Ford Rainey: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Bed and Breakfast

1992 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Robert Ellis Miller. Met o.a. Roger Moore, Talia Shire, Colleen Dewhurst, Nina Siemaszko en Ford Rainey.

Shire drijft sedert de dood van haar man die een senator was, een pension aan de kust van de staat Maine. Haar schoonmoeder Dewhurst en vroegrijpe dochter Siemaszko helpen een handje. Ze vinden op het strand de bewusteloze Moore die ze in huis halen en oppeppen. Deze charmante, mysterieuze heer brengt de dames - bij ieder op een verschillende manier - het hoofd op hol. Hij blijkt echter niet meer dan een oplichter, die door drie killers wordt belaagd. Hoewel de film best aardig is, valt hij tussen twee stoelen: net even te weinig caper-comedy en niet genoeg gauner- krimi; hij lag drie jaar op de plank voordat hij in première ging.

The Cellar

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Kevin S. Tenney en Kevin Tenney. Met o.a. Patrick Kilpatrick, Suzanne Savoy en Ford Rainey.

Een jongen brengt de vakantie door bij zijn gescheiden vader die hertrouwd is met een jonge vrouw met wie hij samen een baby heeft. De jongen meent dat het nieuw betrokken huis (een verlaten, verwaarloosde boerderij) bezeten is van demonen en als hij onderaardse gangen die op de kelder uitkomen aantreft, is hij daarvan overtuigd. Zijn niet al te vriendelijke vader is het gezever zat en sluit hem op in de keuken met de deur van de kelder wagenwijd open. Dan breekt de hel los. Een spannende, en verrassende film zonder de gebruikelijke gewelddadigheid.

Gideon's Trumpet

1980 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Collins. Met o.a. Henry Fonda, John Houseman, Fay Wray, Sam Jaffe en Dean Jagger.

Fonda is voortreffelijk in het waar gebeurde verhaal van een semi-geletterde gevangene uit Florida, die de loop van de Amerikaanse rechtsgeschiedenis wijzigde. Ferrer is eveneens goed als zijn invloedrijke advocaat Abe Fortas. Scenario van David Rintels, naar Anthony Lewis' boek; geproduceerd door John Houseman. Camerawerk van Don H. Brinkrant.

Strangers: The Story of a Mother and Daughter

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Milton Katselas. Met o.a. Bette Davis, Gena Rowlands, Ford Rainey, Donald Moffat en Whit Bissel.

Een oudere Davis op haar best (zij kreeg een Emmy Award) die goed opgewassen is tegen Rowlands in dit drama over de weerzin van een eenzame weduwe tegen de onverwachte thuiskomst na twintig jaar van de van haar vervreemde dochter. Scenario van Michael DeGuzman. Ook bekend als STRANGERS.

Our Town

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van George Schaefer. Met o.a. Ned Beatty, Barbara Bel Geddes, Robby Benson, Ronny Cox en Glynnis O'Connor.

Een tv-bewerking van het toneelstuk van Thornton Wilder en al eerder als bioscoopfilm opgenomen (in 1940).

The Last of Mrs. Lincoln

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van George Schaefer. Met o.a. Julie Harris, Robby Benson, Michael Christofer, Denver Pyle en Ford Rainey.

Scenarioschrijver James Prideaux maakte een gedramatiseerde historische weergave van de laatste 17 jaar van het leven van Mary Todd Lincoln na de dood van haar man, Abraham Lincoln. Harris en Benson zijn goed en er is een klein rolletje voor Duffy, die later als Bobby Ewing in DALLAS wereldberoemd zou worden.

Strange New World

1975 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1975. Sciencefiction van Robert Butler. Met o.a. John Saxon, Kathleen Miller, Keene Curtis, Martine Beswick en James Olson.

Een SF-avontuur over drie astronauten die na honderdtachtig jaar in bevroren toestand te hebben verkeerd op aarde terugkeren om te ontdekken dat door kloning de geleerden het eeuwige leven hebben uitgevonden. Beneden de maat voor het genre, maar de ingekorte versie van 78 minuten is iets beter.

Babe

1975 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1975. Biografie van Buzz Kulik. Met o.a. Susan Clark, Alex Karras, Slim Pickens, Jeanette Nolan en Ellen Geer.

Rijke, boeiende filmbiografie over Babe Didrickson Zaharias, Amerika`s belangrijkste atlete, prachtig gespeeld door Susan Clark (die een Emmy won). Ex-footballster Karras geeft een gevoelig portret van haar echtgenoot, de worstelaar George onder Kulik's verbeeldingsvolle regie. Geen zakdoek blijft droog bij het tragische verhaal van de moedige Babe, maar het geheime ingrediënt hier is goede smaak. Naar Zacharias' autobiografie This I've Lived door Joanna Lee tot scenario bewerkt.

The Stranger Who Looks Like Me

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Beau Bridges, Whitney Blake, Walter Brooke, Neva Patterson en Mary Murphy.

Bridges en Baxter, die geadopteerd zijn, gaan op zoek naar hun natuurlijke ouders. Goede weergave van een eigentijds probleem. Baxter en haar werkelijke moeder Blake hebben samen enkele aardige scènes.

The Story of Pretty Boy Floyd

1974 | Misdaad

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Clyde Ware. Met o.a. Martin Sheen, Kim Darby, Michael Parks, Ellen Corby en Joseph Estevez.

