Eric Tabuchi is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

L' Autre nuit

1988 | Drama, Mysterie, Misdaad

Frankrijk 1988. Drama van Jean-Pierre Limosin. Met o.a. Julie Delpy, Sylvain Jamois, Luc Thuillier en Roger Zabel.

De oudste dochter onderzoekt de oorzaak van het auto-ongeluk dat haar ouders het leven heeft gekost en komt erachter wie verantwoordelijk was. Een mager thema voor een film die zich kenmerkt door grote nauwkeurigheid in het analyseren van gevoelens. Waarheidsgetrouwe, goed getekende personages maar ook een kritische visie op de wereld van vandaag. Enkele mislukte en saaie momenten beletten niet de ontdekking van een jonge regisseur, met talent voor nuances en ongemerkte veranderingen.

Gardien de la nuit

1986 | Drama, Misdaad, Experimenteel, Thriller

Frankrijk 1986. Drama van Jean-Pierre Limosin. Met o.a. Jean-Philippe Écoffey, Aurelle Doazan, Nicolas Silberg, Vincent Perez en Olivier Perrier.

Deze film is al even duister als zijn titel. Yves (Ecoffey), een jonge politieagent in een Frans provinciegat, steelt auto`s en pleegt een overval op een postkantoor, maar wordt uiteindelijk aangehouden. Zijn beweegredenen (hij is niet op geld belust) zijn onbegrijpelijk. Doazan is femme fatale van de avontuurlijke Dr. Jekyll en Mr. Hyde-achtige politieman. Het lijkt een overpeinzing wat betreft de film in het algemeen maar dan rest de vraag of Jean-Pierre Limosin het bij het rechte eind heeft. In ieder geval is het camerawerk van Thierry Arbogast schitterend en hij biedt de kijker een universeel schouwspel van een ongekende nauwkeurigheid. Pascale Ferran schreef samen met de regisseur het scenario.