Alison Routledge

1960 Acteur

Alison Routledge (1960) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rain

2001 | Drama, Familiefilm

Nieuw-Zeeland 2001. Drama van Christine Jeffs. Met o.a. Alicia Fulford-Wierzbicki, Sarah Peirse, Marton Csokas, Alistair Browning en Aaron Murphy.

De dertienjarige Janey brengt met haar familie de zomer door in een huisje aan het strand. Haar ouders zitten 's middags al aan de drank: hun relatie staat onder hevige druk. Regisseuse Jeffs schetst in haar speelfilmdebuut, naar een roman van Kirsty Gunn, een fraai dubbelportret van een pubermeisje dat haar sensualiteit begint te ontdekken en haar moeder Kate (Sarah Peirse) die hunkerend naar avontuur een affaire begint met een varende fotograaf. Met veel gevoel voor de landschappelijke omgeving creƫert Jeffs een familieverhaal dat sloom en lui en tegelijkertijd onheilspellend is.

Bridge to Nowhere

1986 | Avonturenfilm

Nieuw-Zeeland 1986. Avonturenfilm van Ian Mune. Met o.a. Matthew Hunter, Margaret Umbers, Shelly Luxford, Stephen Judd en Philip Gordon.

Solide DELIVERANCE-achtige avonturenfilm waarin vijf jongelui een tocht ondernemen door een onherbergzaam bosgebied en daar als prooi dienen voor de geflipte kluizenaar Murphy. Behoorlijk spannend en met schitterende locatieopnamen van Kevin Hayward. Scenario van Bill Baer en de regisseur.

The Quiet Earth

1985 | Sciencefiction, Drama

Nieuw-Zeeland 1985. Sciencefiction van Geoff Murphy. Met o.a. Bruno Lawrence, Pete Smith, Alison Routledge en Anzac Wallace.

Een wetenschapper (Lawrence) wordt op een dag wakker en ontdekt dat de wereld verlaten is: geen mensen meer! Dat is even leuk - pak iedere auto, grijp in lege winkels naar het lekkerste eten en de beste kleren - maar niet lang natuurlijk. Dan komt hij een vrouw (Routledge) en een andere man (Smith) tegen en dat levert weer nieuwe problemen op. En: waarom hebben nou juist zij de apocalyps overleefd? Curieuze, niet geheel overtuigende, maar wel vermakelijke jaren tachtig science fiction uit Nieuw-Zeeland.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alison Routledge op televisie komt.

Reageer