Hilde Hildebrandt

Acteur

Hilde Hildebrandt is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Unvergängliches Licht

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Rudolf Forster, Cornell Borchers, Hilde Hildebrandt, Volker von Collande en Hans Reiser.

Een jong, fatsoenlijk meisje wordt na de dood van haar vader door haar moeder naar Parijs gehaald, waar deze een bordeel leidt. Wanneer zij beseft, in welk louche gezelschap ze zich nu bevindt, vlucht het meisje de stad in. Daar stuit zij op een jonge coureur, wiens liefde zij echter afwijst om zijn carrière niet in de weg te staan. Dan wordt zij ook nog zwaar ziek... Het lot heeft wat te veel in petto voor deze jongedame: het melodrama werkt op de lachspieren en is ongeloofwaardig.

Der Tiger Akbar

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Friedel Hardt, Hilde Hildebrandt, Nikolai Kolin en Helga Wiedenbrüg.

Wanneer een dierentemster trouwt, wordt haar lievelingstijger door blinde jaloezie bevangen, en het komt tot een confrontatie met dodelijke afloop... Op een paar gelukte dressuuropnamen na een zeer zwakke film, waarin Piel vergeefs probeerde bij zijn circusfilms uit de jaren 1930-40 aan te sluiten.

Kätchen für alles

1949 | Romantiek, Sportfilm

Duitsland 1949. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hilde Hildebrandt, Annemarie Hase, Willy Fritsch en Hubert von Meyerinck.

Jonge leerling-toneelspeelster wordt door haar geliefde, een beroemde mime-speler, voor onbehouwen uitgemaakt. Om wraak te nemen, dringt ze zijn huishouding binnen en speelt daar afwisselend, huishoudster, mishandelde echtgenote en vamp, en overtuigt de onwetende tenslotte van haar toneelkunst. De verder magere komedie is dankzij de gedaanteverwisselingen van Schroth tamelijk amusant.

Der Kleinstadtpoet

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Josef von Báky. Met o.a. Paul Kemp, Hilde Schneider, Georg Alexander en Hilde Hildebrandt.

Een Pruisische gemeentesecretaris kan zich niet veroorloven zijn gedichten onder eigen naam te publiceren. Een vriend biedt aan het onder zíjn naam te doen. Wanneer de verzen worden bekroond en de dichter wordt uitgenodigd een prijs van 10.000 Mark in ontvangst te nemen, beginnen de moeilijkheden. De film blijft tussen humor en tragiek steken. Paul Kemp echter is beslist geloofwaardig.

Silvesternacht am Alexanderplatz

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Richard Schneider-Edenkoben. Met o.a. Hannes Stelzer, Jutta Freybe, Carl Raddatz, Jakob Tiedtke en Hilde Hildebrandt.

Een arts van de Eerste Hulp-post in Berlijn wordt in de oudejaarsnacht met allerlei leed geconfronteerd en heeft zelf ook nog problemen. Een boeiende verzameling menselijke drama's die af en toe wat langdradig uitvallen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hilde Hildebrandt op televisie komt.

Reageer