Olivier Liboutry

Componist

Olivier Liboutry is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Pettson & Findus - Katten och gubbens år

1999 | Animatie, Familiefilm

Zweden/Duitsland 1999. Animatie van Albert Hanan Kaminski.

De gebaarde boer Pettson en zijn kater Findus gaan midden in de winter in een bevroren meertje vissen. Als ze door een sneeuwstorm worden overvallen, bouwt Pettson een iglo. Omdat ze lang moeten wachten en de tijd moeten zien door te komen zonder te eten, vertellen ze elkaar verhalen. Aardige tekenfilm voor de jeugd, met een mooie, heldere tekenstijl, opgebouwd uit korte episodes. Gebaseerd op een succesvolle reeks kinderboeken van de Zweedse Sven Nordqvist. Naast films en boeken werden er nog een tv-serie en een computerspel over Pettson en Findus gemaakt.

Love in Ambush

1997 | Drama

Frankrijk/Australië/Verenigde Staten 1997. Drama van Carl Schultz. Met o.a. Grant Piro, Sigrid Thornton, Jacques Perrin, Jonathan Schultz en James Tolkan.

Gebaseerd op een roman van Loup Durand. Shelley (Thornton) hoort dat haar broer verdwenen is op het strijdtoneel in Vietnam. Samen met haar ex-man en fotograaf vliegt ze naar Phnom Penh om hem te zoeken. Ingetogen film, geschoten op locatie op de Filippijnen en in Australië. (VM/VPRO Gids)

Les mille et une farces de Pif et Hercule

1992 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk 1992. Animatie van Bruno Desraisses en Charles de Latour.

De hond Pif en zijn aartsrivaal de kat Hercule hebben weer ruzie. Hercule heeft besloten om filmacteur te worden. Hij is jaloers op het succes van Pif. De kat trekt zich terug op een paradijselijk eiland en begint het scenario te schrijven, met hemzelf en Pif in de hoofdrol. Natuurlijk is de heldenrol voor de kat. Een tekenfilm die uiteenvalt in een reeks van sketches, waarvan de ene wat beter is als de andere, maar het geheel is erg kinderachtig en het is twijfelachtig of zelfs de allerkleinsten geboeid zullen raken door deze na[KA3]iviteiten. Desraisses bewerkte samen met Claude Rollet en Martinez de tekenstrips [KL]Pif et Hercule[KLE] van Cabrero Arnal. Sylvie Gournier en Patrick Ducruet superviseerden het camerawerk. Met de stemmen van Claude Rollet (Pif), G[KA1]erard Surugue (Hercule), Roger Carel, Henri Djanik, Philippe Dumat, Raoul Delfosse, Serge Lhorca, Roger Lumont, Claude Chantal, Mario Santini en Sam Choueka.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Olivier Liboutry op televisie komt.

Reageer