William Davis

Acteur, Componist

William Davis is acteur en componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Beyond Suspicion

1994 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1994. Thriller van Paul Ziller. Met o.a. Jack Scalia, Stepfanie Kramer, Howard G.H. Dell, Francesco Ferrucci en Roger R. Cross.

Een fraaie fotojournaliste (Kramer) krijgt iets moois met een mysterieuze politieman (Scalia), vlak nadat ze werd aangevallen tijdens het oprollen van een drugsbende. Natuurlijk is ze blind voor alle tekenen die erop wijzen dat haar nieuwe minnaar corrupt en gevaarlijk kan zijn. Is ze zo stom of kan het haar niet schelen? Datzelfde kan je je afvragen van de kijkers die hun tijd verdoen met deze moeizame misdaadfilm. Het scenario is van Simon Abbott. Het camerawerk is van Bruce Worrall.

Beware

1946 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1946. Komedie van Bud Pollard. Met o.a. Frank Wilson, Emory Richardson, Valerie Black, Milton Woods en Joseph Hilliard.

VV.

Posle smerti

1915 | Fantasy, Horror, Zwijgende film

SUHH/Rusland 1915. Fantasy van Jevgenij Bauer en Jevgeni Bauer. Met o.a. Vitold Polonskij, Olga Rakhmanova, Vera Karalli, M. Khalatova en Tamara Gedevanowa.

Intrige rondom de spookverschijning van een zelfmoordenares. Regisseur Bauer bewerkte de roman [KL]Klara Milich[KLE] van Ivan Sergejeveitsj Toergenjev (1818-1883) tot scenario. Achter de camera stond Boris Zevelev. Werk uit het Ĺ“uvre van een der grondleggers van de Russische cinema.

Grazy

1915 | Drama

SUHH 1915. Drama van Jevgenij Bauer. Met o.a. Alexander Vyrubov, N. Chernobaewa, Tina Viarskaya en Viktor Arens.

Een vrouw doet een weduwnaar aan zijn gestorven echtgenote denken. In de hoop weer volmaakt gelukkig te worden, hertrouwt hij met haar en stort zich in de ellende. Herondenkt werk van een grote meester van de Russische zwijgende film. Scenario van M. Basow en Valentin Turkin naar de roman Bruges la Morte van Georges Rodenbach. Het camerawerk is van Boris Zavelev.

Nemye svideteli

1914 | Drama, Zwijgende film

SUHH/Rusland 1914. Drama van Jevgenij Bauer en Jevgeni Bauer. Met o.a. Dora Chitorina, Alexander Kheruvimov, Alexander Chargonin, Elsa Kryuger en Andreij Gromov.

Russische 'upstairs downstairs': heren en knechten, vrouwen des huizes en dienstmaagden. Uit de laatste categorie wordt er eentje verleid door de zoon des huizes en vervolgens bedrogen. Volgens Bauer is de wereld een schouwtoneel, waarin iedereen eigen rol is toebedeeld, die hij spelen moet. Alexander Voznesenskij schreef het scenario. Regisseur Bauer kan vergeleken worden met zijn tijdgenoot Carl Dreyer.

Ditya bol'shogo goroda

1914 | Drama, Zwijgende film

SUHH/Rusland 1914. Drama van Jevgenij Bauer en Jevgeni Bauer. Met o.a. Elena Smirnova, Nina Kozlyaninova, Mikhail Salarov, Arsenij Bibikov en Michail Salarov.

Super sentimenteel geval over een jonge wees, die haar ellendige bestaan ontvlucht. Een rijke jongeman wordt verliefd op haar en pleegt zelfmoord zodat zij voortaan met zijn welstand door het leven kan gaan. Zeventig jaar nadat de film gedraaid was, werd hij teruggevonden en herondekt. Bauer was een der pioniers van de Russische film en leefde van 1866 tot 1917. Hij maakte in de periode van 1914 tot 1917 tachtig films. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Boris Zavelev.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Davis op televisie komt.

Reageer