Blanche Montel

Acteur

Blanche Montel is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

L'homme de Londres

1943 | Misdaad

Frankrijk 1943. Misdaad van Henri Decoin. Met o.a. Suzy Prim, Héléna Manson, Blanche Montel en Made Siame.

Henri Decoin (1896-1969) is nooit ergens zo op zijn plaats geweest als in het detectivegenre en dat geldt vooral voor een drietal bewerkingen van romans van Georges Simenon. Deze film is één van zijn bekendste en gaat over een onderzoek dat uitgevoerd wordt naar aanleiding van een afrekening in een mistige havenstad aan het Kanaal. Het is echter toch wel vreemd dat hij de dialogen toevertrouwd heeft aan Exbrayat, van wie de detectiveverhalen zich aan de andere kant van de wereld afspelen! Niettemin wordt Simenon geen geweld aangedaan en we vinden in de film zelfs zijn unieke sfeer en zijn bedrieglijke personnages terug. Meer vakmanschap dan talent, maar toch een film van een opmerkelijke specialist.

Vocation d'André Carel

1924 | Komedie, Romantiek

Zwitserland/Frankrijk 1924. Komedie van Jean Choux. Met o.a. Michel Simon, Blanche Montel, Camille Bert, Maurice Destain en Stéphane Audel.

Dit scenario is tegenwoordig niet meer te pruimen. De eerste rol op het witte doek van Simon. Hij speelt een ontvanger van belastingen en hij blijkt lachwekkend. De briljante documentairemaker Charles-Georges Duvanel tekende voor onweerstaanbaar gevoelig camerawerk die de natuurlijke decors goed laat uitkomen. De Zwitser Choux heeft voor zijn eerste film talentvol de techniek van de 'symphonie visuelle' gebruikt, waardoor de montage van 1500 opnames beknopt en vloeiend is. Ontmoedigd door de onverschilligheid van zijn landgenoten, vluchtte Choux naar Parijs om daar carrière te maken. Hij zette nooit meer een voet in Zwitserland.

La belle Nivernaise

1923 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1923. Komedie van Jean Epstein. Met o.a. Blanche Montel, Maurice Touzé, M. Lacroix, P. Hot en J.D. Evremond.

Epstein verfilmde op een poëtische en toch realistische wijze het dagelijks leven van de bemanning van een schip dat over de rivieren en de kanalen vaart. Henri Langlois schreef terecht: 'Een van de perfecte, meest klassieke, meest bijzondere werken uit de periode van de Franse zwijgende film'. Gebaseerd op de novelle van Alphonse Daudet.

Les Deux Gamines

1921 | Drama

Frankrijk 1921. Drama van Louis Feuillade. Met o.a. Sandra Milowanoff, Olinda Mano, Biscot, Blanche Montel en Violette Jyl.

Wekelijkse serial in twaalf afleveringen, die een heel tijdperk besloeg! Feuillade heeft hier LES DEUX ORPHELINES duidelijk tot voorbeeld genomen. In deze melodramatische films hebben twee onschuldige jonge meisjes een heleboel pech maar uiteindelijk trouwen ze gelukkig. Mede door oprechtheid en frisse aanpak van tal van scènes nog steeds de moeite waard. Knappe montage en mooie beelden van Maurice Champreux.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Blanche Montel op televisie komt.

Reageer