Paul Clerget

Acteur

Paul Clerget is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Un de la Montagne

1934 | Drama, Avonturenfilm, Romantiek

Zwitserland/Frankrijk/Duitsland 1934. Drama van Serge de Poligny en René Le Hénaff. Met o.a. Gustav Diessl, Simone Bourday, Louis Gauthier, Léon Bélières en Jean Toulout.

Om de klanten van een hotel, dat door een lawine bedreigd wordt, te redden, beklimt een berggids voor de eerste keer de oostelijke wand van de Monte-Verita. Hij slaagt in deze onderneming. Dit is het hoofdthema van deze film die de minder belangrijke conflicten goed weet te plaatsen als verzwaringspunten van het scenario en om het een theatraal tintje te geven. Ondanks de fouten, is het geheel van goede kwaliteit, vooral in de geweldige buitenscènes met mooi camarawerk van Otto Martini. Er is gelijktijdig een Duitse versie gemaakt met een andere regisseur en andere acteurs.

Le chien jaune

1932 | Misdaad

Frankrijk 1932. Misdaad van Jean Tarride. Met o.a. Abel Tarride, Rosine Déréran, Rolla Norman, Robert Le Vigan en Paul Clerget.

De eerste 'Maigret' op film, waarin de rol wordt gespeeld door de beroemde vader van deze vergeten regisseur. Niet zo'n sterke figuur, helaas, als de beroemde commissaris die Simenon schiep. Het belang van de film schuilt trouwens in het realistische decor - Concarneau in hartje winter - een verbazingwekkende, volgens de cineast, geïmproviseerde scène op de vismarkt, en de kleurrijke bijfiguren waaronder vooral Le Vigan. Een bezienswaardigheid.

The House of Hate

1918 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1918. Thriller van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Antonio Moreno, John H. Gilmour, Peggy Shanor en Paul Clerget.

Serial in twintig hoofdstukken. Om een munitiefabriek in de familie te houden moet White met iemand trouwen die ze niet ziet zitten. Rond de fabriek vinden mysterieuze zaken plaats, de eerste moord gebeurt en het avontuur kan beginnen. Bertram Millhauser maakte zijn scenario naar een verhaal van Arthur Reeve en Charles Logue. Arthur Miller deed het camerawerk voor Pathé.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Clerget op televisie komt.

Reageer