Heinz Kiessling is componist.
Er zijn 15 films gevonden.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See (4)

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Sabine von Maydell en Herbert Herrmann.

In DAS GL[KA3]UCKLICHSTE PAAR DES JAHRES maakt een snelle fotoreporter (Carin) het plaatje van het stel uit de titel (Von Maydell en Herrmann, beiden nog heerlijk jong) maar de kijker kan bevroeden dat het helemaal geen koek en ei is. En dan nog die fotograaf, net een paparazzo, die hen vervolgt. De volgende episode heet JAN UND DIE STUDENTIN. Jan (Quadflieg) is invalide en depressief. De rolstoelpati[KA3]ent krijgt een reisje aangeboden om op te kikken. Hij krijgt een jonge en knappe begeleidster (Speidel) mee, die hij op zeer grove wijze afwijst. De laatste aflevering heet DER UNGESCHLIFFENE DIAMANT. Jansen (Weiss) moet om een hartinfarct te voorkomen rustig aan doen en gaat daarom een zeereisje maken. Hij benut de tijd aan boord om ongestoord heel hard te werken en talloze brieven aan zijn secretaresse (Wodetzky) te dicteren. Als hier niet snel wordt ingegrepen, loopt de zaak zwaar fout. Deze film ontbeert het gevestigd gasttalent als attractie, en daarom lijkt het alsof scenarioschrijver Herbert Reinecker besloten had 'zieken aan de macht' te laten. Of het nu psychologische gevallen zijn of fysieke zaken, het mocht de pret niet drukken, maar deze rondvaart is niet veel soeps. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See (3)

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Jane Tilden en Werner Hinz.

In de episode DER SCH[KA3]UCHTERNE LIEBHABER maken we kennis met Herr Baumann (Schmidt), die aan het hoofd staat van een postorderbedrijf dat sexy lingerie verkoopt. Hij wil zijn curieuze broodwinning niet prijsgeven aan de dames die hij ontmoet en dat leidt weer tot de nodige verwikkelingen. Het volgende halfuur is getiteld EIN MANN F[KA3]UR MAMA, waarin een moeder (Becker) zich in allerlei bochten wringt om haar dochter (Turban) voor te stellen aan een nieuwe echtgenoot (Baltus). Omdat beide episoden te weinig inhoud hadden werd het uurtje opgevuld met een tweetal running gags: een joggende passagier (Howland) vraagt de bemanning naar de afmetingen van het schip om aan het juiste quotum voor zijn rondjes te komen, en hoe een ouder echtpaar (Hinz en Tilden) van te voren hun zeeziekte tracht te bestrijden met borreltjes. Het scenario is van Curth Flatow (het eerste verhaal), Herbert Reinecker (het tweede verhaal) en Werner Hanns. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See (2)

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Maria Sebalt en Günter Lamprecht.

In DIE AUSREI[KL29]ER kan een slagersechtpaar uit Berlijn, Trude (Sebaldt) en Rudi Blaschke (Lamprecht), zich niet ontspannen en kibbelen steeds met elkaar. Zij vergeten daarom te genieten van de reis, totdat er twee verstekelingen worden gevonden. Rudi vindt een van hen (Love) best sympathiek en dat zorgt voor de nodige opwinding. De tweede episode is getiteld DIE HOCHZEITSREISE, die het reeds lang getrouwde echtpaar Walter Borchert (Kieling) en zijn vrouw Else (Wiedemann) met vertraging maakt. Hun huwelijk loopt averij op als zij een ander stel, de Neumanns (Peitsch en Frank) ontmoeten. De episode met Lamprecht moet deze aflevering naar een zeker niveau verheffen, maar zijn optreden duurt nog geen twintig minuten. Het scenario is van Barbara Noack en Curth Flatow. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Evelyn Hamann en Corinna Genest.

Weer drie korte, redelijk onbenullige belevenissen aan boord, die nogal plichtmatig en schmierend gespeeld worden. In WIE EIN PFAU IM KORB denkt Lutz Steiner (Stankovski) dat hij onweerstaanbaar is, maar aan de bar van het schip krijgt hij een koude douche. In de episode SCHRÖDER GEGEN SCHRÖDER moet Kunstmann als Frau Schröder de 'attractie van de aflevering' zijn in een slap verhaaltje over een gescheiden vrouw die haar verdriet wil vergeten. De derde KEINE ZEIT FŸR OMA gaat over Frau Berghaus, die door haar 'liefhebbende' kinderen een snoepreisje krijgt aangeboden, maar de titel spreekt boekdelen en verklaart hun 'edele' motieven. Het scenario is van Barbara Noack en Werner Hanns. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Josef Meinrad en Miroslava Safránková.

