Martin Urtel

Acteur

Martin Urtel is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Paracelsus

1943 | Biografie

Duitsland 1943. Biografie van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Werner Krauss, Mathias Wieman, Martin Urtel, Harald Kreutzberg en Fritz Rasp.

De arts en pestbestrijder Paracelsus werd door Pabst als profeet van een 'nieuwe orde' gepresenteerd. Een onbegrijpelijke, naïeve ideologische film van een vroeger zo grote regisseur. Het scenario is van Kurt Heuser. Het camerawerk is van Bruno Stephan.

Paracelsus

1943 |

Duitsland 1943. Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Martin Urtel, Mathias Wieman en Werner Krauss.

G. W. Pabst kon zich al bij aanvang van zijn carrière als regisseur, begin jaren twintig, niet vinden in de expressionistische stijl waarin collega-filmers werkten en koos voor een realistischer aanpak. Met onder meer Die freudlose Gasse (met een jonge Greta Garbo) en Die Büchse der Pandora (met Hollywoodster Louise Brooks) maakte hij internationale naam. Ondanks zijn sterk linkse standpunten verbleef hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland, waar hij onder meer dit drama over de arts en pestbestrijder Paracelcus maakte. (RdL/VPRO Gids)

5000 Mark Belohnung

1942 | Mysterie

Duitsland 1942. Mysterie van Philipp Lothar Mayring. Met o.a. Olly Holzmann, Friedrich Domin, Martin Urtel, Hilde Sessak en Paul Dahlke.

De dader van de brandstichting in een fabriek wordt dank zij een ontslagen employé van een verzekeringsmaatschappij ontmaskerd. Een thriller met spanning en sfeer.

Kameraden

1941 | Historische film

Duitsland 1941. Historische film van Hans Schweikart. Met o.a. Willy Birgel, Martin Urtel, Otto Tressler, Rolf Weih en Karin Hardt.

De Pruisische majoor Karl von Wedell wordt ten tijde van Napoleon in Frankrijk als spion ter dood gebracht, maar zijn broer Heinrich smaakt het genoegen de nederlaag van de dictator mee te maken. Een nazi-propagandafilm in historische vermomming ter versteviging van de vaderlandsliefde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Urtel op televisie komt.

Reageer