Gordon Griffith

Acteur

Gordon Griffith is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Doomwatch: Winter Angel

1999 | Thriller, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1999. Thriller van Gerry Davis en John Howlett. Met o.a. Trevor Eve, Amanda Ooms, Philip Stone, Dallas Campbell en Allie Byrne.

Lange aflevering uit de vergezochte serie [KL]Doomwatch[KLE]. Professor Neil Tannahill (Eve) raakt betrokken bij een zwart gat, een goedkope energiebron en een duistere samenzwering, waardoor de wereld zou kunnen ondergaan. Met hulp van informaticus Hugo Cox (Campbell) en milieudeskundige Teri Ross (Anderson) voorkomt hij het allerergste. Voor de diepe fans van dergelijke hypothetische situaties. Het scenario is van John Howlett en Ian McDonald. Het camerawerk is van James Aspinall.

Outlaws of the Range

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Al Herman. Met o.a. Bill Cody, Catherine Cotter, Bill Cody Jr., William McCall en Wally West.

Dit was de laatste maal dat Cody achter de outlaws aan kon, Cotter in bescherming mocht nemen en dat zijn zoon van tien jaar oud aan zijn zijde reed. In 1925 begon zijn westerncarri[KA2]ere en met deze film eindigde die: de 35e western met Cody in de hoofdrol. Nimmer was hij een grote ster geweest, en zijn laatste produkten waren niet best. Toch is hij ook zo`n legendarische naam uit die rijke geschiedenis van het oudste filmgenre ter wereld. Hij speelde nog een paar bijrolletjes (o.a. in STAGECOACH) om dan rustig met zijn vrouw Evelyn Hastings en hun zoon te kunnen leven. Zijn zoon bleef tot het begin van de jaren veertig doorspelen. In januari 1948 stierf Cody Sr., 57 jaar oud.

Blazing Justice

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Al Herman. Met o.a. Bill Cody, Gertrude Messinger, Gordon Griffith, Milburn Morante en Budd Buster.

De scenarist Zara Tazil, die een paar Cody-westerns schreef maar verder een onbekende is, gebruikte veelbelovende titels. Maar de actiefan kwam bedrogen uit. Het was allemaal veel te langdradig, technisch gezien matig en daardoor weinig boeiend. Cody was ook al niet de meest attractieve westernster; zijn carrière liep op zijn eind.

Little Annie Rooney

1925 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1925. Drama van William Beaudine. Met o.a. Mary Pickford, William Haines, Walter James, Gordon Griffith en Carlo Schippa.

Een van Mary's zwakkere films waarin komedie, sentiment, melodrama en vleierij ongelijk worden gedoseerd wanneer een schooierachtig meisje en haar broer de moord op hun vader, een politie-agent, gaan wreken.

Catch My Smoke

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van William Beaudine. Met o.a. Tom Mix, Lillian Rich, Claude Peyton, Gordon Griffith en Harry Griffith.

Een boze verrassing wacht Mix, als hij uit Frankrijk terugkeert na daar als soldaat gevochten te hebben in WO I. De ranch van zijn vader is door Lillian Rich geërfd, omdat pa dacht dat zijn zoon gesneuveld was. Louche figuren proberen Rich weg te krijgen om de ranch zelf te bemachtigen. Voldoende te doen dus voor Tom in Jack Strumwassers scenario, gebaseerd op het boek Shoe Bar Stratton van Joseph Bushnell Ames. William Beaudine maakte in dat jaar zijn regiedebuut wat betreft hoofdfilms, na in 1915 al met korte films begonnen te zijn. Dit was zijn tweede hoofdfilm.

The Son of Tarzan

1920 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1920. Avonturenfilm van Harry J. Revier en Arthur J. Flaven. Met o.a. P. Dempsey Tabler, Karla Schramm, Manilla Martans, Gordon Griffith en Lucille Rubey.

Serial in vijftien hoofdstukken. De eerste Tarzan-serial met Tabler als Tarzan en Schramm als Jane. Searle was de zoon, en voor hem verliepen de opnames zeer ongelukkig. Een olifant deed niet wat van hem verwacht werd en Searle raakte gewond. Roy Somerville bewerkte het verhaal van Edgar Rice Burroughs. Charles Clarke stond achter de camera en producent was David Howells.

Tarzan of the Apes

1918 | Zwijgende film, Actiefilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1918. Zwijgende film van Scott Sidney. Met o.a. Elmo Lincoln, Enid Markey, True Boardman, Kathleen Kirkham en Gordon Griffith.

De allereerste Tarzanfilm is een verrassend bezienswaardige en directe bewerking van Burroughs' vertelling, hoewel Lincoln een bierbuik met zich meetorst en eruitziet of hij vijftig is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gordon Griffith op televisie komt.

Reageer