Franco Gasparri

Acteur

Franco Gasparri is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Mark il poliziotto spara per primo

1975 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Franco Gasparri, Lee J. Cobb, Nino Benvenuti, Massimo Girotti en Ely Galleani.

Een ex-junk is commissaris bij de narcoticabrigade van Milaan geworden en wordt door Interpol naar Genua gestuurd om de drugshandel te ontmantelen. Hij krijgt contact met een ontsnapte krankzinnige die zijn moordplannen telefonisch aankondigt, maar die gemanipuleerd blijkt door een gangsterbons, een schijnbaar respectabele bankier die zelf bedreigd leek. Deze vlot gemaakte politiefilm naar DIRTY HARRY-model is een pleidooi voor eigenmachtig optreden, verpakt in allerhande opgeblazen gewelddadigheden. Een effectieve rol van veteraan Cobb.

Mark il poliziotto

1975 | Actiefilm

Italië 1975. Actiefilm van Stelvio Massi. Met o.a. Franco Gasparri, Lee J Cobb, Giampiero Albertini en Giorgio Albertazzi.

Enkele raadselachtige moorden hebben met elkaar gemeen dat ze via symbolen worden aangekondigd en dat de doden medeverantwoordelijk waren voor de bouw van een brug die instortte. Inspecteur Terzia vindt de geestelijk gestoorde moordenaar, ooit zelf het slachtoffer van de instorting. Een niemendalletje waarin de toevalstreffers het zwakke acteren overtreffen. De eerste uit de MARK-serie.

La Peccatrice

1975 | Drama

Italië 1975. Drama van Pier Ludovico Pavoni. Met o.a. Zeudi Araya, Franco Gasparri, Ettori Manni en Clara Calamai.

Het verhaal speelt in 1950 in Sicilië, waar de eigenaar van een zwavelfabriek zijn werknemers als slaven behandelt en zelfs zover gaat dat hij zijn vertrouwensman opdraagt een arbeider te elimineren die een verhouding heeft gehad met zijn mooie vrouw. Wanneer hij denkt dat hij alles heeft wat zijn hart begeert, komt hij in conflict met zijn zoon, die verliefd is op een vrouw die zijn goedkeuring niet kan wegdragen. Onevenwichtig spel, maar het verhaal is gelukkig goed.

La Preda

1974 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1974. Avonturenfilm van Domenico Paolella. Met o.a. Zeudi Araya, Franco Gasparri, Renzo Montagnani, Micheline Presle en Luigi Antonio Guerra.

In een niet genoemd koloniaal land redt een aan lager wal geraakte man een negerin van belagers en wil met haar een nieuw leven beginnen, ver van zijn hysterische vrouw. Bij diefstal wordt hij gearresteerd en ze moet op een plantage gaan werken waar ze de vriend van haar minnaar leert kennen die hem uit de gevangenis heeft bevrijd. Er ontstaat rivaliteit tussen beide mannen en de jaloerse echtgenote is ook op haar hoede. Melodramatische B-film herinnert aan de jaren vijftig en is een bekwaam gemaakt curiosum.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franco Gasparri op televisie komt.

Reageer