Luc Philips: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

De bal

1999 | Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm, Drama

Nederland​/​​België​/​​Duitsland 1999. Jeugdfilm van Danny Deprez. Met o.a. Martje Ceulemans, Rijk de Gooyer, Ernst Löw, Jonas De Ro en Michael Pas.

Twee ballen nemen het tegen elkaar op in deze Vlaamse fantasy-jeugdfilm. De ene bal is een versleten exemplaar met magische krachten en de ander een gewiekste burgemeester (De Gooyer). Inzet is het landje waar de eenzame 11-jarige Sophia (Ceulemans) met haar vriendjes de Beestie Boys + obligate zwerfhond vertier zoeken te midden van de drukke stad en waar de burgemeester kantoren wil bouwen. De magische bal helpt en inspireert de kindekes om actie te ondernemen. Effectief en simpel vermaak.

Max

1994 | Komedie

België 1994. Komedie van Freddy Coppens. Met o.a. Jacques Vermeire, Greet Rouffaer, Danni Heylen, Ianka Fleerackers en Luc Philips.

Max is een sukkel die leeft voor zijn grote passie: Latijns- Amerikaans dansen. Hij wordt verliefd op zijn nieuwe danspartner, die echter problemen krijgt met haar jaloerse ex. Ondermaatse love story, slecht geluid, lelijke beelden en een scenario dat zich voor de zoveelste keer laat inspireren door de onhandige schlemiel. Hoofdrol Vermeire verdient beter.

Chez Bompa Lawijt

1994 | Komedie

België 1994. Komedie van Jan Verbist. Met o.a. Bernard Verheyden, Denise Zimmerman, Martin Gyselinck, Luc Philips en Paul Wuyts.

Zal de geschiedenis ingaan als de eerste Vlaamse spin off (van de onvoorstelbaar succesvolle reeks Bompa). Verheyden is het titelpersonage, dat een hotelletje gaat runnen in het Ardense Herbeumont. Ook zijn vrouw Zimmerman stort zich met geestdrift in het hotelwezen. In de keuken zwaait gewezen bouwvakker Gyselinck de scepter. Martens, de Turkse vriend des huizes, is een stuntelende kelner-barman. Ex-buurman Wuyts wordt aangenomen als onhandige klusjesman, en nieuw is Gürbürz, kamermeisje-dienster-keukenhulpje. Scenarioschrijver Ruud De Ridder liet zich iets te veel inspireren door de Britse succes-serie Fawlty Towers. Gemelijk gekwaak van keffende dwergen, slechts te genieten voor een publiek dat om elke flauwiteit buldert.

Kiekeboe: Het witte bloed

1992 | Avonturenfilm, Mysterie, Horror, Familiefilm

België 1992. Avonturenfilm van John Thiels en Herman Fabry. Met o.a. Dirk Bosschaerts, Luc Philips, Annemie Gils, Anne Somers en Martin Van Zundert.

Op weg naar vakantie op de camping Het Nieuwe Paradijs heeft Marcel Kiekeboe (Bosschaerts) een aanrijding met een vreemde man. Uit zijn wonden stroomt wit bloed. Twee verplegers nemen de gewonde zonder plichtplegingen mee. Tot zijn grote ontsteltenis blijkt op de camping zowat iedereen te zitten die Kiekeboe wou ontvluchten. Het lijkt wel een samenzwering. Dochter Fanny (Somers) maakt in de disco kennis met Mikal (Rottiers), die met zijn opa Vladimir Hikkel (Philips) in een zwarte caravan woont. Vreemd genoeg laten de twee zich nooit overdag zien. De volgende dag ontdekt Fanny de waarheid: Mikal en zijn opa zijn vampieren. Mikal kan echter geen bloed zien en gaat het voor zijn opa stelen in de kliniek van Dr. Van Pier (Van Zundert). Fanny herinnert zich het voorval met het witte bloed en besluit Mikal te vergezellen op een van zijn steel-expedities. Een wat houterig gespeelde kinderfilm die weinig heeft om een volwassen publiek aan te trekken. Er zit wat spanning en humor in, maar nooit wordt de film griezelig, ondanks de aanwezigheid van de vampieren en de krankzinnige dokter. Een haast letterlijke verfilming van het populaire stripverhaal van Merho, voor de film bewerkt door G.D. Herschef. Fotografie is van Maurice Van Dessel.

De burgemeester van Veurne

1984 | Drama

België 1984. Drama van Dré Poppe. Met o.a. Ward De Ravet, Dora van der Groen, Denise Deweerdt, Ingrid De Vos en Jo De Meyere.

Groots opgezette miniserie naar psychologische roman van Georges Simenon met een prachtrol van De Ravet als een eerzuchtig en vermogend Vlaams sigarenfabrikant en burgemeester. Zijn cynische machtswellust vernietigt hem aan het eind. De Vos is indrukwekkend als de demente dochter van de burgemeester.

De Witte van Sichem

1980 | Drama

België 1980. Drama van Robbe De Hert. Met o.a. Eric Clerckx, Paul S'Jongers, Blanka Heirman, Jos Verbist en Magda De Winter.

