Bruce Lee (1940-1973) is regisseur, acteur, scenarist, producer en auteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Jackie Chan: My Story

1998 | Documentaire, Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1998. Documentaire van Jackie Chan. Met o.a. Charles Chan, Willie Chan, Emil Chau, Joe Eszterhas en Whoopi Goldberg.

Deze documentaire die direct op video uitkwam (en ook op DVD, die met de vermaarde weggelaten sc[KA2]ene`s verkrijgbaar is) staat er twee maal op: [KA1]e[KA1]en keer in het Chinees (72 minuten) en [KA1]e[KA1]en keer in het Engels (74 minuten). Veel fragmenten, samenvattingen, trailers, stunts, en actie met Jackie die de kijker uitlegt hoe hij het deed of wat zijn ideeën waren. Ook leer je de verschillen kennen tussen Amerikaanse en Aziatische versies. Hij vertelt ons over zijn carrière, met namen zijn stuntwerk voor de legendarische Bruce Lee. Hoe het ook zij, wie heeft er geen bewondering voor 's werelds grootste actie- en stuntman? Het scenario is van Bey Logan, die Jackie ook nog interviewt. Flitsend voer, vooral voor zijn talloze fans. 1.33:1, Dolby Digital 2.0, surround.

Bruce Lee: The Curse of the Dragon

1993 | Documentaire, Actiefilm, Biografie

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Fred Weintraub en Tom Kuhn. Met o.a. Bruce Lee en George Takei.

Voer voor de vele adepten van de legendarische Bruce Lee (1940-1973) in de vorm van een documentaire over het leven, de leer en de gedrevenheid van de martial arts-ster Lee. De film toont enkele klassieke gevechtsc[KA2]enes van Lee, interviews met leerlingen, vrienden en collega`s als James Coburn, Chuck Norris, Kareem Abdul-Jabbar en Bob Wall, herinneringen van de in 1993 omgekomen zoon Brandon Lee aan zijn vader, priv[KA1]e-opnames van Lee tijdens trainingen met zijn beroemde leerlingen en opnames van zijn doorbraak tijdens een kung fu-toernooi in 1964, repetities voor de gevechtsc[KA2]enes van ENTER THE DRAGON en beelden van Lee`s begrafenis in Hong Kong en Seattle. Geschreven door Davis Miller en verteld door Takei (alias Sulu, de chef- navigator van STAR TREK).

Game of Death II

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Ng See-Yuan en Ng See-Yuen. Met o.a. Bruce Lee, Tong Lung, Huong Cheng-Li, Roy Horan en Roy Chiao.

Saai werkje over een kung-fu-vechter, die zijn broer wreekt nadat deze op de begrafenis van een vriend werd vermoord. Uiteindelijk blijkt dat de vriend niet dood is, maar dat hij juist de killer is, omdat de broer niet wilde meedoen met een onwelriekend drugshandeltje. Alleen interessant voor genre-fans en kijkers die in de openbare bibliotheek pagina 59 scheuren uit het boek [KL]De oosterse krijgskunst[KLE] (uitgave Rostrum Haarlem), waarop de foto van Bruce Lee staat afgedrukt. Het camerawerk is van Leung Hey-Ming.

Fist Of Fear, Touch Of Death

1980 |

Verenigde Staten 1980. Matthew Mallinson. Met o.a. Aaron Banks, Adolph Caesar, Ron Van Clief, Bruce Lee en Fred Williamson.

Saai werkje over een kung-fu-vechter, die zijn broer wreekt nadat deze op de begrafenis van een vriend werd vermoord. Uiteindelijk blijkt dat de vriend niet dood is, maar dat hij juist de killer is, omdat de broer niet wilde meedoen met een onwelriekend drugshandeltje. Alleen interessant voor genre-fans en kijkers die in de openbare bibliotheek pagina 59 scheuren uit het boek [KL]De oosterse krijgskunst[KLE] (uitgave Rostrum Haarlem), waarop de foto van Bruce Lee staat afgedrukt. Het camerawerk is van Leung Hey-Ming.

Game of Death

1979 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Robert Clouse. Met o.a. Bruce Lee, Gig Young, Dean Jagger, Hugh O'Brian en Colleen Camp.

