Nikos Mamangakis is componist.
Er zijn 8 films en 2 series gevonden.

Heimat

1984 | Televisieserie, Drama

Duitsland 1984. Televisieserie van Met o.a. Marita Breuer, Kurt Wagner, Rüdiger Weigang, Eva Maria Schneider en Karin Rasenack.

Deze eerste reeks van de Heimat-trilogie bestaat uit elf afzonderlijke films en is een kroniek van het leven in het Duitse provinciestadje Schabbach in de Hunsrück tussen 1919 en 1982. Schabbach is symbolisch voor Duitsland, en de familie Simon staat model voor een typische Duitse familie. De naweeën van WO I, het opkomend fascisme, WO II, de wederopbouw en de welvaart van de jaren 1960-1980. De centrale persoon is Maria - een ontroerende rol van Breuer - die we zien veranderen van een meisje in een bejaarde vrouw.
In 2016 verschijnt de digitale 4K-restauratie waarbij Reitz de oorspronkelijke elf delen herverdeeld heeft in zeven delen.

Mi mou aptou

1996 | Romantiek, Komedie

Griekenland 1996. Romantiek van Dimitrios Yatzouzakis. Met o.a. Giorgos Ninios, Eleni Gasouka, Rania Schiza, Kostas Sfikas en Paschalis Tsarouchas.

Voulis (Ninios) houdt er een tamelijk bijzondere passie op na: hij betast vrouwen in de overvolle bus tijdens het spitsuur. Zijn hartstocht is een vervolmaakte methode geworden. Geblinddoekt oefent hij in een leegstaande bus om zo zijn weg te vinden en ogen en handen onafhankelijk te kunnen gebruiken. Tot hij op een dag zelf afgetast wordt door een vrouw (Gasouka). Ze ontmoeten elkaar regelmatig in de bus en gaan volledig op in hun vreemde erotische spel. De vrouw verdwijnt even onverwacht als ze komt. Voor Voulis is het een busnimf, die een grote invloed uitoefent op zijn privéleven. Een merkwaardige, allegorische, symbolisch geladen film waarin het alledaagse hoe langer hoe ongewoner wordt. Een man ontmoet een vrouw die hem op dezelfde agressieve wijze benadert als die waarop hij vrouwen steeds heeft benaderd. Via allerlei kronkelige wegen wordt hij opnieuw verliefd en dus onsterfelijk. Religie en mystiek spelen een grote rol in het scenario van Yatzouzakis, dat zeker niet iedereen zal bevallen, maar toch een goed beeld geeft van de Griekse cultuurbeleving rond 1995. Sober gefilmd door Yannis Daskalothanasis. Internationaal uitgebracht als TOUCH ME NOT.

Die Nacht der Regisseure

1995 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1995. Documentaire van Edgar Reitz.

In het kader van de reeks documentaires, geproduceerd door het British Film Institute, ter gelegenheid van het eeuwfeest van de film, kreeg Reitz de opdracht de Duitse aflevering te maken. Reitz voert ons binnen in de fictieve Münchener Kinemathek en brengt zijn overzicht van een eeuw Duitse film als een utopie, verteld door bijna alle belangrijke nog levende helden van de nieuwe Duitse film. Volker Schlöndorff opent de rij, gevolgd door mensen als Hanna Schygulla, Wim Wenders, Reinhard Hauff, Leni Riefenstahl, Hans-Jürgen Syberberg, Helma Sanders en noem maar op, die ieder een bepaald aspect belichten van de geschiedenis van de Duitse film. Reitz benadert zijn thema op uiterst originele manier en brengt het flitsend in beeld, vol speciale effecten. Commentaar wordt geleverd door Henry Arnold. De camera werd gehanteerd door Christian Reitz, Peter Petridis en Stefan von Borbély.

Kaspar Hauser

1993 | Biografie, Historische film, Drama

Zweden/Oostenrijk/Duitsland 1993. Biografie van Peter Sehr. Met o.a. André Eisermann, Katharina Thalbach, Uwe Ochsenknecht, Udo Samel en Jeremy Clyde.