Tweede aflevering met drie korte episoden rond het thema uit de titel. In LIEBE F[KA3]UR ALICE probeert een vader (Meinrad) zijn dochter (Safrankova) op te vrolijken met Joachim Lindau (Solbach), die hij speciaal heeft uitgenodigd om de reis op het schip mee te maken. Nodeloos om op te merken dat de zaken anders uitpakken dan vader zich had voorgesteld. De titel BETSY UND DER SCHLAGERSTAR spreekt voor zich; je moet dan wel weten dat Betsy (Biedermann) de dochter van de kapitein (K[KA3]onig) is, en voor het eerst een reis meemaakt. In DER JUWELENDIEB probeert de geheimzinnige Herr Luseck (Desny) Frau Engler (Peltzer) te strikken, maar zijn verleden achtervolgt hem. De kijkers waren blij met dit uurtje amusement en genoten met volle teugen. Desny vormde de attractie van deze aflevering - de rol van gentleman- thief is hem op het lijf geschreven. Het onbenullige scenario is van Herbert Reinecker en Werner Hanns. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Das Traumschiff - Die erste Reise: Karibik

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Walter Richter en Maria Körber.

Dit is de eerste tv-film van een veertigtal dat het Duitse equivalent is geworden van de Amerikaanse serie [KL]Love Boat[KLE] en vooral populair is in eigen land. Na twintig jaar worden er nog steeds films vertoond en komen er af en toe nieuwe afleveringen bij. De populariteit lijkt nog altijd even sterk. De aanpak is episodisch. Aanvankelijk waren er drie gebeurtenissen van ca. een kwartier en later meestal twee van bijna drie kwartier of soms een aan [KA1]e[KA1]en stuk aan elkaar gebreid verhaal. Regelmatig kreeg het luxueuze cruiseschip een andere bestemming en bemanning. Soms was de `aanleghaven` ver verwijderd van de zee zoals in de veertigste aflevering: de grote gokstad in de Nevada woestijn: Las Vegas. Op de maidentrip in de Cara[KA3]ibische zee wordt de gezagvoerder gespeeld door K[KA3]onig, bijgestaan door eerste steward Hehn en Keller als eerste hostess. In de episode LIEBE UND KAROTTENSAFT probeert fijnproever Walter Perschmann (Krug) dieet te houden op culinair en romantisch terrein - een tantaluskwelling. In EINER GEWINNT IMMER komt een echtpaar (Richter en Körber) uit Berlijn dat de reis gewonnen had, in grote moeilijkheden... In het laatste deel EIN NEUES LEBEN zet een passagiere alles op één kaart, maar dan ook echt alles. Het scenario is van Werner Hanns en Curth Flatow. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Oswalt Kolle: Liebe als Gesellschaftsspiel

1972 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1972. Erotiek van Werner M. Lenz. Met o.a. Joey Klüger, Angelika Wehbeck, Anne-Marie Löbeau, Karin Böttcher en Michael Büttner.

Groepsseks en partnerruil zijn het onderwerp van deze z.g. voorlichtingsdocumentaire. Kolle is vóór; maar hij had toen nog niet van AIDS gehoord en hij vindt dat de jaloezie overwonnen moet worden ten bate van het plezier. Twintig jaar later voorzien van nieuw commentaar door Kolle in verband met heruitzending op de tv. Weliswaar daarvoor bekort tot ca 60m, want anders wordt het ondraaglijk. Pikant detail: de groepsseks- scènes zijn gedraaid in Holland, want toen kon je daarmee nog last krijgen in de Bondsrepubliek. Zie ook: Aufklärung films.

Oswalt Kolle: Dein Mann - das unbekannte Wesen

1970 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1970. Erotiek van Werner M. Lenz. Met o.a. Heidi Maien, Michael Maien, Barbara Lankau, Angelika Frey en Volker Frey.

In deze als seksuele voorlichting bedoelde film wordt de man belicht en de nadruk valt op de co[KA3]itus. Aan de hand van een viertal gedramatiseerde gebeurtenissen komt de seksuele daad, impotentie en de seksuele fantasie van mannen aan de orde. Ook receptuur hoe vrouwen bij hun mannen `de vaart` erin kunnen houden. De film werd aanvankelijk geweerd door de (vrijwillige zelf)censuur, maar kon onder luid protest van de kerken toch vertoond worden. De uit de kast gehaalde tv-versie is bekort tot bijna de helft, d.w.z. ca 51m en is hedentendage volslagen oninteressant. Zie ook: Aufklärung-films.

Oswalt Kolle: Dein Kind - das unbekannte Wesen

1970 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1970. Erotiek van Werner M. Lenz. Met o.a. Oswalt Kolle en Familie Kolle.

