Rolando Aguilar

Regisseur

Rolando Aguilar is regisseur.
Er zijn 20 films gevonden.

Mi mujer necesita marido

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Celia D'Alarcón, Carlos Cores, Flor Silvestre en Rosa Carmina.

Een getrouwde maar nogal vurige vrouw neemt drie aanbidders mee naar huis, onder wie haar psychiater. Om haar jaloers te maken, en haar van haar avonturen af te doen zien, neemt haar man de vrouw van de dokter mee naar huis. Een pijnlijk vulgaire en onbetekenende boulevardkomedie.

Enterrado vivo

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Dominguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

Tweede film in de reeks rond 'Pancho Pistolas', eveneens in drie episoden, te weten: 'Muerte en el puente', 'Suicidio en el puente' en 'Justicia'. Aan doden en schietpartijen geen gebrek, verder niets origineels.

El Tiro de gracia

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Domínguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

De avonturen van 'Pancho Pistolas', verteld in drie episoden: 'El tiro de gracia', 'El reto mortal', en 'Secuestrado'. Er zouden nog drie films volgen over dezelfde held, eveneens in episoden, en de een nog erbarmelijker dan de andere.

El Caudillo

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Domínguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

Laatste film in de serie rond 'Pancho Pistolas', en met meer verwikkelingen dan ooit, maar niet minder slecht dan de drie voorgaande. Wederom in drie episoden: El caudillo, El cetro perdido en El tropel de la muerte.

Duelo indio

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Dominguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

Op een na laatste film in de serie rond de held 'Pancho Pistolas', in drie episoden: 'Duelo indio', 'El ahorcado' en 'Trampa mortal'. Zelfs de aanwezigheid van Columba Domínguez vermocht niet deze film te redden.

Ay, chaparros, cómo abundan!

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Alfonso 'Pompin' Iglesias, Joaquín García Vargas 'Borolas', El chicote en Guillermina Téllez Girón.

Om een erfenis te krijgen, moeten drie vrienden de schurken uit het dorp ontmaskeren, zo staat het in het testament. Mislukte komedie, ondanks de medewerking van een hele reeks komieken, onder een waardeloze regie.

La Venganza del Diablo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Guillermina Téllez Girón, Víctor Alcocer en Jaime Fernández.

Een vervolg op EL DIABLO A CABALLO. Van gelijk niveau: beroerd.

El Diablo desaparece

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Linda Cristal, Arturo Martínez en Wolf Ruvinskis.

Derde en laatse film over de avonturen van EL DIABLO. Even pijnlijk slecht als zijn voorgangers, EL DIABLO A CABALLO en LA VENGANZA DEL DIABLO.

El Diablo a caballo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Fernando Casanova, Olivia Michel, Pedro Galván en Agustín de Anda.

Een jongeman wordt door een bende bandieten beroofd en besluit wraak te nemen door zich als een gemaskerde wreker te verkleden. Deze film was dermate lang, dat hij in drie films werd geknipt, die vanwege de slechte kwaliteit alle bestemd waren voor buurtzaaltjes.

Aventuras de un nuevo rico

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Daniel 'Chino' Herrera, Víctor Parra, Carmen González en Manteguilla.

Drie oplichters besluiten een rijke familie te beroven, maar het pakt allemaal verkeerd uit. Trieste en middelmatige komedie met romantische trekjes.

El Vengador

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra en Perla Aguiar.

Een jonge man keert na de dood van zijn vader naar huis terug en ontdekt dat zijn moeder met zijn oom is getrouwd. De film is een soort Hamlet van Shakespeare, maar dan slecht geregisseerd door Aguilar en gesitueerd in Mexico en daardoor wordt hij nogal belachelijk.

El Cuarto mandamiento

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Domingo Soler, Carmen González en Emma Roldán.

Deze film behandelt het oneindig aantal problemen die drie kinderen hun vader bezorgen en is nogal conservatief.

Una Aventura en la noche

1947 | Drama, Mysterie

Mexico 1947. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Luis Aguilar, Susana Cora en Jorge Reyes.

Een detective onderzoekt de zonderlinge moord op een filmregisseur die zich bezig hield met spiritisme. Dit aardige gegeven wordt helaas door Rolando Aguilar verminkt.

Bajo el cielo de Sonora

1947 | Western

Mexico 1947. Western van Rolando Aguilar. Met o.a. Leonora Amar, Carlos López Moctezuma en Domingo Soler.

Een kolonel besluit het leger te verlaten, maar voor dat het zo ver is, wordt hij belast met een gevaarlijke missie: hij moet een indianenstam tot bedaren brengen. Hoewel deze film over een goed scenario en enkele prima spelers beschikt, is het Aguilar niet gelukt de film tot een succes te maken. Hij is zelfs erg vervelend.

Aquí está Juan Colorado

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Raúl de Anda, Luis Aguilar en Yadira Jiménez.

De revolutionaire generaal Juan Colorado gaat naar het huis van zijn verloofde, zonder te vermoeden dat zij een vijandelijke kapitein verborgen houdt. Een smakeloze avonturenfilm waarin de revolutie maar een kleine rol speelt.

Rosalinda

1944 | Avonturenfilm

Mexico 1944. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. María Antonieta Pons, Rafael Baledón en Tito Junco.

Een geschiedschrijver gaat met een vriend op zoek naar de schat van een piratenschip. Het enige opvallende van deze melodramatische film zijn de immer ontblote dijen van María Antonieta Pons. Ook bekend onder de titel LA FLOR DE A COSTA.

Club Verde

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Emilio Tuero, Emilia Guiú en Celia Montalván.

Een revolutionair wordt verliefd op de dochter van een reactionair, tot op een dag haar vader hen versteld doet staan. Het enige vermeldenswaardige is de medewerking van de beroemde 'vedette' Celia Montalván, die reeds in 1935 op het witte doek was verschenen, in de beroemde film TONI van Jean Renoir. Ook bekend als EL RECUERDO DE UN VALS.

Los Millones de Chaflán

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Carlos López 'Chaflán', Emma Roldán, Joaquín Pardavé en Pedro Armendáriz.

Een eigenaar van een ranch krijgt een fortuin voor zijn grond en vertrekt naar de stad om daar als een 'nouveau riche' te gaan leven. Langzaam, beroerd opgenomen, zonder pretenties en gewoon slecht.

Noches de gloria

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Esperanza Iris, Alfredo del Diestro, Magda Haller en Julián Soler.

Een artieste heeft in de hele wereld succes maar voelt zich van binnen erg verbitterd. De tweede en laatste film van Esperanza Iris, die de 'koningin van de operette' werd genoemd.

Esos hombres!

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Adriana Lamar, Arturo de Córdova, Marina Tamayo en Emma Roldán.

Azucena, een jonge gescheiden vrouw, probeert haar geliefde over te halen zijn loopbaan als advocaat op te geven. Hij bedriegt haar echter met een jong rijk meisje. Door de grijze, niet- aanwezige regie van Aguilar heeft deze film niets opmerkelijks, zelfs niets schilderachtigs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rolando Aguilar op televisie komt.

Reageer