefilm

Verenigde Staten/Duitsland/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 2004. Actiefilm van Philippe Martinez. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Valerie Tian, Tony Schiena, Lisa King en Simon Yam.

Crimineel Ben (Van Damme) heeft genoeg van penoze en richt zich op gezin. Penoze gaat niet akkoord. Ben slacht penoze af. Belooft weinig goeds, toch is Wake of Death een verademing in het portfolio van Van Damme. De man kan goed uit de voeten met de redelijk overtuigende dialogen en het script verschaft in de marge voldoende stof tot nadenken. Acrobatische vecht- en schietscènes maakten plaats voor wraak met de botte bijl: Van Damme houdt het simpel met kopstoten en een drilboor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Swan op televisie komt.

Reageer