Luis Vera

Acteur

Luis Vera is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Caged in Paradiso

1990 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Mike Snyder. Met o.a. Irene Cara, Peter Kowanko, Paula Bond, Joseph Culp en Luis Vera.

In de toekomst worden gevangenen veroordeeld tot een verblijf op een verafgelegen eiland, dat door satellieten met een laserstraal wordt bewaakt, zodat iemand die probeert de twee- mijls-zone te passeren wordt neergeschoten door het laserkanon. Bovendien is het diepe water rondom het eiland bezaaid met mensenetende haaien, waardoor ontsnappen uitgesloten is. Cara gaat vrijwillig met haar terroristische en veroordeelde vriend naar het eiland, waar zij snel van elkaar gescheiden raken en bekneld tussen elkaar op leven en dood bevechtende groeperingen. Cara ontsnapt uiteindelijk in de weinig plausible finale, als de technici die de laserkanonnen bedienen haar erdoor laten glippen. Tamme actie van meiden in dierenhuid-bikinis in een strijd op gelijke voet met de kerels. De film doet denken aan TERMINAL ISLAND en was aanvankelijk getiteld PARADISO.

Altazor o el viaje en paracaidas

1988 | Experimenteel

Frankrijk/Chili 1988. Experimenteel van Jean-Paul Fargier en Juan Forch. Met o.a. Nini Crépon, Luis Vera, Javier Maldonado, Tati Penna en Carola Fredes.

Vastgeketend in een metalen bouwsel dragen de `acteurs` delen van de gedichten-cyclus van Vincente Huidobro (1931) voor. Dat is een vrij ontoegankelijke en slechts voor ingewijden begrijpelijke cyclus, hetgeen ook voor de film opgaat. Het gevolg is een wezenlijk communicatieprobleem tussen de voorlezers en de toeschouwers. Kortom, een ondermaatse en soms ergeniswekkende film. Dit cinematografische experiment is desondanks een uniek en bizar werkstuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luis Vera op televisie komt.

Reageer