Producer Raymond Chow nam veertig minuten opnamen van Bruce Lee - van zijn laatste, niet voltooide film - en brouwde daar een verhaal van misdaad en wraak omheen; de pogingen om te voorkomen dat zou blijken dat er in de rest van de film een stand-in is gebruikt, werken bijzonder verwarrend. Scenario van Jan Spears. Camerawerk van Godfrey A. Godar. Gefilmd in Pananvision. Ook bekend als BRUCE LEE'S GAME OF DEATH.

Enter the Game of Death

1979 | Actiefilm

Indonesië/Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Joseph Velasco. Met o.a. Bruce Lee, Cheung Lak, Lam Kum-Fun, Yang Sze en Li Hai-San.

Aan de vooravond van de Tweede Chinees-Japanse Oorlog vallen belangrijke documenten met betrekking tot China`s binnenlandse veiligheid in verkeerde handen. De Chinese veiligheidsdienst chartert een jonge Kung Fu-held om de papieren te achterhalen. Waardeloze spelfragmenten enerzijds, sublieme Kung Fu anderzijds in een film die boordevol citaten steekt uit de diverse Bruce Lee-films, vooral (uiteraard) GAME OF DEATH.

The Silent Flute

1977 | Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Richard Moore. Met o.a. David Carradine, Jeff Cooper, Erica Creer, Eli Wallach en Roddy McDowall.

Een kleurrijk epos over een kungfu-krijger die door de mythologische wereld trekt als jongeling en als volwassen man terugkeert. Op zijn tocht ontmoet hij een blinde fluitspeler, wiens muziek-instrument evenzeer als dodelijk wapen ingezet kan worden. Naar een idee van Bruce Lee en door Carradine met verve gedaan, die ook een meester in deze Oosterse krijgskunst is. Genreliefhebbers worden plezierig onderhouden.

Bruce Lee against Supermen

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van Wu Chia-Chun. Met o.a. Bruce Lee en Lu Lu Wen.

De legendarische Bruce Lee schiet een professor, die het wereldvoedsel probleem kan oplossen te hulp tegen een zeer machtig conglomeraat van misdadigers.

The Green Hornet 2

1974 | Thriller

Verenigde Staten 1974. Thriller van William Beaudine. Met o.a. Van Williams, Wende Wagner, Bruce Lee, Walter Brooks en Lloyd Gough.

Deze vier afleveringen van de Amerikaanse TV-serie THE GREEN HORNET, gebundeld tot speelfilm, tonen overduidelijk aan waarom de serie na korte tijd uit de produktie werd genomen. Alleen interessant voor wie alles van Bruce Lee gezien wil hebben. Deze compilatie van 1974 bevat de TV-serie van 1965. Ook bekend als EXPLOSION OF THE DRAGON. Zie verder onder THE GREEN HORNET.

The Green Hornet

1974 | Thriller

Verenigde Staten 1974. Thriller van William Beaudine, E. Darrell Hallenbeck en Norman Foster. Met o.a. Van Williams, Wende Wagner, Bruce Lee, Walter Brooks en Lloyd Gough.

Britt Reid (Williams), de eigenaar van een toonaangevend dagblad en directeur van een tv-station, neemt in zijn vrije tijd de gemaskerde gedaante van De Groene Horzel aan en bestrijdt de misdaad in al haar verschijningsvormen, bijgestaan door zijn in Kung Fu geschoolde chauffeur Kato (Lee). Producent William Dozier greep na het succes van zijn tv-serie BATMAN (1958-61) naar een radioserie uit de jaren '30, 'The Green Hornet', en baseerde hierop zijn gelijknamige tv-serie, die een eclatant fiasco werd. Alleen de in Kantonees gedubde afleveringen waren in Hong Kong en op de Filippijnen zo succesvol, dat Lee een aantal promotietournees naar die streken ondernam, en het was op dit punt dat zijn korte maar explosieve carrière een aanvang nam. De onderhavige film bundelt drie tv-afleveringen, die wat bloedarme, oninteressante speuravonturen laten zien, waarin Lee slechts sporadisch voorkomt, vrijwel geen tekst heeft en alleen in de uiterste marge wat Kung Fu ten beste geeft. De tv-serie is van 1965, deze compilatie van 1974.

