Fonny Dewulf

Acteur, Componist

Fonny Dewulf is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Draken & Deuntjes

2017 | Animatie, Jeugdfilm

België/Frankrijk 2017. Animatie van Arnaud Demuynck, Nicolas Liguori, Rémi Durin, Madina Ashakova en Anaïs Sorrentino. Met o.a. Pieter Verelst, Ron Cornet, Mieke Laureys, Anton Cogen en Fonny Dewulf.

Vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar.

Oesje!

1997 | Komedie

België 1997. Komedie van Ludo Cox. Met o.a. Chris Van den Durpel, Geena Lisa, Jaak Van Assche, François Beukelaers en Gert-Jan Dröge.

Na Gaston & Leo, Urbanus, Jacques Vermeire en andere Vlaamse tv-komieken waagt Van den Durpel zich met zijn populaire Kamiel Spiessens-type aan een lange, komische speelfilm. Het is een na[KA3]ieve klucht geworden. Spiessens woont met zijn hond op een afgelegen boerderij in rust en vree. Er komen echter kapers op de kust, die roet in het eten gooien. Projectontwikkelaars en de burgemeester van het dorp willen er een recreatiecomplex bouwen, maar Spiessens weigert elk aanbod om huis en haard te verkopen. Dan komen er intimidatiepogingen van Hollandse vastgoedmakelaar John Karstens (Dr[KA3]oge) gevolgd door verleidingspogingen van diens sexy secretaresse Andrea (Lisa), maar het mag allemaal niet baten. Tenslotte gaat Spiessens zelf in de aanval en hij weet het hele dorp achter zich te krijgen. De rolprent bevat enkele leuke fragmenten voor tv-sketches, maar te weinig voor een avondvullende speelfilm. Het scenario van regisseur Cox, Van den Durpel, Renaat Coppens en Philip Van den Berghe is te saai en te voorspelbaar. Debuterende Cox, die bij de tv het vak leerde en de naaste medewerker van tv-shows is van Van den Durpel, moet tot zijn schade ondervinden dat wat op het kleine scherm aardig is, op het grote bioscoopscherm tegenvalt, het taalgebruik op de buis anders is dan de dialoog in een film en dat de grapjes van Spiessens-Van den Durpel niet altijd even positief uitvallen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fonny Dewulf op televisie komt.

Reageer