Cantinflas is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

El Barrendero

1981 | Komedie

Mexico 1981. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. María Sorte, Cantinflas en Ursula Prats.

Een eenvoudige straatveger vindt in de vuilnisemmer een baby. Onbedoeld geeft de film de decadentie van de nimmer erg opmerkelijke Mexicaanse acteur Cantinflas weer.

Don Quijote cabalga de nuevo

1972 | Komedie

Mexico/Spanje 1972. Komedie van Roberto Gavaldón. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cantinflas, María Fernanda D'Ocón en Mary Francis.

Don Quijote trekt ten strijde met zijn trouwe knecht Sancho. Een groteske versie van de onsterfelijke 'Don Quijote', die de uitzonderlijke Mexicaanse humorist Cantinflas op het lijf geschreven is.

El Profe

1971 | Komedie

Mexico 1971. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Marga López, Víctor Alcocer en David Bravo.

Een professor komt in een dorp terecht dat beheerst wordt door de dwingelandij van de notabelen. De aftakeling van Cantinflas in een zeer moralistische film, waarvoor hij ook het scenario schreef.

Un Quijote sin mancha

1969 | Komedie

Mexico 1969. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Angel Garasa, Lupita Ferrer en Susana Salvat.

Een student wil net als de legendarische Don Quichot als weldoener door het leven gaan. Een onuitstaanbaar moralistische komedie, kenmerkend voor de laatste episode van Cantinflas.

Su excelencia

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Sonia Infante, Guillermo Zetina en Tito Junco.

Een pas benoemde ambassadeur komt aan in een stad in Midden- Amerika. Daar ondervindt hij allerlei moeilijkheden. Cantinflas demonstreert al zijn smakeloosheid, grootheidswaanzin en onbenul in deze komedie.

El padrecito

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Angel Garasa en Rosa María Vázquez.

Een jonge pastoor komt als gevolg van zijn moderne ideeën tegenover een andersdenkende collega te staan. Deze op GOING MY WAY van Leo McCarey geïnspireerde film was een groot succes bij publiek en kritiek.

Entrega inmediata

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Gina Romand, Guillermo Zetina en Claudio Brook.

Vastbesloten alle volkstypetjes af te werken, speelt Cantinflas een postbode in deze komedie, die even slecht is als de voorgaande. Een van zijn tegenspelers is niemand anders dan de toenmalige 'Miss Argentinië'.

El extra

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Delia Fuentes, Carmen Molina en Guillermina Téllez Girón.

Deze film toont het verval van de komiek 'Cantinflas', die de grappen en hulpstukken uit zijn glorietijd weer tevoorschijn haalt. Hij speelt een filmster in deze bedroevende komedie.

Pepe

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van George Sidney. Met o.a. < Cantinflas, Dan Dailey, Shirley Jones, Janet Leigh en Jack Lemmon.

Deze ongelooflijk lange, waardeloze film verspilt het talent van Cantinflas en vele, vele anderen. Alleen gaan zien wanneer u wanhopig bent. Oorspronkelijke lengte 195m.

El Analfabeto

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Lilia Prado, Angel Garasa en Carlos Agosti.

Een armzalige analfabeet moet wedijveren met een groep verraderlijke oplichters. Deze komedie is echt iets voor de populaire Cantinflas, en is niet slechter of beter dan andere films uit die tijd.

Sube y baja

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Teresa Velázquez, Domingo Soler en Carlos Agosti.

Een pechvogel wordt met een beroemde sportman verwisseld. Een van de talloze komedies van Cantinflas.

El Bolero de Raquel

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Manolita Saavedra, Flor Silvestre en Paquito Fernández.

Een schoenpoetser wordt verliefd op een ongetrouwde moeder. Eerste kleurenfilm van de komiek Cantinflas. Destijds was de film een groot succes.

Around the World in 80 Days

1956 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Michael Anderson. Met o.a. David Niven, Cantinflas, Shirley MacLaine, Robert Newton en John Carradine.

