Thomas Bangalter

Regisseur, Scenarist, Producer, Componist

Thomas Bangalter is regisseur, scenarist, producer en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Enter The Void

2009 | Drama

Frankrijk/Duitsland/Italië 2009. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy en Olly Alexander.

Drama van Gaspar Noé over Amerikaanse drugdealer die in Tokyo wordt vermoord en vervolgens als geest over zijn zusje waakt.

Daft Punk's Electroma

2006 | Experimenteel, Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten 2006. Experimenteel van Thomas Bangalter en Guy-Manuel De Homem-Christo.

Drama van Gaspar Noé over Amerikaanse drugdealer die in Tokyo wordt vermoord en vervolgens als geest over zijn zusje waakt.

Interstella 5555

2003 | Animatie, Muziek

Japan 2003. Animatie van Kazuhisa Takenouchi.

Interstella 5555 is het resultaat van de samenwerking tussen het Franse dance-duo Daft Punk (Guy-Manuel De Homem-Christo en Thomas Bangalter) en de Japanse manga- en anime-meester Leiji Matsumoto, die de regie overigens overliet aan Kazuhisa Takenouchi. Interstella 5555 steunt op de muziek van Daft Punk, waardoor de dialoogloze film meer in een disco lijkt thuis te horen dan in de bioscoop.

Irréversible

2002 | Drama, Misdaad, Thriller

Frankrijk 2002. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Jo Prestia en Philippe Nahon.

Toenmalige echtelieden Monica Bellucci en Vincent Cassel spelen een tragisch stel in Gaspard Noés misdaaddrama. Berucht, vanwege een ruim tien minuten durende verkrachtingsscène, met dan ook nog beelden van een hoofd dat in close-up wordt verbrijzeld. En dat allemaal gemonteerd in omgekeerde Memento-volgorde, met de openingsscène als het einde van het naargeestige verhaal. Bellucci is het slachtoffer, Cassel de wreker, en Dupontel completeert de driehoek als Bellucci’s ex en Cassels vriend. Gezaghebbende moraalschets, waarin het uiterste wordt gevraagd van makers en toeschouwers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Bangalter op televisie komt.

Reageer