Sheen geeft een goede, onderkoelde rol ten beste van de boerenjongen uit de crisisjaren die in een laaghartige bankrover en moordenaar ontaardt. Schilderachtig, gewelddadig en verbazingwekkend literair.

Linda

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. Stella Stevens, Ed Nelson, John Saxon, John McIntire en Ford Rainey.

Stevens kan zich als Linda uitleven in de hoofdrol van een kwade genius die de vrouw van haar minnaar vermoordt en dan doet voorkomen alsof haar echtgenoot (Nelson) de dader is. Het enige probleem is het te snelle tempo van de film, maar verder behoorlijk goed.

Sixteen

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Lawrence Dobkin. Met o.a. Mercedes McCambridge, Simone Griffeth, Ford Rainey, Beverly Powers en Parley Baer.

Een sentimenteel relaas over een plattelandsmeisje (Griffeth) dat volwassen wordt in het zuiden van de Verenigde Staten. Oorspronkelijke titel: LIKE A CROW ON A JUNE BUG.

A Howling in The Woods

1971 | Misdaad

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Daniel Petrie. Met o.a. Barbara Eden, John Rubinstein, Vera Miles, Larry Hagman en Tyne Daly.

Een gecompliceerde dubbele samenzwering opgelost in een thriller waarin een gedesillusioneerde vrouw, kamperend met familieleden aan het Tahoe-meer, nauwlettend in de gaten wordt gehouden door haar man.

My Sweet Charlie

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Lamont Johnson. Met o.a. Patty Duke, Al Freeman jr, Ford Rainey, William Hardy en Noble Willingham.

Een blanke, ongehuwde moeder en een negeradvocaat uit New York komen terecht in een verlaten huis ergens in het weidegebied van Texas. Een goede bewerking van Westheimers' roman, uitstekende acteerprestaties; het algehele resultaat is geloofwaardig en aangrijpend. Na de tv-vertoning veroverde het stuk zich een plaats in de toneelwereld.

The Gypsy Moths

1969 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1969. Actiefilm van John Frankenheimer. Met o.a. Burt Lancaster, Deborah Kerr, Gene Hackman, Scott Wilson en Bonnie Bedelia.

Het verhaal van drie parachutisten geeft een goed beeld van het Midden-westen. Kerr, Wilson en Bedelia tillen dit potentiële melodrama naar het niveau van een psychodrama. Cameraman Carl Boenisch maakte de sprongen met de parachutisten om de film zo authentiek mogelijk te maken. Naar een boek van James Drought door William Hanley tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Philip Lathrop. Frankenheimer's vijfde film met Lancaster.

Kings of the Sun

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1963. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Yul Brynner, Shirley Anne Field, Richard Basehart, Brad Dexter en George Chakiris.

Een oppervlakkig spektakelstuk, slecht van rolbezetting, met een vertelsel over een leider van de Maya's die naar Amerika komt met zijn overlevende stamgenoten, en tegen wilde Indianen oploopt. Gefilmd in Mexico. Scenario van Elliott Arnold en James R. Webb. Camerawerk van Joseph MacDonald.

Ada

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Susan Hayward, Dean Martin, Martin Balsam, Ralph Meeker en Frank Maxwell.

Een zeper van het type `van krantenjongen-tot-miljonair` over een arm meisje (Hayward) dat de gemakzuchtige Martin helpt gouverneur te worden, terwijl zij zelf een enorme standvastigheid aan de dag moet leggen om de politieke corruptie te overwinnen. Hayward contra Hyde-White in de volksvertegenwoordiging van de staat vormt het hoogtepunt van de film. William Driskill bewerkte de roman van Wirt Williams tot scenario. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Flaming Star

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Don Siegel. Met o.a. Elvis Presley, Barbara Eden, Steve Forrest, Dolores Del Rio en John McIntire.

Dit is de beste film van Elvis. Hij is de halfbloed Pacer: Indiaanse moeder Del Rio en blanke vader McIntire. Zijn halfbroer is Forrest, uit pa's eerste huwelijk. De Indianen onder Acosta roeren zich weer. Het feit dat Elvis een halfbloed is, zet de blanke gemeenschap tegen hem en zijn hele familie op. Hij staat in tweestrijd, zijn vader wordt door Indianen neergeschoten, nadat zijn moeder door een blanke is neergeschoten. De 'vlammende ster van de dood' is alles wat Elvis dan nog wacht. Clair Huffaker en Nunnally Johnson schreven het scenario naar Huffakers eigen roman. Richard Talmadge regisseerde de actiescènes en Charles Clarke deed het camerawerk. Gefilmd in CinemaScope.

The Last Mile

1959 | Misdaad

Verenigde Staten 1959. Misdaad van Howard W. Koch. Met o.a. Mickey Rooney, Clifford David, Harry Millard, Don 'Red' Barry en Ford Rainey.

Goed verslag van een ontsnappingspoging van de gevangenen die in de dodencel zitten. Rooney is uitstekend. Naar het toneelstuk van John Wexley en eerder in 1932 gefilmd.

The Badlanders

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Delmer Daves. Met o.a. Alan Ladd, Ernest Borgnine, Katy Jurado, Claire Kelly en Nehemiah Persoff.

Knap gemaakte western met Ladd en Borgnine als gouddieven die proberen elkaar te slim af te zijn. Een van de minder bekende films van Daves. Herverfilming van THE ASPHALT JUNGLE en gebaseerd op het gelijknamige boek van W.R. Burnett. Gesitueerd rond 1900. Het scenario is van Richard Collins. Het camerawerk is van John Seitz.