Naturisme op het eilandje Sylt in de Noordzee, blote kindertjes, Kolle, en een heuse geboorte. Vrijmoedige seksuele voorlichting voor de jeugd, met name pubers. Jammer dat het verouderde en verlichte (denk)beelden uit de hippietijd zijn. Ruim twintig jaar later voorzien van nieuwe tekst en commentaar en opnieuw gemonteerd (en een beetje bekort) voor uitzending op tv, maar het houdt niet over. Zie ook: Aufklärung-films.

Oswalt Kolle: Zum Beispiel: Ehebruch

1969 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1969. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Heidrun Kussin, Kathrin Kretschmer, Bert Hochschwartzer, Anne-Marie Lebeau en Dieter Kaiser.

In deze pseudo-wetenschappelijke film behandelt scenarioschrijver Kolle het thema 'vreemd gaan' aan de hand van een tweetal case-histories: een man bedriegt zijn vrouw met een vlotte collega op het werk en een vrouwtje laat zich na drie jaar huwelijk verleiden door een vlam van weleer. De bedrogen huwelijkspartners blijken vergevingsgezind: "Hij heeft mij niet willen kwetsen" zucht de bedrogen ega en "Ach, zand erover", zegt de man van de vrouw die een slippertje maakte. Kolle wilde laten zien hoe liberaal zijn opvattingen wél waren, maar de film mocht niet eerder in roulatie dan dat er een heftige strijd met de censuur gestreden was. De op tv vertoonde versie is tot de helft bekort en doet belegen aan. Wie 25 jaar later het spektakel ziet, vraagt zich af waarover men zich toen zó druk maakte. Zie ook: Aufklärung-films.

Oswalt Kolle: Deine Frau - das unbekannte Wesen

1969 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1969. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Heidrun Kussin, Sonja Lindorf, Bert Hochschwarzer, Itta Schmah en Dieter Kaiser.

Het derde produkt uit de koker van Kolle is een soort drieluik met drie case-histories, die gaan over het seksuele gevoelsleven (puberteit, libido, frustratie) van de jonge vrouw, het seksuele zelfbeschikkingsrecht van vrouwen en problemen als gevolg van zwangerschap. Vijfentwintig jaar later van de plank gehaald en bekort tot 50m voor de tv, onder het motto 'nog steeds actueel'. Lachwekkend. Zie ook: 'Aufklärung'-films.

Oswalt Kolle - 2. Teil: Sexuelle Partnerschaft

1968 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1968. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Petra Perry, Michael Maien en Solvy Stübing.

Tweede pseudo-wetenschappelijke, z.g. voorlichtingsfilm van fenomeen Oswalt Kolle, verantwoordelijk voor het scenario, die in de inleiding zegt dat het niet in zijn bedoeling ligt de kijkers te shockeren of te prikkelen. Door de oppervlakkige uitwerking en gekunstelde vertolkingen is de enige zinnige functie: een prikkelfilm. Zie ook: Aufklärung-films.

Bel Ami 2000 oder: Wie verführt man einen Playboy?

1966 | Muziek, Komedie

Duitsland 1966. Muziek van Michael Pfleghar. Met o.a. Peter Alexander, Antonella Lualdi, Scilla Gabel, Helga Anders en Linda Christian.

Schlageridool Peter Alexander in een komische film als een boekhoudertje, die door het herentijdschrift 'Bel Ami' per computer is uitverkoren als de 'Playboy' van het jaar. Naar een driestuivers-roman van Anatol Bratt, door Klaus Munro en de regisseur tot scenario bewerkt. Camerawerk van Ernst Wild. Zie ook: Schlagerfilms.

Die Tote von Beverly Hills

1964 | Misdaad

Duitsland 1964. Misdaad van Michael Pfleghar. Met o.a. Heidelinde Weis, Klausjürgen Wussow, Horst Frank, Wolfgang Neuss en Peter Schütte.

Deze veelgeprezen debuutfilm over een nymfomaan-meisje met wie alles toch nog goed komt, werd met veel fantasie geregisseerd. Jammer dat Pfleghar daarna weinig opzienbarende films heeft gemaakt v.n.l. een aantal commerciële werkjes en tv-regie.

Das Mädchen und der Staatsanwalt

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Jürgen Goslar. Met o.a. Wolfgang Preiss, Götz George, Elke Sommer, Paul Dahlke en Fritz Tillmann.

Een fatsoensdrama dat een aanklacht tegen de hypocriete seksuele moraal van 1960 moest zijn, is niet meer dan een wat saaie rechtbankfilm, die tegenwoordig zeer gedateerd aandoet, over een bullebak (de officier van justitie, Preiss), die over een klein hartje beschikt dat smelt voor de toen nog prille Sommer.