Thomas Bangalter

Regisseur, Scenarist, Producer, Componist

Thomas Bangalter is regisseur, scenarist, producer en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Enter The Void

2009 | Drama

Frankrijk/Duitsland/Italië 2009. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy en Olly Alexander.

Drama van Gaspar Noé over Amerikaanse drugdealer die in Tokyo wordt vermoord en vervolgens als geest over zijn zusje waakt.

Daft Punk's Electroma

2006 | Experimenteel, Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten 2006. Experimenteel van Thomas Bangalter en Guy-Manuel De Homem-Christo.

Drama van Gaspar Noé over Amerikaanse drugdealer die in Tokyo wordt vermoord en vervolgens als geest over zijn zusje waakt.

Interstella 5555

2003 | Animatie, Muziek

Japan 2003. Animatie van Kazuhisa Takenouchi.

Interstella 5555 is het resultaat van de samenwerking tussen het Franse dance-duo Daft Punk (Guy-Manuel De Homem-Christo en Thomas Bangalter) en de Japanse manga- en anime-meester Leiji Matsumoto, die de regie overigens overliet aan Kazuhisa Takenouchi. Interstella 5555 steunt op de muziek van Daft Punk, waardoor de dialoogloze film meer in een disco lijkt thuis te horen dan in de bioscoop.

Irréversible

2002 | Drama, Misdaad, Thriller

Frankrijk 2002. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Jo Prestia en Philippe Nahon.

In deze film wordt het verhaal van het verliefde stelletje Alex en Marcus en de wraak van Marcus achterstevoren verteld. Alex wordt verkracht en Marcus neemt wraak op de verkrachter. In trage shots wordt getoond hoe Marcus achter de verkrachter van zijn vriendin aanzit en hem vervolgens doodslaat. De film bevat een lange en gruwelijke verkrachtingsscene die stof heeft doen opwaaien. In Cannes werd er al ver voor de vertoning uitvoering gespeculeerd over de scene. Door het achterstevoren vertellen, wordt de onomkeerbaarheid van tijd duidelijk gemaakt. Hierdoor krijgt de film een onuitstaanbaar karakter. De beelden van het verliefde stel tegen het 'einde' van de film zwanger zijn van onheil. Als Monica dan ook nog zwanger blijkt, is de wrangheid compleet. Deze film is geen lolletje, maar maakt wel indruk.

op televisie
1 uitzending

Irréversible (2002) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 30 juli
Viceland
22:00 - 23:55

Reageer