Floris Verbeij: muziek.
Er zijn 5 films en 2 series gevonden.

Soof 3

2020 | Drama, Romantiek

Nederland 2020. Drama van Anne de Clercq. Met o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Anneke Blok, Elise Schaap en Dan Karaty.

Soof is nog steeds Soof. Ze doet niet moeilijk, botst tegen dingen op, krijgt haar jurk niet uit, spreekt raar Engels. Maar in deze derde film krijgt ze ook borstkanker, en dat laat zich moeilijk combineren met haar zonnige karakter. De filmmakers hebben het er duidelijk ook moeilijk mee: de combinatie van kluchtige humor en serieus drama leidt tot erg geforceerde grapjes en situaties. Voor liefhebbers van de eerdere films en tv-serie wellicht geen probleem: de formule is verder ongewijzigd en de acteurs blijven best charmant.

Oogappels

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Will Koopman. Met o.a. Bracha van Doesburgh, Ramsey Nasr, Jeroen Spitzenberger, Mike Libanon en Malou Gorter.

Het concept van de succesvolle BNNVara-serie Oogappels is op papier simpel, maar blijkt in de praktijk uiterst doeltreffend. In het mozaïekdrama volgen we vier gezinnen die op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn: hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school of de ouders kennen elkaar. Er komen allerhande puberthema’s voorbij – gezondheid, drugsgebruik en tatoeages –, maar ‘ouderperikelen’ worden belicht, zoals een ingedut seksleven, vreemdgaan en (te) hoge verwachtingspatronen.

Morten

2019 | Thriller

Nederland 2019. Thriller van Jean van de Velde. Met o.a. Peter Paul Muller, Claire Bender, Elisa Beuger, Julia Nauta en Joke Devynck.

Bewerking van de gelijknamige trilogie van Anna Levander, het pseudoniem van parlementair verslaggever Dominique van der Heyde en haar ex-vrouw, schrijver Annet de Jong.

Bram Fischer

2017 | Drama, Biografie

Nederland​/​​Zuid-Afrika 2017. Drama van Jean van de Velde. Met o.a. Peter Paul Muller, Antoinette Louw, Sello Motloung en Dan Robbertse.

Zuid-Afrika, 1963. Negen kopstukken van het verboden ANC, onder wie Nelson Mandela, worden beschuldigd van terrorisme. Het Apartheidsregime eist de doodstraf. De groep wordt verdedigd door gerespecteerd advocaat Bram Fischer (Muller), die heimelijk ook bij het ANC betrokken is. Die dubbelrol wordt gedurende het proces moeilijker vol te houden. Smaakvol vertelde geschiedenisles van Jean van de Velde (All Stars, Wit licht), die zelf in Afrika opgroeide, is tikje conventionele, maar ook boeiende, soms spannende mix van rechtbankdrama en spionagethriller. De Afrikaans sprekende Nederlander Muller houdt zich prima staande tussen de Zuid-Afrikaanse cast.

De aflossing

2017 | Drama, Thriller

Nederland 2017. Drama van Jorien van Nes. Met o.a. Waldemar Torenstra, Gijs Naber, Porgy Franssen en Markoesa Hamer.

De broers Thomas (Torenstra) en Arne (Naber) zijn gebrouilleerd. Thomas heeft een hoge functie bij een grote bank, Arne is activist bij een groep die strijdt tegen de uitwassen in de financiële wereld. De begrafenis van hun vader brengt ze weer in contact, en Arne mag zelfs mee naar een conferentie over sustainable finance. 'Maar alleen om te luisteren,' benadrukt Thomas. Het loopt anders. Torenstra schreef mee aan het script, waarin enkele onwaarschijnlijke elementjes ruim worden gecompenseerd door de vaart en schwung. Goed spel, Franssen is in vorm als een Gerrit Zalm-achtige topbankier.

Jack bestelt een broertje

2015 | Familiefilm, Komedie

Nederland 2015. Familiefilm van Anne de Clercq. Met o.a. Matsen Montsma, Jelka van Houten, Georgina Verbaan, Tygo Gernandt en Yenthe Bos.

Jack is acht en wil heel graag een broertje. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan, ook al heeft hij twee moeders. Dus gaat hij zelf op zoek naar een donor. De doelgroep van deze vrolijk-chaotische familiefilm (circa zes tot tien jaar) zal zich er niet aan storen, maar de cast had er wel iets meer echte emotie in mogen stoppen, in plaats van het materiaal alleen als komedie te behandelen. Dat ligt trouwens niet aan de jongste spelers, en ook niet aan Georgina Verbaan, die de vonk in haar ogen waarschijnlijk nooit zal verliezen.

De laatste reis van meneer Van Leeuwen

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Hanro Smitsman. Met o.a. Frits Lambrechts, Ronald Top, Mike Reus en Rosa Reuten.

De broers Ernst en Nico zijn het niet eens over de verzorging van hun vader die Alzheimer heeft. Moet vader op de boerderij blijven of is het beter als hij naar een professioneel verzorgingstehuis gaat? Nico woont samen met zijn vader op de boerderij. Vader is al enige tijd ziek, maar Nico probeert dit voor de buitenwereld te verbergen uit angst voor de mogelijke gevolgen. Dit wordt echter moeilijker als vader zich steeds vreemder gaat gedragen. Soms voelt Nico zich zelfs genoodzaakt zijn vader vast te binden om ongelukken te voorkomen. Door de veeleisende zorg voor zijn vader lukt het Nico ternauwernood om de boerderij draaiende te houden. Ernst woont in de stad en heeft weinig contact met zijn broer en vader. Als hij langsgaat op de boerderij slaat hem de schrik om het hart als hij zijn vader vastgebonden aan een stoel aantreft. Deze situatie en de verwaarloosde staat van de boerderij doen hem beseffen dat zijn broer hun vader niet zelf meer kan verzorgen. Hij wil professionele hulp inschakelen en vader laten opnemen in een verzorgingtehuis. Of is er nog een andere oplossing?