Enter the Dragon

1973 | Actiefilm, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Robert Clouse. Met o.a. Bruce Lee, John Saxon, Jim Kelly, Kien Shih en Jackie Chan.

Kungfu-meester Lee krijgt het verzoek om mee te doen aan een vechtsporttoernooi op het eiland van de geheimzinnige meestercrimineel Han, om daar bewijs te verzamelen over diens betrokkenheid bij heroïne- en vrouwenhandel. De laatste film die Bruce Lee maakte voor zijn plotselinge dood in 1973 rammelt zo nu en dan charmant, en de vechtscènes van Lee zijn subliem. Kelly is geweldig als zwarte karatekampioen die zegt dat hij het niet zal merken als hij ooit verliest: 'I'll be too busy looking good.' Absolute klassieker in het genre.

Way of the Dragon

1972 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Misdaad van Bruce Lee. Met o.a. Bruce Lee, Chuck Norris, Nora Miao, Huang Chung-Hsin en Jon T. Benn.

Tang Lung (Lee) komt uit Hong Kong naar Rome om bevriende landgenoten te helpen, die lastig worden gevallen door de maffia. Met zijn razendsnelle vechtkunsten hakt hij de zware jongens vrij gemakkelijk in de pan, totdat hij het moet opnemen tegen de beste vechter van de gangsters, de indrukwekkende Colt (Norris). Norris was al jarenlang ongeslagen karatekampioen toen hij door Lee werd gevraagd voor diens regiedebuut. Hun spetterend gefotografeerde en gemonteerde gevecht in het Colosseum is grappig en flitsend tegelijk. Hoogtepunt uit de kungfu-filmgeschiedenis.

The Big Boss

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Lo Wei. Met o.a. Bruce Lee, Maria Yi Yi, Nora Miao, Tien Feng en Li Kuan.

Chen Huang-Sa komt te werken in een ijsfabriek, en wordt door koeionerende Japanse opzichters als een façade voor heroïnesmokkel gebruikt. Eersteling van Bruce Lee is een naïef werkje, maar Lee's gevechten zijn prachtig gestileerd en inmiddels klassiek.

Fist of Fury

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Lo Wei. Met o.a. Bruce Lee, Nora Miao, Yi Yi, Tien Feng en Huang Chung-Hsin.

Vijandelijkheden tussen een Chinese en een Japanse sportschool worden door kung fu-expert Chen Chen in het voordeel van de Chinezen beslecht. Klassieke Bruce Lee-film met sublieme gevechtsfragmenten. Verregaand anti-Japans getint. In het Midden- Oosten uitgebracht als THE SCHOOL FOR CHIVALRY, in Engeland als THE IRON HAND, in Amerika als THE CHINESE CONNECTION. Miao Ker- Shiu acteert onder pseudoniem Nora Miao, Yi Yi onder pseudoniem Maria Yi.

Marlowe

1969 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1969. Mysterie van Paul Bogart. Met o.a. James Garner, Gayle Hunnicutt, Carroll O'Connor, Rita Moreno en Sharon Farrell.

Marlowe (Garner) wordt door de jonge actrice Hunnicutt ingeschakeld om haar broer, die uit zijn hotelkamer verdween, op te sporen. Aanvankelijk voelt hij er weinig voor om zich in deze zaak te mengen, maar dan wordt een man uit het bewuste hotel onder duistere omstandigheden vermoord. Hij treft foto's aan die de rol van Hunnicutt in een vreemd daglicht plaatsen. Verwarde, niet bepaald originele, detectivefilm die sterk begint, maar zijn belofte niet inlost. De acteurs doen echter goed werk, vooral Moreno als stripper die Marlowe helpt. Bruce Lee is even te zien als hij het kantoor van Marlowe aan diggelen slaat. Stirling Silliphant heeft met zijn script geprobeerd de authentieke sfeer uit de roman The Little Sister van Raymond Chandler weer te geven, ten koste van de dramatische vertelling. William H. Daniels stond achter de camera.

The Orphan

1960 | Drama

Hongkong SAR van China 1960. Drama van Sun-fung Lee.

Bruce Lee in een dramatische rol in plaats van de gebruikelijke martial arts acrobatiek. De 17-jarige Lee speelt Frank, een jongeman die betrokken raakt bij straatgevechten.