Deze film vertelt het verhaal van een heel boos sprookje, dat helaas echt gebeurd is hoewel de naakte waarheid nimmer boven water is gekomen. Op 29 september 1812 wordt in het Duitse vorstendom Baden-Baden een troonopvolger geboren. Door gekonkel van gravin Hochberg (Thalbach) wordt de baby verdonkeremaand en groeit hij als Kaspar Hauser buiten het hof op. Later wordt hij uit angst vanwege zijn mogelijke claim op het vorstendom twaalf jaar opgesloten in een donker hol. Oud is de prins nooit geworden, want op nog jonge leeftijd sterft hij onder zeer verdachte omstandigheden: het is dan 1835. Regisseur Sehr heeft een film willen maken over een boeiend gegeven, waarvan de gerechtelijke documenten nog altijd niet openbaar zijn gemaakt door de staat Baden-Würthemberg - daar wringt hem de schoen: het mysterie blijft onopgehelderd en de kijker blijft met een onbevredigd gevoel achter. Hoofdrol Eisermann levert echter goed werk af, het camerawerk van Gernott Roll is heel fraai en Dietmut Remy heeft prachtige kostuums verzorgd. Geproduceerd voor de tv met geld van Europese omroepen; ook uitgebracht in de bioscoop. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Heimat 2

1992 | Televisieserie, Drama

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Spanje/Zweden/Frankrijk/Noorwegen/Finland/Oostenrijk/Denemarken/Australië 1992. Televisieserie van Met o.a. Henry Arnold, Salome Kammer, Frank Röth, Noemi Steuer en Franziska Traub.

Tweede deel in Reitz' Heimat trilogie over een aantal dorpelingen uit een stadje in de Hunsrück. In dertien films vertelt Reitz, onder andere, het verhaal van zoon Hermann die zijn geboortestreek verruilt voor München. Deze tweede serie speelt in de late jaren vijftig en de jaren zestig. In 2004 verscheen een derde Heimat-serie, die het verhaal weer oppikt in 1989. Eind 2013 verschijnt Die andere Heimat, over twee Hunsrückers die naar Brazilië willen emigreren.

Bordello

1985 | Drama

Griekenland 1985. Drama van Nikos Koundouros. Met o.a. Marina Vlady, Eleonora Stathopoulou, Vassilis Lagos, Aris Retsos en Agapi Manoura.

De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens een opstand op het eiland Kreta in de 19de eeuw. Dertien hoeren komen op Kreta aan vlak nadat een geallieerde vloot van Franse, Britse, Italiaanse en Russische oorlogsschepen een opstand tegen de Turken heeft onderdrukt. Deze trage film had meer kracht kunnen hebben.

Arpa-Colla

1982 |

Griekenland 1982. Nikos Perakis. Met o.a. Dimitris Chryssomallis, Despina Pajanou, Nikos Kalogeropoulos, Ilias Logothetis en Rebecca Taylor.

Een persiflage over de Griekse filmindustrie, waarin de helden niet in staat zijn de films te produceren die ze willen. Wanneer ze oog in oog komen te staan met de sociale problemen van hun land, veranderen ze de omstandigheden onmiddellijk in scenario's die hun persoonlijke meningen onthullen. Ook bekend als PATCHWORK-COLLA.

Olios tou Thanatou

1978 | Drama

Griekenland 1978. Drama van Dinos Dimopoulos. Met o.a. Nelli Angelidi, Nikitas Tsakiroglou, Manos Katrakis en Notis Peryalis.

Een uitstekende vorm van filmmaken is te zien in deze speelfilm over een tragische vendetta die zich afspeelt op Kreta in 1917. Deze tragedie, die gebaseerd is op de roman van Pantelis Prevelakis, wordt met gevoeligheid en sfeer op een hoog niveau getild. USA-titel: THE SUN OF DEATH.

Der Schneider von Ulm

1978 | Historische film, Drama

Duitsland 1978. Historische film van Edgar Reitz. Met o.a. Tilo Prückner, Hannelore Elsner, Vadim Glowna, Harald Kuhlmann en Daha Medricka.

Een kleermaker droomt ervan ooit te kunnen vliegen en offert vrouw, bedrijfje en levensgeluk op aan dit ideaal. Een met veel liefde en vakmanschap gemaakt onderzoek naar een utopisch ideaal. Jammer van de muziek.

Das Goldene Ding

1971 | Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Duitsland 1971. Familiefilm van Ula Stöckl, Edgar Reitz, Alf Brustellin en Nicos Perakis. Met o.a. Christian Reitz, Oliver Jovine, Konstantin Sautier en Reinhard Hauff.

Het gouden ding is het Gulden Vlies uit de bekende mythische avonturenverhalen. De film werd gemaakt met voortreffelijk spelende kinderen.