Liu Lei

Acteur

Liu Lei is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Night and Day

2004 | Drama

China/Frankrijk 2004. Drama van Wang Chao. Met o.a. Liu Lei, Sun Guilin en Xiao Ming Zhu.

Het economisch millenniumwonder van China geschiedt op kosten van de arbeider, nationale gezondheid, natuur. Regime, ambtenarij en ondernemers vegen daar hun derrière mee af, zo betoogt ook impliciet deze statisch gefilmde mengeling van protestpamflet en antispectaculaire fantastiek. Kolenmijnwerker Guangsheng (Liu) wordt geconfronteerd met zijn keuzes en levenstraject wanneer vaderfiguur-chef Zongmin (Sun) het leven laat bij een explosie. De verhouding die Guangsheng heeft met de echtgenote van de overledene ligt abrupt open. Dan geeft zijn mentor hem van gene zijde een opdracht.

Shiqisuide Danche

2001 | Drama

Taiwan/Frankrijk/China 2001. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Cui Lin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang en Zhao Yiwei.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liu Lei op televisie komt.

Reageer