Spectaculaire bewerking van Jules Vernes boek uit 1872, die ook nu nog boeit dankzij het levendige script, de opnames op locatie en vooral door gastoptredens van meer dan veertig filmsterren, zoals Marlene Dietrich en Frank Sinatra. Het verhaal moge bekend zijn: een weddenschap is aanleiding voor een reis rond de wereld in 80 dagen. Veel Oscars: Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario (van James Poe, John Farrow en S.J. Perelman), Beste Camerawerk (Lionel Lindon), Beste Montage (Gene Ruggiero en Paul Weatherwax) en Beste Muziek (Victor Young).

Abajo el telón

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Beatriz Saavedra en Christianne Martell.

Een arme glazenwasser slaagt erin een gevaarlijke bende misdadigers te verdrijven. Dit is een representatieve film uit de beginperiode van de later zo beroemd geworden Mexicaanse komiek Cantinflas.

Caballero a la medida

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Martha Valdés, Angel Garasa en Domingo Soler.

Een verhaal over de tegenspoed en sluwheid van een eenvoudige Mexicaanse kleermaker. Een van de eerste films van Cantinflas die vrij is van het moralisme dat zijn latere films kenmerkt.

El Señor fotógrafo

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Rosa Arenas, Angel Garasa en Rebeca Iturbide.

Dankzij een paar toevallig gemaakte foto's komt een fotograaf op het spoor van een spionagenet. Simpele en nietszeggende komedie.

Si yo fuera diputado

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Gloria Mange, Andrés Soler en Rafael Icardo.

Door een reeks voorvallen wordt een arme kapper plotseling kamerlid. Een excellente komedie met Cantinflas, zowel door het publiek als door de critici bejubeld.

El Siete machos

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Rosa Aguirre, Miguel Angel Ferriz en José Elías Moreno.

Nogmaals de duizend en één verwikkelingen waarin de komiek 'Cantinflas' verzeild raakt. Deze film sloeg alle kassuccessen. Een buitengewoon sympathieke en onderhoudende film.

El Portero

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Carlos María Baena, Cantinflas, Silvia Pinal en Oscar Pulido.

Een conciërge vindt altijd een oplossing voor de problemen van zijn buren. Een komedie, behorend tot de bloeitijd van Cantinflas, die vol zit met smartlap-elementen waar de Mexicaanse cinema zo dol op is.

El Bombero atómico

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Elisa Quintanilla, Roberto Soto en Ernesto Finance.

Een brandweerman komt in een penible situatie terecht door een invalide meisje. Een van de vele routine-komedies van Cantinflas.

Puerta....joven

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Silvia Pinal, Carlos Martínez Baena en Oscar Pulido.

Deze keer werkt de komiek 'Cantinflas' als portier in een gebouw waar hij zich voortdurend in de nesten werkt. Hoewel de opzet magertjes en soms belachelijk aandoet, is het toch een vlotte, goed gemaakte film met bovendien enkele trefzekere dialogen.

El Mago

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Leonora Amar, Cantinflas, Ernesto Finance en José Baviera.

Een tweederangs waarzegger wordt vervangen door een pechvogel die het beroep niet kent. Een van de eerste successen en tevens een van de beste komedies van de Mexicaanse komiek Cantinflas.

El Circo

1942 | Komedie

Mexico 1942. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Gloria Lynch en Eduardo Arozamena.

Een ongelukkige schoenmaker besluit om bij een circus te gaan werken. Dit is één van de eerste en meest geslaagde films van de Mexicaanse komiek Cantinflas.

El Signo de la muerte

1939 | Komedie, Horror

Mexico 1939. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Manuel Medel, Elena Diorgaz, Cantinflas en Carlos Orellana.

Enkele fanatiekelingen doden hun tijd met rituele misdaden. Een vreemde en zeer interessante horror-komedie, met één van de eerste interessante rolvertolkingen van de later beroemd geworden komiek Cantinflas.