Verfilming van de klassieke streekroman De Witte van Sichem (1920) van de Vlaming Ernest Claes. Het verhaal gaat over een twaalfjarig jochie (Clerckx) uit een arm gezin, dat vaak kattenkwaad uithaalt. Zijn vader, leraar en werkgever proberen hem met harde hand tot de orde te roepen. Troost voor zijn treurige leefomstandigheden vindt de jongen in boeken. Regisseur-scriptschrijver De Hert etaleert zijn linkse engagement door achter de rug van de kwajongen schrijnende toestanden te tonen. De mooie fotografie is van Walther van den Ende (Daens) en Theo van de Sande (De aanslag).

De vorstinnen van Brugge

1972 | Komedie

België 1972. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Dora van der Groen, Marilou Mermans, Albert Hanssens, Rita Lommée en Raymond Willems.

Folkloristische zedenschildering, in twaalf televisie- afleveringen, met centraal een aantal Brugse vrouwen, in de jaren 1894 tot 1923. Gebaseerd op de romans Het kwartet der Jacobijnen en De nood der Bariseeles, het toneelstuk Caritate, de novelle Een mei van vroomheid en de novellenbundel Aan het Minnewater van Maurits Sabbe. Het scenario is van regisseur Balfoort.

Wij, Heren van Zichem

1969 | Komedie

België 1969. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Bob Storm, Alfons Exelmans, Dora van der Groen, Robert Marcel en Luc Philips.

Eindeloze, onevenwichtige maar oerpopulaire kroniek rond een aantal figuren uit de volksromans van Ernest Claes: de hereboer Coene, Lewie 'de Witte', Pastoor Munte, Jef de Smid, Wannes Raps, Rozelien e.a. In totaal een serie van 26 afleveringen, die de éénmanssignatuur draagt van regisseur Balfoort.

Jeroom en Benzamien

1966 | Komedie

België 1966. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Luc Philips, Robert Marcel, Jo Crab, Martha De Wachter en Mieke Verheyden.

Legendarische miniserie uit de pioniersjaren van de BRT, de Vlaamse televisie, erg vrij naar het gelijknamige boek van Ernest Claes over twee kooplieden in ruste, glansrollen voor Philips en Marcel, gedragen door de éénmanssignatuur van regisseur Balfoort. Nu verouderd en nog nauwelijks te pruimen maar destijds een evenement op de buis waarvoor iedereen thuis bleef.

De Man die zijn haar kort liet knippen

1966 | Mysterie, Drama

België 1966. Mysterie van André Delvaux. Met o.a. Senne Rouffaer, Beata Tyszkiewicz, Hector Camerlynck, Luc Philips en Francois Bernard.

Een mysterieuze, veelgeprezen film naar de gelijknamige neo- mystieke roman van Johan Daisne over een Vlaamse advocaat, verliefd op een mooi jong meisje, van wie het na afloop nog niet vaststaat of zij door de oudere man werd vermoord of niet. Puntgaaf in beeld gezet met camerawerk van Ghislain Cloquet.

Spuit elf

1965 | Komedie

Nederland 1965. Komedie van Paul Cammermans. Met o.a. Paul Cammermans, Jacques Dufilho, Akim Tamiroff, Luc Philips en Carlo Pisacane.

Cammermans faalt als regisseur en als hoofdrolspeler: een dorpsidioot bij de plaatselijke brandweer die primitief gebouwde uitkijkposten opricht. Scenario van Cammermans en Hans Croiset. De aanwezigheid van bekende internationale acteurs als de Fransman Dufilho (in de rol van `Rogier`) of de zwaarlijvige Amerikaan van Russische origine Tamiroff (als de bakker- brandmeester) maken van dit regiedebuut van Cammermans net geen flop.

De klucht van de brave moordenaar

1956 | Komedie, Romantiek

België 1956. Komedie van Jef Bruyninckx. Met o.a. Charles Janssens, Paul Cammermans, Ketty van de Poel, Romain Deconinck en Co Flower.

Janssens als brave gevangeniscipier is diep ongelukkig als zijn cel leegloopt. Gelukkig wordt Cammermans opgepakt en opgesloten als de vermoedelijke dader van een moord. Maar hij blijkt onschuldig en trouwt dan maar Van de Poel, de dochter van de cipier. Mislukte Vlaamse klucht rond het thema 'gevangenis zonder gevangenen', gebaseerd op het gelijknamig, oerpopulair toneelstuk van Jos Janssen. Speelfilmregiedebuut van ex-acteur Bruyninckx. Filmdebuut ook van de Gentse komiek-toneelauteur Romain Deconinck.

Baas Ganzendonck

1945 | Drama, Komedie

België 1945. Drama van Gaston Ariën. Met o.a. Robert Marcel, Luc Philips, Carry Fontijn, François Bernard en Werner Degan.

Het kruim van de toenmalige Vlaamse toneelacteurs in tweede verfilming van het boek van Hendrik Conscience. Eerste en enige film van Ari[KA3]en lijdt als mislukte eerste na-oorlogse Vlaamse film onder de schaarse technische middelen van toen. Het filmdebuut van latere coryfee[KA3]en als Luc Philips (als Kobe de knecht van Baas Ganzendock), Fran[KA10]cois Bernard (als Karel, de brouwerszoon), Gella Allaert (als de meid) en Frans Van den Brande (als Poplimont).