Kingsley Benedict is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Terry of the Times

1930 | Misdaad

Verenigde Staten 1930. Misdaad van Henry McRae. Met o.a. Reed Howes, Lotus Thompson, Sheldon Lewis, John Oscar en Will Hays.

Serial in tien hoofdstukken. Hal Hodes schreef het verhaal over journalist Terry (Howes), die over een gangsterbende wil berichten maar daarbij ernstig gehinderd wordt door zijn oom Lewis, de uitgever van de krant. Terry heeft nog een probleem: hij moet binnen korte tijd trouwen of zijn erfrecht vervalt, zo staat het in het testament van zijn vader. Thompson zit daar niet mee, maar er is een duistere macht aan het werk om óók dat onmogelijk te maken. Universal koos Howes voor de hoofdrol, hoewel deze acteur oneindig veel schurkenrollen in westerns zou spelen.

Riders of the Plains

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Jacques Jaccard. Met o.a. Jack Perrin, Marilyn Mills, Ruth Royce, Charles Brinley en Kingsley Benedict.

Serial in vijftien hoofdstukken. Doorsnee-western, geschreven door Jaccard en Karl Coolidge voor Arrow. Perrin maakt weer allerlei narigheid mee. Hij wordt zelfs gevangengenomen door de outlaws maar heeft inmiddels zijn vaste vriend gevonden: zijn paard Starlight dat hij eerder dat jaar in een normale western introduceerde. Het paard zou net zo befaamd worden bij de genre-fans als de ster zelf, of als Tony van Tom Mix en Fritz van William Hart.

The Stampede

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Francis Ford. Met o.a. Texas Guinan, Francis Ford, Frederick Moore, Jean Carpenter en Vale Rio.

Ford zit met een kind dat geen moeder heeft. Gelukkig voor hem komt Guinan in zijn leven. Eugenie Kremer schreef het verhaal, dat door Kingsley Benedict werd bewerkt. Mary Louise Cecille Guinan, beter bekend als Texas Guinan, debuteerde in 1917 en speelde de hoofdrol in een paar dozijn korte westerns voor diverse maatschappijen. Daardoor werd ze vrij populair. Deze film is er één uit een serie van acht met normale lengte voor producent Victor Kremer in 1920/21. Daarmee was haar carrière ongeveer afgelopen. In 1929 maakte ze haar laatste twee films. Ze overleed aan darminfectie in 1933, precies in het jaar waarin ze een comeback probeerde met BROADWAY THRU A KEYHOLE.

The Mystery Ship

1917 | Fantasy, Thriller

Verenigde Staten 1917. Fantasy van Harry Harvey en Francis Ford. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Duke Worne, Elsie Van Name en Kingsley Benedict.

Serial in achttien hoofdstukken. Wilson en Gerber zijn aanvankelijk geen vrienden. Worne is haar verloofde maar dat blijkt een bandiet te zijn die de papieren steelt van Gerbers vader, o.a. een kaart waarop een verborgen schat staat aangegeven. Het duo Wilson/Gerber vindt elkaar en de moordaanslagen door Worne op Gerber worden door Wilson voorkomen. Het was de eerste van een serie serials die de twee met elkaar maakten. Worne zou een paar jaar later regisseur worden. Wilson werd dat ook, en tevens werd hij producent - drukke baasjes in die pionierstijd van de film.